Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Εφιστά προσοχή ο Σφαιρό

Εφιστά προσοχή ο Σφαιρό

sfairopoulos

sfairopoulos

Πλασματικό θεωρεί το ρεκόρ 1-4 της Βαλένθια στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, τονίζοντας ότι η ισπανική ομάδα διαθέτει ποιοτικούς παίκτες, ενώ επιπλέον ερωτηματικό αποτελεί ο Νέντοβιτς ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στο ΣΕΦ.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δήλωσε πως οι παίκτες του πρέπει να παραμείνουν προσηλωμένοι στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, ενώ σχολιάζοντας την απουσία του Κατσίβελη, είπε πως ο νεαρός γκαρντ έκανε 2-3 καλά ματς, αλλά η φιλοσοφία των “ερυθρολεύκων” παραμένει σταθερή ανεξάρτητα από πιθανές απουσίες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη Συνέντευξη Τύπου:
“Βρισκόμαστε στις παραμονές ενός δύσκολου και σημαντικού αγώνα για εμάς. Η Βαλένθια είναι μια ομάδα που πιστεύω την αδικεί το έως τώρα ρεκόρ της στην Ευρωλίγκα, είναι μια ομάδα με αρχές στο παρκέ, που ξέρει τι να κάνει στο γήπεδο. Είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε με τον κόουτς Μίλαν το πρώτο παιχνίδι εκεί. Όπως είπαμε και στους παίκτες από χθες που ξεκινήσαμε την προετοιμασία για το παιχνίδι μετά το ρεπό που είχαμε εκεί πέρα, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω ότι αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με ποιοτικούς παίκτες που μπορεί να κάνει απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο τη ζημιά.

Εμείς είμαστε σε καλή ψυχολογία μπορώ να πω, θέλουμε να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας, έχουμε αναλύσει και συνεχίζουμε να αναλύουμε τον αντίπαλο, χθες και σήμερα εννοώ, αναλύουμε τον τρόπο που πρέπει να παίξουμε και στις δύο πλευρές του γηπέδου ώστε να πάρουμε ακόμη μια νίκη. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να κάνουμε αυτά που έχουμε προγραμματίζουμε μέσα στο γήπεδο”.

Για τις αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ της Βαλένθια: “Αυτές οι αλλαγές είναι πολύ επίφοβες για την ομάδα που πρέπει να αντιμετωπίσει μια άλλη που έχει προσθέσει παίκτη στο ρόστερ της, έχει ποιότητα, είναι γρήγορος στο ανοιχτό γήπεδο και με τη μπάλα και θα προσπαθήσουν να τον εντάξουν στην ομάδα τους.Για εμάς είναι ακόμη ένας παίκτης τον οποίο πρέπει να προσέξουμε και να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε”.

Για τον τραυματισμό του Κατσίβελη: “Δεν αλλάζουν τα πλάνα, η ομάδα του Ολυμπιακού παίζει με ένα συγκεκριμένο στυλ. Θέλουμε να είμαστε προσηλωμένοι στην άμυνα μας και όλοι να προσπαθούμε στα αμυντικά μας καθήκοντα. Ο Κατσίβελης έπαιξε δύο-τρία καλά ματς, αλλά δυστυχώς είχε αυτόν τον τραυματισμό. Έχουμε παίκτες για να ανταποκριθούν σε άμυνα και επίθεση”.

Για την ισπανική ομάδα: “Ξέρουν τι θέλουν στο γήπεδο, ξέρουν τι ζητάνε, έχουν αρχές και στοιχεία ως ομάδα. Άσχετα που δεν παίρνουν τα αποτελέσματα. Αυτό εμάς δεν μας ενδιαφέρει γιατί δεν παίρνουν τα αποτελέσματα. Είναι μια ομάδα με ποιότητα, με ταχύτητα, σκληρή στην άμυνα και ξέρουν που να στοχεύουν σε κάθε φάση. Εμείς πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι σε όσα έχουμε ετοιμάσει”.

Ερωτώμενος για τους νέους παίκτες της ομάδας, σχολίασε: “Αυτή η ερώτηση είναι για το μέλλον και όχι για το αυριανό παιχνίδι. Το είχα πει από την αρχή, όλοι οι παίκτες είναι απαραίτητοι για την ομάδα, νομίζω το έχουν καταλάβει τα παιδιά και όσοι δεν το έχουν καταλάβει θεωρώ πως θα το κάνουν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Είναι θέμα δικό μου το πώς θα χειριστώ τους παίκτες και θέμα δικός σας πως θα το δείτε στο μέλλον”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …