Κεντρική Ασίστ Basketbase “Δώρο” 1.500 καλάθια

“Δώρο” 1.500 καλάθια

spanoulis sloukas pao sef

spanoulis-sloukas-pao-sef

petridis-giorgosΑν -περιγράφοντας κανείς τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Βασίλη Σπανούλη– προτάξει την ικανότητά του στο σκοράρισμα, πιθανότατα θα αδικήσει κάποιες άλλες αρετές και πρωτίστως αυτήν του να δημιουργεί φάσεις για τους συμπαίκτες του, δίνοντάς τους έτοιμα, ή σχεδόν έτοιμα, καλάθια. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έπαιξε μόλις 17.29” στον χθεσινό αγώνα με τα Τρίκαλα, όμως αυτά ήταν αρκετά για να σημειώσει ένα σπουδαίο προσωπικό επίτευγμα, καθώς και άλλα δύο, που έχουν τη δική τους σημασία.

Με τις έξι τελικές πάσες που μοίρασε, έσπασε το “φράγμα” των 1.500 ασίστ στην ιστορία της Α1, κάτι που μόνο ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει κάνει. Όπως και να το κάνουμε, 1.500 έτοιμα καλάθια σε 372 παιχνίδια δεν είναι και μικρό κατόρθωμα, αφού ο μέσος όρος είναι 4,03 ασίστ ανά αγώνα.

Αναλυτικότερα οι 1.501 ασίστ του “V-Span” κατανέμονται ως εξής, ανά ομάδα: Είχε 360 σε 113 παιχνίδια πρωταθλήματος με το Μαρούσι (3,18 μ.ο.), 469 σε 131 παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό (3,58 μ.ο.) και έχει 672 σε 128 αγώνες με τον Ολυμπιακό (5,25 μ.ο.).

Γίνεται εύκολα αντιληπτό, με μία απλή σύγκριση των μέσων όρων του στις ασίστ στους τρεις “σταθμούς” της καριέρας του στη “μεγάληκατηγορία, πως στο ΣΕΦ ανέπτυξε σε μεγάλο βαθμό την ικανότητά του να… βλέπει το γήπεδο και να βάζει περισσότερο στο παιχνίδι τους συμπαίκτες του.

Όσο για τα δύο -κατά κάποιον τρόπο- μικρότερα επιτεύγματα, που προέκυψαν μέσα από το ματς με τα Τρίκαλα, το πρώτο αφορά συνολικά στην καριέρα του, μια και ο Σπανούλης έφτασε τα 372 παιχνίδια πρωταθλήματος και ανέβηκε στη 14η θέση της σχετικής λίστας στα χρόνια της Α1 (από το 1986), ξεπερνώντας τον Νίκο Οικονόμου και τον Μιχάλη Πελεκάνο, που έχουν από 371.

Το δεύτερο έχει να κάνει με την παρουσία του στον Ολυμπιακό, αφού με τους 10 πόντους που πέτυχε χθες ξεπέρασε τους 1.400 με την “ερυθρόλευκη” φανέλα στο πρωτάθλημα.

Κατά τα άλλα ο Μπρεντ Πέτγουεϊ ξεπέρασε τα 100 εύστοχα τρίποντα στην κατηγορία (έχει 101/285) κι έφτασε τα 100 λάθη, ενώ ο Μπράιαντ Ντάνστον συμπλήρωσε 50 τάπες με τον Ολυμπιακό, αποκλειστικά στο πρωτάθλημα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…