Κεντρική NBA Αποσύρθηκε ο Κόλινς (vid)
NBA

Αποσύρθηκε ο Κόλινς (vid)

jason collins

jason-collins

Ο Τζέισον Κόλινς αποκάλυψε τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, τον Απρίλιο του 2013, και έγινε ο πρώτος εν ενεργεία αθλητής και στα τέσσερα επαγγελματικά πρωταθλήματα των ΗΠΑ (NBA, MLB, NFL, NHL) που παραδέχεται δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος.  Το παράδειγμα του έκτοτε ακολούθησαν πολλοί επαγγελματίες παίκτες αλλά και αθλητές στα κολέγια και προχώρησαν στο λεγόμενο “coming out” δηλώνοντας “ανοιχτά” τις προτιμήσεις τους.

Ύστερα από 13 χρόνια καριέρας, ο 36χρονος σέντερ, αποφάσισε να αποσυρθεί από τη δράση ανακοινώνοντας πως κρεμάει τα παπούτσια του καθώς “Το κορμί μου δεν αντέχει άλλο σε τέτοιους ρυθμού. Ο κόσμος σού κολλάει διάφορες ταμπέλες. Για μένα το πιο σημαντικό είναι πως θα με θυμούνται ως έναν καλό συμπαίκτη, έναν που θυσιαζόταν για την ομάδα”.

Ενώ για τη ζωή από τότε που μίλησε δημόσια για τον πραγματικό του εαυτό, σημείωσε μεταξύ άλλων: “Οι τελευταίοι 18-19 μήνες ήταν απίστευτοι. Ωρίμασα πολύ. Είναι υπέροχο που ήμουν μέρος της ιστορίας του μπάσκετ και των δικαιωμάτων των γκέι. Και χαίρομαι που με αγκάλιασε ο κόσμος, οι προπονητές, οι παίκτες, η λίγκα, η ιστορία…” ενώ αναφέρθηκε και στον Τζέισον Κιντ που τον εμπιστεύτηκε πέρσι ενόσω ήταν στον πάγκο των Νετς: “Έλεγαν πως καμία ομάδα δεν θα ήθελε έναν παίκτη που έχει προκαλέσει σούσουρο στα ΜΜΕ και του οποίου η σεξουαλικότητα ήταν θέμα συζήτησης. Χαίρομαι που τους βάλαμε στη θέση τους!”.

Ο Τζέισον Κόλινς αγωνίστηκε σε 735 παιχνίδια στο ΝΒΑ μετρώντας 3.6 πόντους και 3.7 ριμπάουντ μέσο όρο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…