Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ H ανάλυση της Ζιελόνα Γκόρα

H ανάλυση της Ζιελόνα Γκόρα

paok pagkos petros oikonomakis

paok-pagkos-petros oikonomakis

Μετά το σπουδαίο διπλό επί της Καρσίγιακα στην Τουρκία, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Τετάρτη (22/10) τη Ζιελόνα Γκόρα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Γιούροκαπ και ο βοηθός του Σούλη Μαρκόπουλου , Παντελής Μπούτσκος, ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού της πολωνικής ομάδας.

“Η νίκη στη Σμύρνη την πρώτη αγωνιστική έδειξε πολλά για τον χαρακτήρα της ομάδας μας, αλλά αν ακόμη σκεφτόμαστε αυτό το διπλό σημαίνει ότι δεν έχουμε το ίδιο ισχυρό κίνητρο για τη συνέχεια και για μας τίποτα δεν είναι πιο σπουδαίο από την επόμενη προπόνηση και το επόμενο παιχνίδι. Η θέληση για τη νίκη είναι σημαντική, αλλά ακόμη πιο σημαντική είναι η θέληση να προετοιμαστούμε σκληρά για τη νίκη, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Κάθε παιχνίδι είναι ένα ταξίδι και κάθε ταξίδι είναι μια καινούργια ζωή για μας… Ξέρουμε ότι συμμετέχουμε σ” έναν μαραθώνιο και προσδοκούμε οι προκλήσεις που θα συναντούμε να μας κάνουν σοφότερους να μας δίνουν γνώση και δύναμη για να βελτιώνουμε τις αδυναμίες μας, να αναπτύξουμε τον παράγοντα εμπιστοσύνη και να αγγίζουμε τα όρια μας σαν ομάδα κάθε φορά που εμφανιζόμαστε στο παρκέ.

Επόμενη αντίπαλος η Ζιέλονα Γκόρα με εμπειρία από την Ευρωλίγκα, η οποία και φέτος σχεδιάστηκε για να κυνηγήσει υψηλούς στόχους. Άρχισε νωρίς τις υποχρεώσεις της με τη συμμετοχή της στα προκριματικά της Ευρωλίγκα αυτήν την φορά, όπου αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες από την Ούνικς Καζάν.

Πρόκειται για μια ομάδα που παίζει σε υψηλό ρυθμό με τους ψηλούς τους να τρέχουν πρώτοι στον αιφνιδιασμό και πηγαίνει σε παιχνίδι με πολλές κατοχές όπου έχει στην περιφέρειά της κυρίαρχο δημιουργό τον Βurtt με μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία, o oποίος επιβάλλει τους κανόνες του στην ομάδα, αφού έχει πλήρη ελευθερία και με την εξαιρετική του ικανότητα στο ball handling δημιουργεί καταστάσεις τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους συμπαίκτες του.

Δημιουργούν αρκετές συνεργασίες με hand off με σκοπό να μεταφέρουν γρήγορα την μπάλα στην αδύνατη πλευρά και να επιτεθούν στα close out κυρίως με τον έμπειρο από την ιταλική λίγκα Ηosley που είναι αρκετά αποτελεσματικός στο drive και πολύ ικανός finisher αλλά και με τους Κoszarek και Zamolski που είναι ιδιαίτερα απειλητικοί και έξω από τα 6μ.75. Και οι ψηλοί τους είναι απειλητικοί, κυρίως με τοuς Johnson και Cel ανοίγοντας έτσι τις αποστάσεις στο γήπεδο κάτι που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο το μαρκάρισμα του Βurtt αφού είναι έτοιμοι να τιμωρήσουν κάθε βοήθεια.

Μέσα στη ρακέτα ο πολύπειρος από δυνατά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Τroutman δίνει ποιότητα, με το παιχνίδι του και ο Ηrycaniuk προσδίδει μέγεθος και δύναμη αφού όπως όλη η frontline που διεκδικεί κάθε επιθετικό ριμπάουντ.

Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις ενός physical game και να ασκήσουμε υψηλή πίεση στην μπάλα αλλά και στις αποφάσεις που παίρνουν οι χειριστές της. Πρέπει να έχουμε καλή επικοινωνία στην άμυνα στα screen των αντιπάλων, να κλείσουμε τους διαδρόμους προς τη ρακέτα μας και να έχουμε τον έλεγχο των ριμπάουντ, κάτι που θα μας επιτρέψει να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα και να έχουμε ισορροπία στην επίθεση μας. Θέλουμε με υπομονή και ομαδικό πνεύμα, όπως επιβάλλει το δόγμα του προπονητή μας, να δημιουργούμε τις καλύτερες προϋποθέσεις με την έξτρα πάσα, αν έχω ένα σουτ αλλά αν ο συμπαίκτης μου δίπλα έχει ένα πιο ελεύθερο σουτ του δείχνω εμπιστοσύνη γιατί όταν παίζουμε όλοι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

Θέλουμε με πολύ σεβασμό να προσκαλέσουμε τον κόσμο δίπλα μας, γιατί η αλληλεπίδραση μαζί του είναι μοναδική και δίνει πολύ ισχυρό κίνητρο στους παίκτες μας γιατί όπως λέμε κάθε φορά στην ομάδα μας »το μπάσκετ είναι γιορτή»! Οφείλουμε όμως να θυμίσουμε ότι οποιασδήποτε μορφής βίας δεν έχει θέση στο «Παλατάκι». Είναι ώρα, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι τιμωρηθήκαμε με πρόστιμο ακόμη και στο ματς με το Ρέθυμνο, οι σιωπηλές πλειοψηφίες να υπερισχύσουν και να καταδικάσουν τα μεμονωμένα περιστατικά που βλάπτουν τα μέγιστα την προσπάθεια που γίνεται όχι μόνο από το αγωνιστικό τμήμα, αλλά και από τον πρόεδρό και τη διοίκησή μας, μέχρι το προσωπικό στα γραφεία και τον κάθε απλό φίλαθλό μας!”.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …