Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Έτοιμος να τα δώσει όλα

Έτοιμος να τα δώσει όλα

english triponto

english-triponto

Ο Καρλ Ίνγκλις πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση στην Α1, μέχρι στιγμής, στην αναμέτρηση εναντίον του Απόλλωνα Πάτρας οδηγώντας την ΑΕΚ στην επικράτηση, με τους 21 πόντους που σημείωσε.

Ο Καναδός γκαρντ, με την επταετή θητεία στο ισπανικό πρωτάθλημα, παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ και αναφέρθηκε στις διαφορές μεταξύ των δύο πρωταθλημάτων, το κρίσιμο παιχνίδι με την πατρινή ομάδα, εξέφρασε την άποψη του για την ΑΕΚ ενώ έδωσε και μια υπόσχεση στον κόσμο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

– Γιατί επέλεξες την ΑΕΚ για να συνεχίσεις την καριέρα σου μετά από χρόνια στην Ισπανία;

“Είναι μια συναρπαστική περίοδος για μένα, είναι μια αλλαγή, κάτι διαφορετικό. Πάντα με ιντρίγκαρε η Αθήνα και η Ελλάδα και μου δόθηκε η ευκαιρία να ενταχθώ στην ΑΕΚ σε μια περίοδο που κάνει αλλαγές και προσπαθεί να επανέλθει στην κορυφή. Με συναρπάζει η ευκαιρία που μου δόθηκε”.

– Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από την ΑΕΚ και το Ελληνικό Πρωτάθλημα;

“Είναι δύσκολο να προσαρμοστώ. Το ελληνικό Πρωτάθλημα είναι πολύ διαφορετικό από το ισπανικό, που είναι πολύ πιο γρήγορο. Το παιχνίδι εδώ είναι σκληρό, οι ομάδες είναι αμυντικές. Αλλά είναι εντάξει. Θα χρειαστώ λίγο χρόνο να κάνω αλλαγές, αλλά είμαι ευχαριστημένος από όλες τις πλευρές μέχρι τώρα”.

– Πόσο δύσκολο είναι να προσαρμοστείς, εσύ ένας επιθετικός παίκτης σε ένα αμυντικό Πρωτάθλημα;

“Το θέμα είναι να συνηθίσω στον τρόπο που σφυρίζουν οι διαιτητές και το στυλ παιχνιδιού, τις αποστάσεις κ.λ.π. Δεν με γνωρίζουν εδώ, δεν τους γνωρίζω, πρέπει να μάθουμε ο ένας τον άλλο. Πρέπει επίσης να ενταχθώ σε μια καινούργια ομάδα. Είμαι εδώ μόνο τρεις εβδομάδες, αλλά νιώθω ότι κάθε μέρα γίνομαι πιο δυνατός και καλύτερος“.

– Έπαιξες, όμως, πολύ καλά στον τελευταίο αγώνα κόντρα στον Απόλλων Carna…

“Έπαιξα καλά, το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι η ομάδα νίκησε. Πέτυχα κάποια καλά σουτ για να βοηθήσω την ομάδα. Η νίκη, όμως, ήταν πολύ σημαντική, γιατί αλλάξαμε προπονητή, αλλάξαμε σύστημα, αλλάξαμε τα πάντα. Είναι σημαντικό ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες προερχόμενοι από νίκη. Είναι καλό για την ομάδα”.

– Ψυχολογικά πόσο δύσκολο ήταν το ματς κόντρα στον Απόλλωνα Carna, από την στιγμή που προερχόσασταν από τέσσερις συνεχόμενες ήττες.

“Πάντα υπάρχει πίεση. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, έχει πολλούς φίλους και πάντα υπάρχει πολύ πίεση. Είμαι συνηθισμένος. Σε κάθε Πρωτάθλημα πρέπει να νικάς για να επιβιώνεις. Για μένα πρέπει να βελτιωνόμαστε ως ομάδα κάθε μέρα, θα υπάρχουν ήττες και νίκες, το σημαντικό είναι να βελτιωνόμαστε καθημερινά γιατί η μεγαλύτερη εικόνα είναι το τέλος της σεζόν”.

– Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η ΑΕΚ την φετινή αγωνιστική χρονιά;

“Εκείνο που εύχομαι είναι να συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι. Για μένα μπορούμε να παλέψουμε για τα πλέι οφ και εάν φτάσουμε εκεί όλα μπορούν να συμβούν. Το “κλειδί” είναι να είναι συνεχίζουμε να “χτίζουμε”. Έχουμε χρόνο να βελτιωθούμε και να παλέψουμε και αυτό πρέπει να κάνουμε τώρα».

– Ποια είναι η γνώμη σου για την ΑΕΚ ως ομάδα και σύλλογος;

“Μέχρι τώρα όλα είναι πολύ καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον σύλλογο και ειδικά με τον νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος είναι πολύ καλός μαζί μου, τους προπονητές, το σταφ και τους φιλάθλους, που μας υποστηρίζουν πολύ. Δεν καταλαβαίνω τι λέει ο κόσμος, αλλά ελπίζω να μας επευφημούν όπως φαίνεται ότι κάνουν. Στον τελευταίο αγώνα ο κόσμος ήταν απίστευτος“.

– Ποια είναι η υπόσχεση σου στον κόσμο;

“Η υπόσχεση είναι ότι κάθε μέρα θα παλεύω, θα αγωνίζομαι. Θα υπάρχουν νίκες και ήττες, αλλά κάθε μέρα ανεξάρτητα εάν είμαι “καυτός” ή όχι, θα παλεύω, θα παλεύω και θα παλεύω. Και θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα να νικήσει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…