Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Άλλαξε η ψυχολογία”

“Άλλαξε η ψυχολογία”

printezis osfp real

printezis-osfp-real

Στην αλλαγή προπονητή στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού αναφέρθηκε ο Γιώργος Πρίντεζης με δηλώσεις  του στη δημόσια τηλεόραση, με τον φόργουορντ των “ερυθρολεύκων” να τονίζει ότι η έλευση του Γιάννη Σφαιρόπουλου άλλαξε την ψυχολογία στην ομάδα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επιστροφή του, δηλώνοντας ότι έχει ξεκινήσει ατομικό πρόγραμμα, αλλά δεν σκοπεύει να βιαστεί για να επιστρέψει σε κανονικούς αγωνιστικούς ρυθμούς. Σχολιάζοντας, την πορεία της ομάδας, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος, ενώ έκανε ειδική μνεία στον Αγραβάνη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για την κατάσταση της υγείας του: Έχω ξεκινήσει ατομικό πρόγραμμα ήδη και από κει και πέρα η αποθεραπεία μου είναι συγκεκριμένη. Πάει μέρα με την μέρα το πλάνο και δεν μπορείς να γνωρίζεις πότε ακριβώς θα είμαι έτοιμος. Αν θα είμαι δηλαδή με την Λαμποράλ Κούτσα ή μετά με τον ΚΑΟΔ. Από κει πέρα θα χρειαστούν και προπονήσεις ώστε να μπορώ να αφομοιώσω αυτά που θέλει ο κόουτς και βλέπουμε”.

 Για την πορεία του Ολυμπιακού: “Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις είναι πολύ καλή και πιστεύω πως υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αφομοιώσουμε από τον προπονητή μας. Σε βάθος χρόνου θα γινόμαστε ακόμα καλύτεροι”.

 Για τα παιδιά που έχουν βοηθήσει με την παρουσία τους(σ.σ. Αγραβάνη και Κατσίβελη): Έτσι είναι η φιλοσοφία του κόουτς. Εκμεταλλεύεται όλους τους παίκτες και θέλει να κάνει μεγάλο το ροτέισον της ομάδας. είναι σημαντικό αυτό για κάθε ομάδα καθότι η χρονιά είναι μεγάλη. Έχουμε τραυματισμούς και όπως έχει δείξει και η πορεία δεν είμαστε και η πιο τυχερή ομάδα. Οπότε κάθε παίκτης οφείλει να δίνει τον καλύτερο εαυτό του όταν περνάει στο παρκέ και να δώσει ότι παραπάνω έχει”.

Για τον Δημήτρη Αγραβάνη: “Μόνο και μόνο οι εικόνες που έχει στην προπόνηση του φτάνουν ώστε να τον βοηθήσουν. Δουλεύει πάρα πολύ εξάλλου, έχει μεγάλο πείσμα και ο χρόνος είναι υπέρ του. Δεν έχω κάτι να τον συμβουλέψω”.

Για την αλλαγή του κόουτς: “Η αλλαγή προπονητή φέρνει και αλλαγή ψυχολογίας που είναι και το πρώτο κομμάτι που επηρεάζει κάθε παίκτης. Δεν έχουμε συνηθίσει να αλλάζει ο προπονητής στα μέσα της σεζόν, η φιλοσοφία όμως του κόουτς δεν είναι πολύ διαφορετική στην άμυνα. Στην επίθεση του αρέσει να έχουμε ελευθερία, να τρέχουμε στο παρκέ αλλά να έχουμε και συγκεκριμένους ρόλους. Εγώ πιστεύω πως διαθέτω την προσωπικότητα και την εμπειρία ώστε να συνηθίσω σε αυτό το επίπεδο και να συνεχίσω από εκεί που είχα σταματήσει και πριν”.

Για το αν βλέπει πως λείπει το παιχνίδι του στην ομάδα: Όλοι είμαστε ένα κομμάτι της αλυσίδας, και δεν μπορεί ο καθένας να κάνει την δουλειά του άλλου. Ας πούμε αν έλειπε κάποιος περιφερειακός δεν γίνεται να πάρω εγώ 10 τρίποντα στην θέση του”.

Για αν έχει ξεχωρίσει κάποια ομάδα στην Ευρωλίγκα: “Τα τελευταία χρόνια υπάρχει πάντα μία έκπληξη στην Ευρωλίγκα. Οι ομάδες που θεωρώ ως φαβορί είναι πάντα οι γνωστές, όμως πιστεύω πως αυτές που έχουν δείξει παραπάνω συνέπεια στο παιχνίδι τους είναι η ΤΣΣΚΑ και η Εφές. Ο Τεόντοσιτς τα πάει περίφημα, είναι καλός παίκτης εξάλλου έχει ωριμάσει και δείχνει αυτά που μπορεί να κάνει στο παρκέ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…