Κεντρική Basket League Ρέθυμνο Όλα έτοιμα για την έναρξη

Όλα έτοιμα για την έναρξη

tournoua petros oikonomakis

tournoua-petros oikonomakis

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του 4ου Διεθνούς Τουρνουά “Πέτρος Οικονομάκης“, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 2-5 Οκτωβρίου στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη“. Η συμμετοχή του Ολυμπιακού, της Ούνιξ Καζάν, του ΠΑΟΚ, της Αλ Ριάντι και φυσικά του Ρεθύμνου προμηνύουν δυνατές συγκρούσεις στην κρητική πόλη.

Η επίσημη έναρξη είναι την Πέμπτη (02/10) στις 18:00 όταν και θα τελεστεί η επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Πέτρου Οικονομάκη και στις 19:00 θα διεξαχθεί η πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στους διοργανωτές και την πρωταθλήτρια Λιβάνου, Αλ Ριάντι.

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί και η συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά στο ξενοδοχείο “Ιδαιον”. Το “παρών” στη συνέντευξη Τύπου θα δώσουν οι προπονητές όλων των ομάδων που συμμετέχουν, οι οποίοι θα μιλήσουν για την συμμετοχή τους στο τουρνουά.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ

petros oikonomakis

Ο Πέτρος Οικονομάκης γεννήθηκε το 1972 στα Χανιά, είχε ύψος 2.07μ. και σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. Τα πρώτα του μπασκετικά βήματα τα έκανε το 1986 αγωνιζόμενος στον Κύδωνα Χανίων ως σέντερ. Το 1991 μετακόμισε στον Α.Ο. Αμπελοκήπων όπου γνώρισε την πρώτη του μεγάλη επιτυχία όταν με προπονητή τον Γιώργο Καλαφατάκη και συμπαίκτες το Τζαννή Σταυρακόπουλο, τον Γιώργο Φλώρο τον Παναγιώτη Παναγιωταράκο και τα άλλα παιδιά ανέβασαν τους Αμπελοκήπους από τις τοπικές κατηγορίες της ΕΣΚΑ στην Α1 της δεκαετίας του 90‘. Το 1998 αγωνίστηκε στην Ολύμπια Λάρισας, το 1999 στον Δ.Α.Σ. Άνω Λιοσίων και το 2001 στο Παλαιό Φάληρο.

Τελευταίος του σταθμός ήταν το Ρέθυμνο, το οποίο τίμησε με την παρουσία του αγωνιζόμενος για τρία χρόνια (2003-2006) στην Α2 και Β’ Εθνική κατηγορία. Όλοι μιλούν για ένα καλοκάγαθο γίγαντα, ο οποίος έδινε και την ψυχή του σε όποια ομάδα και αν ήταν, με ότι καταπιανόταν.

Το 2006 σταμάτησε το μπάσκετ που τόσο αγαπούσε και αφοσιώθηκε στις επαγγελματικές υποχρεώσεις του με την ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού. Δυστυχώς, στις 14 Ιουλίου 2008 βρέθηκε νεκρός, από ανακοπή καρδιάς, στο σπίτι του στα Χανιά, βυθίζοντας στη θλίψη όλο τον κόσμο του Ρεθύμνου αλλά και ολόκληρο το αθλητικό κοινό της Ελλάδας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…