Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Τα φώτα στο Αλεξάνδρειο

Τα φώτα στο Αλεξάνδρειο

alexandreio aris paok

alexandreio-aris-paok

H 2η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ θα πραγματοποιηθεί σε τρεις δόσεις (18-20/10) με το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ να είναι αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον περισσότερο από τα άλλα παιχνίδια. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως το υπόλοιπο πρόγραμμα δεν κρύβει συγκινήσεις.

Σάββατο 18 Οκτωβρίου

Απόλλωνας Πάτρας – Πανελευσινιακός

Ο Απόλλωνας δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση απέναντι στον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και θέλει, επιστρέφοντας στην έδρα του, να σπάσει το “ρόδι” επικρατώντας του Πανελευσινιακού με τη βοήθεια του κόσμου του που αναμένεται να δώσει δυναμικό παρών στο κλειστό της Περιβόλας.

Η Ελευσίνα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον Άρη, στο πρώτο ημίχρονο κυρίως, αλλά δεν μπόρεσε να ξεκινήσει νικηφόρα τη φετινή της πορεία. Αμφότεροι θέλουν πολύ το θετικό αποτέλεσμα αλλά η αποστολή στην Πάτρα είναι δύσκολη.

Κλειστό: Κλειστό Περιβόλας
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Φούφης – Πουρσανίδης – Παντελίδης (Σπυρίδωνος).

Άρης – ΠΑΟΚ

Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής λαμβάνει χώρα στο Nick Galis Hall. Ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε μια άκρως δυνατή και αμφίρροπη, όπως αναμένεται, αναμέτρηση.

Ο Άρης είναι αισθητά ενισχυμένος και βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι, έκανε και το πρώτο διπλό στην πρεμιέρα, εναντίον του Πανελευσινιακού και θέλει να πανηγυρίσει τη μεγάλη νίκη απέναντι στον άσπονδο εχθρό του.

Ο ΠΑΟΚ μετά και τη σπουδαία νίκη του στο Eurocup, εναντίον της Καρσίγιακα, έρχεται με ανεβασμένη ψυχολογία και άγριες διαθέσεις για να φύγει με ακόμα ένα μεγάλο διπλό, το οποίο θα έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία καθώς θα είναι εις βάρος του Άρη. Είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος αλλά στο Αλεξάνδρειο δύσκολα περνάει ο οποιοσδήποτε.

Κλειστό: Nick Galis Hall
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Αναστόπουλος – Καρακατσούνης – Παναγιώτου (Τσούλης).

Ρέθυμνο – ΚΑΟΔ

Το Ρέθυμνο λίγο έλειψε να φύγει με μια μεγάλη νίκη από τη Θεσσαλονίκη, ενάντια στον ΠΑΟΚ, την περασμένη εβδομάδα και δείχνει ότι έχει την ποιότητα να ξαναδώσει το παρών στα πλέι οφ φέτος. Με σύμμαχο τον κόσμο του θέλει να πάρει το πρώτο δίποντο της σεζόν.

Ο ΚΑΟΔ δεν είχε δείξει καλή εικόνα στα φιλικά αλλά και στο Κύπελλο, όμως υπερασπίστηκε αποτελεσματικά την έδρα του εναντίον των Τρικάλων. Σίγουρα θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στους Κρητικούς.

Κλειστό: ΚΓ Μελίνα Μερκούρη
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Ψαριανός – Μητσόπουλος – Βαρδάλος (Μαγκανάς).

Τρίκαλα – Κόροιβος

Μετά το αρνητικό αποτέλεσμα στη Δράμα, η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη έχοντας στο πλάι της τον κόσμο θέλει να πετύχει την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Ειδικά εντός έδρας δεν έχει την πολυτέλεια να αφήνει βαθμούς.

Ο Κόροιβος έδειξε στην πρεμιέρα εναντίον της ΑΕΚ πως έχει υψηλές βλέψεις, πως ήρθε για να μείνει στην Α1 και θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία του και στα Τρίκαλα.

Κλειστό: ΔΚ Τρικάλων
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Κορομηλάς – Μπήτης – Τσώνος (Τσιργουλας).

Κυριακή 19 Οκτωβρίου

ΑΕΚ – Πανιώνιος

Η ΑΕΚ έκανε ποδαρικό με το αριστερό στην Α1 και θέλει να πετύχει την πρώτη της νίκη στην πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία ύστερα από τρία χρόνια υποδεχόμενη τον νεανικό Πανιώνιο.

Οι πιτσιρικάδες του “ιστορικού” δεν κατάφεραν να προβάλλουν σημαντική αντίσταση εναντίον του Κολοσσού στην πρώτη αγωνιστική. Ο Θανάσης Παπαχατζής έχει κλείσει μια βδομάδα στην ομάδα, νέοι παίκτες ανακοινώθηκαν και ο Πανιώνιος ευελπιστεί πως θα μπορέσει να γίνει πιο ανταγωνιστικός πριν είναι πολύ αργά.

Κλειστό: ΟΑΚΑ
Ώρα: 15:00
Διαιτητές: Πηλοΐδης – Γκούμας – Παγώνης (Μαύρος).

Κηφισιά – Ολυμπιακός

Η Κηφισιά μετά τον Παναθηναϊκό τίθεται αντιμέτωπη με τον, έτερο “αιώνιο”, Ολυμπιακό. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου στοχεύει στο να βάλει δύσκολα στους “ερυθρόλευκους” καινα βρει ρυθμό εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Οι φίλοι της θα κατακλύσουν το ανακαινισμένο Ζηρίνειο αλλά δύσκολα θα πανηγυρίσουν τη νίκη της ομάδας τους.

Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε εναντίον του Απόλλωνα Πάτρας στην πρεμιέρα αλλά θα πρέπει να προσέξει τους Κηφισιώτες καθώς λογίζονται, δίκαια, μέσα στις πέντε κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Πάντως, εύκολα ή δύσκολα το ροζ φύλλο αγώνα θα καταλήξει στους παίκτες του Μίλαν Τόμιτς.

Κλειστό: Ζηρίνειο
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Γκόντας – Καλδίρης – Μπίκας (Σταύρου).

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου

Κολοσσός Ρόδου – Παναθηναϊκός

Ο Κολοσσός είχε μια εύκολη πρεμιέρα εναντίον του Πανιώνιου και τώρα μπαίνει στα βαθιά φιλοξενώντας τον νταμπλούχο Ελλάδας. Το “Βενετόκλειο” θα του παρέχει την έξτρα ώθηση που χρειάζεται αλλά δύσκολα θα αποβεί καταλυτική για να πραγματοποιηθεί η έκπληξη.

Ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στην Κηφισιά αλλά θα πρέπει να προσέχει ιδιαίτερα στη Ρόδο καθώς η ομάδα του Μιχάλη Κουταλιανού αποτελεί ένα αξιόμαχο σύνολο, ιδιαίτερα στην έδρα της.

Κλειστό: Βενετόκλειο
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Σχινάς – Ανδρκόπουλος – Θεονάς (Βιτζηλαίος).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …