Κεντρική Ασίστ Basketbase Τα ρεκόρ του Ζάρα

Τα ρεκόρ του Ζάρα

zaras kaod

zaras-kaod

petridis-giorgosΌλα τα σερί κάποια στιγμή φτάνουν στο τέλος τους κι έτσι για τον ΚΑΟΔ χάθηκε το εντός έδρας αήττητο κόντρα στον ΠΑΟΚ (μετρούσε τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος στο “Δ. Κραχτίτης” μέχρι χθες). Από το παιχνίδι αυτό, όμως, προέκυψαν κάποια αξιοσημείωτα στοιχεία, για τον Θόδωρο Ζάρα.

Ο αρχηγός των Δραμινών έφτασε τα 80 παιχνίδια πρωταθλήματος με τη φανέλα του ΚΑΟΔ (είναι πρώτος στη σχετική λίστα), έχοντας μια από τις πιο παραγωγικές, επιθετικά, εμφανίσεις του, αφού σημείωσε 18 πόντους, που πάντως δεν είναι η καλύτερη επίδοσή του στο πρωτάθλημα. Είχε πετύχει 25 πόντους πρόπερσι, στο εκτός έδρας ματς με τον Πανελευσινιακό (74-76).

Με αυτούς τους 18 πόντους, πάντως, ο Ζάρας -που φοράει τα πράσινα του ΚΑΟΔ από το 2011- έφτασε τους 501 πόντους πρωταθλήματος με την ομάδα της Δράμας κι έγινε ο 2ος σκόρερ στην ιστορία της στην Α1, ξεπερνώντας τον Ράιαν Λόθριτζ, που αγωνιζόμενος σε αυτήν, στην παρθενική σεζόν της στη “μεγάλη” κατηγορία (το 2001-’02), είχε σημείωσε 484.

Ο Ζάρας απέχει πλέον 84 πόντους από την πρώτη θέση της λίστας, όπου βρίσκεται ο Εντβιν Μπάβτσιτς με 585 πόντους. Ακόμη ο 27χρονος γκαρντ, που έκανε ντεμπούτο στην Α1 με τη Λάρισα τη σεζόν 2008-’09, ανέβηκε χθες στην θέση της λίστας με τις περισσότερες εύστοχες βολές πρωταθλήματος -πάντα ως προς την ιστορία του ΚΑΟΔ στη “μεγάλη” κατηγορία-, φτάνοντας τις 112 και προσπέρασε τους Τζέι Κόβαν Μπράουν (106) και Κώστα Χαραλαμπίδη (111).

Παράλληλα “έπιασε” τον, αντίπαλο του χθες, Κώστα Κακαρούδη στην 4η θέση των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία του ΚΑΟΔ στην Α1, με 63 ασίστ.

Κόντρα στον ΠΑΟΚ εξάλλου, ο Διαμαντής Σλαφτσάκης έφτασε τις 50 συμμετοχές πρωταθλήματος ενώ ξεπέρασε τα 100 αμυντικά ριμπάουντ. Ο νεαρός φόργουορντ του ΚΑΟΔ επιχείρησε 13 δίποντα, τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον παίκτη σε παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος, καθώς η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση ήταν τα 12 που είχε ο Λόουερι στο παιχνίδι του Κόροιβου στα Τρίκαλα, του Σάκοτα κόντρα στον Πανιώνιο και του Τζέιμς του Κολοσσού απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Σε ομαδικό επίπεδο, τα τρία εύστοχα τρίποντα (σε μόλις 10 προσπάθειες, πάντως) είναι η μικρότερη επίδοση του φετινού πρωταθλήματος, ενώ τα 19/66 δίποντα (28,7%) είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση, πίσω από τα 11/40 (27,5%), που είχε ο Κολοσσός την περασμένη Δευτέρα κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…