“Βάση η άμυνα”

lafayette pao osfp

lafayette-pao-osfp

Στην προσήλωση στην άμυνα που απαιτεί ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε ο Όλιβερ Λαφαγέτ στις δηλώσεις του για το παιχνίδι κόντρα στα Τρίκαλα, στο οποίο μονόδρομος είναι η νίκη, μετά και την ήττα από την Κηφισιά.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην ομαδική συμπεριφορά που χρειάζεται να δείχνουν άπαντες στην ομάδα, τόσο σε επίθεση όσο και σε άμυνα, ενόψει του ματς με τα Τρίκαλα, αλλά και για τη συνέχεια της σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε:
“Ο νέος μας προπονητής έχει δώσει τεράστια βαρύτητα στην αμυντική λειτουργία. Πρόκειται για ένα εντός έδρας παιχνίδι και μοναδικός μας στόχος είναι η νίκη και τίποτα άλλο. Έχουμε κάνει μια ήττα που μας “πλήγωσε” βαθμολογικά και δεν χωράει άλλο στραβό αποτέλεσμα”.

Για το “κλειδί” της αναμέτρησης: “Όπως και στο παιχνίδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, έτσι και κόντρα στα Τρίκαλα για εμάς όλα θα αρχίσουν από την άμυνα μας. Ο νέος μας προπονητής έχει δώσει τεράστια βαρύτητα στην αμυντική μας λειτουργία. Οπότε απέναντι στα Τρίκαλα όλα θα αρχίσουν από την άμυνα. Από εκεί θα πάρουμε ενέργεια ώστε να βρούμε εύκολους πόντους στην επίθεση”.

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: “Τα Τρίκαλα διαθέτουν μια ομάδα που παίζει γρήγορο μπάσκετ. Προσπαθούν να πηγαίνουν σε γρήγορες επιθέσεις, έχουν καλές επιλογές και προτιμούν το σκορ να πηγαίνει σε υψηλά επίπεδα. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε λοιπόν να κάνουν το παιχνίδι τους”.

Σχετικά με το που θα στηριχθεί ο Ολυμπιακός: “Στην ομαδική δουλειά σε επίθεση και άμυνα. Επιθετικά πρέπει να μοιράσουμε σωστά τη μπάλα, να βρούμε τα ελεύθερα σουτ και να μην κάνουμε λάθος επιλογές. Όσο για την αμυντική μας συμπεριφορά και εκεί χρειάζεται να κάνουμε ομαδική προσπάθεια με σωστές βοήθειες και αρκετή συγκέντρωση. Επίσης θέλουμε να ελέγξουμε και τα ριμπάουντ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…