Κεντρική Διεθνή Τα αποτελέσματα (Eurocup)

Τα αποτελέσματα (Eurocup)

chris lofton besiktas zenit

chris-lofton-besiktas-zenit

Σε μία συναρπαστική αναμέτρηση που κρίθηκε στην παράταση η Μπεσίκτας επιβλήθηκε εκτός έδρας της Ζενίτ με 90-86 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Eurocup και έκανε “σεφτέ” στην τρέχουσα διοργάνωση. Από την άλλη η ρωσική ομάδα υποχώρησε στο 0-2 στον τέταρτο όμιλο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερες λύσεις στο έξτρα πεντάλεπτο και έφτασαν στο διπλό αφού διατήρησαν το καθαρό τους μυαλό, παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν την κατάσταση στο τελευταίο δεκάλεπτο της κανονικής διάρκειας. Συγκεκριμένα, η Ζενίτ ήταν πίσω στο σκορ με 62-57 στο 30’, ωστόσο δεν τα παράτησε και με επιμέρους σκορ 21-16 έστειλε το ματς στην παράταση (78-78), όπου όμως δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει την ολική επαναφορά.

Ο Κρις Λόφτον με 32 πόντους (7/12 τρίποντα) “οργίασε” για τους Τούρκους που είχαν 15/29 (51,7%) στα τρίποντα ενώ ο Τζαχουάν Τζόνσον πρόσθεσε 21 πόντους και 12 ριμπάουντ. Στον αντίποδα ο Ουόλτερ Χοτζ (20 πόντοι, 9 ασίστ) ήταν ο καλύτερος παίκτης για τους ηττημένους.

“Δύο στα δύο” για Χίμκι

Για τον ίδιο όμιλο, η Χίμκι έκαμψε την αντίσταση της Ολίμπια Λιουμπλιάνας εκτός έδρας με 88-85 και πραγματοποίησε το “δύο στα δύο”. Καθοριστικό ήταν το δεύτερο δεκάλεπτο, όπου η ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 28-18, προηγήθηκε με 48-41 στο 20’ και διατήρησε την πρωτοπορία μέχρι το τέλος.

Ο Ταϊρίς Ράις με 22 πόντους και 5 ασίστ ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τους φιλοξενούμενους ενώ από τους Σλοβένους που έπεσαν στο 1-1, ο Μάρκο Μαρίνοβιτς μέτρησε 15 πόντους και 6 ασίστ.

Χαλαρά η Ρίγα

Η Ρίγα μπήκε με… φόρα στο παρκέ, προηγήθηκε με 16-9 με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου και δεν έχασε σχεδόν ποτέ το προβάδισμα μέχρι το τελικό 71-61 με αντίπαλο τη Σζολνόκι εντός έδρας. Οι Λετονοί “έσπασαν” το… ρόδι στον τέταρτο όμιλο την ώρα που οι φιλοξενούμενοι υπέστησαν την πρώτη τους ήττα ενώ ήταν φοβερά άστοχοι από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (11/23-47%). Ο Τζέραλντ Ρόμπινσον (19 πόντοι, 8 ριμπάουντ) ήταν ο πρωταγωνιστής για τους νικητές. Από τους ηττημένους “πάλεψαν” ο Πίτερ Λόραντ (14 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και ο Στέφαν Σίνοβετς (13 πόντοι, 7 ριμπάουντ).

“Καθάρισε” στο τέλος η Λοκομοτίβ

Αήττητη στον έκτο όμιλο όπου μετέχει και ο ΠΑΟΚ έμεινε η Λοκομοτίβ Κούμπαν η οποία “λύγισε” εντός έδρας την Βέντσπιλς με 72-60. Οι γηπεδούχοι δυσκολεύτηκαν αρκετά μέχρι το 30’, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο ανέβασαν… στροφές και “καθάρισαν”.

Συγκεκριμένα, το συγκρότημα του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς έκανε επιμέρους σκορ 21-10 στην τέταρτη περίοδο και κατέκτησε το ροζ φύλλο. Ο Άντονι Ράντολφ (17 πόντοι, 10 ριμπάουντ) τελείωσε το ματς με νταμπλ-νταμπλ για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Μάρις Γκάλπις με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ ξεχώρισε από τους φιλοξενούμενους.

Πρώτη νίκη για Πίναρ

Η Πίναρ Καρσίγιακα έφυγε με το διπλό από την έδρα της Μπουντούτσνοστ (82-79) και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στον έκτο όμιλο. Ένα μικρό σερί 5-0 των φιλοξενούμενων με την είσοδο στο τελευταίο πεντάλεπτο έγειρε οριστικά υπέρ τους την πλάστιγγα. Συγκεκριμένα, η τουρκική ομάδα μετέτρεψε το 71-70 σε 76-70 στο 35’ και έμεινε σε θέση… οδηγού μέχρι το φινάλε. Ο Μπόμπι Ντίξον με 23 πόντους και ο Τζον Ντίμπλερ με 20 πόντους ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές. Από την άλλη ο Βλάντιμιρ Ντάσιτς είχε 17 πόντους και 9 ριμπάουντ για τους ηττημένους.

Αήττητη με διψήφιο Πελεκάνο

Η Άσεσοφτ Πλοϊέστι του Μιχάλη Πελεκάνου κέρδισε εντός έδρας τη Λιέτουβος Ρίτας με 103-83 και διατήρησε το αήττητο στον πέμπτο όμιλο. Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο ημίχρονο, όπου πήραν… κεφάλι με 56-38 και στην επανάληψη δεν απώλεσαν το προβάδισμα παίρνοντας το ροζ φύλλο με “κατοστάρα”. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ρουμάνοι είχαν 14/28 (50%) στα τρίποντα.

Πέντε παίκτες πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές. Ένας από αυτούς ήταν και ο Μιχάλης Πελεκάνος ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους (3/4 βολές, 2/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 ασίστ σε 21 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα. Ο Τζέραλντ Λι πρόσθεσε 18 πόντους και 14 ριμπάουντ. Ο Άντας Γιουσκεβίτσιους (20 πόντοι) ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους Λιθουανούς.

Εύκολα η Μπάνβιτ

Την δεύτερη νίκη της στον πέμπτο όμιλο πανηγύρισε η Μπάνβιτ η οποία δεν συνάντησε κάποια ιδιαίτερη αντίσταση από την Παρτιζάν εκτός έδρας (77-61). Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοπορία στο σκορ σχεδόν σε όλο το ματς και έφτασαν εύκολα στο διπλό. Ο Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς με 20 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν “όλα τα λεφτά” για τους Τούρκους που σούταραν με ποσοστό 50% (22/44) στα δίποντα ενώ ο Μίλαν Μάτσβαν (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ) δεν έφτανε για τους γηπεδούχους.

Στο “νήμα” η Κράσνι Βόλγκογκραντ

Για τον ίδιο όμιλο, η Κράσνι Βόλγκογκραντ “απέδρασε” με ένα σπουδαίο διπλό από το Ισραήλ αφού έριξε στο… καναβάτσο την Χάποελ Ιερουσαλήμ με 79-78 και πήρε το πρώτο ροζ φύλλο στη διοργάνωση. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν μία “επική” ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο και έτσι κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη. Η ρωσική ομάδα βρέθηκε να χάνει με 67-58 με την ολοκλήρωσε του τρίτου δεκαλέπτου.

Ωστόσο, ακολούθως ήρθαν τα πάνω κάτω. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα (68-60) στο ξεκίνημα της τελευταίας “πράξης” της αναμέτρησης, όμως με ένα εκπληκτικό σερί 12-0 η Κράσνι Βόλγκογκραντ πέρασε μπροστά με 72-68, 4 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα πριν από τέλος του παιχνιδιού.

Η Χάποελ ισοφάρισε σε 72-72 στο 37’, αλλά με ένα καλάθι του Μπέρναρντ Κινγκ και με ένα του Μάρκους Κάζινς, γράφτηκε το 76-72 υπέρ των φιλοξενούμενων ενώ απέμεναν 1 λεπτό και 36 δευτερόλεπτα. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με την Κράσνι να χαμογελάει στο “νήμα” έχοντας ως “αιχμές του δόρατος” τους Ντι Τζέι Κένεντι (17 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και Μπέρναρντ Κινγκ (16 πόντοι, 10 ασίστ). Ο Μπρέισι Ράιτ (19 πόντοι) και ο Ντόντα Σμιθ (10 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ) δεν ήταν αρκετοί για τους Ισραηλινούς.

Η Μπάμπεργκ τον “εμφύλιο”

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Μπάμπεργκ συνέτριψε εντός έδρας την Βόννη με 104-79 στον γερμανικό “εμφύλιο” του πρώτου ομίλου και έκανε “σεφτέ” στην διοργάνωση. Οι γηπεδούχοι ήταν “σαρωτικοί” σε όλο το ματς και δεν άφησαν και πολλά περιθώρια στους αντιπάλους τους.

Έξι παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές οι οποίοι σούταραν με ποσοστό 63% (12/19) στα τρίποντα ενώ κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (31 έναντι 21). Ο Ράιν Τόμπσον με 22 πόντους ήταν το πρώτο “βιολί”. Ο Γιουτζίν Λόρενς σκόραρε 19 πόντους για τους ηττημένους.

Δια χειρός Χάουαρντ η Στρασμπούρ

Σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στην παράταση η Στρασμπούρ “λύγισε” εντός έδρας τη Σαραγόσα με 88-86 και ανέβηκε στο 2-0 στον πρώτο όμιλο. Ο Ματ Χάουαρντ με ένα λέι απ, ακριβώς στην εκπνοή του αγώνα, ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό σκορ και “λύτρωσε” την ομάδα του.

Οι Ισπανοί ήταν πολύ καλοί στο τέταρτο δεκάλεπτο όπου με επιμέρους σκορ 21-13 έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση, χάρη σε δύο βολές του Πέδρο Γιομπάρτ στα 2 δευτερόλεπτα (74-74). Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Χάουαρντ “μίλησε” τελευταίος.

Ο Αντουάν Ντιό (26 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ) ήταν πληθωρικός για τους νικητές ενώ άξιοι συμπαραστάτες του ήταν ο Αλί Τραορέ (22 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και ο Ματ Χάουαρντ (19 πόντοι, 10 ριμπάουντ). Ο Στέφαν Γιέλοβατς με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ ξεχώρισε από τους ηττημένους που είχαν 14/25 (56%) στα τρίποντα.

“Άλωσε” το Βέλγιο η Γκραν Κανάρια

Στο 2-0 έφτασε η Γκραν Κανάρια η οποία “άλωσε” το Βέλγιο και επιβλήθηκε της Οστάνδης με 83-76 για τον δεύτερο όμιλο. Οι νησιώτες ήταν “διπρόσωποι”, ωστόσο ήταν εξαιρετικοί στο δεύτερο ημίχρονο και γι’ αυτό έφυγαν με το διπλό. Συγκεκριμένα, οι Ισπανοί έχαναν με 42-32 στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη επέβαλαν το ρυθμό τους και με επιμέρους σκορ 51-34 έφερε… τούμπα το ματς. Ο Κάιλ Κούριτς και ο Άλμπερτ Όλιβερ πέτυχαν από 14 πόντους έκαστος για τους νικητές που είχαν 11/18 (61,1%) στα τρίποντα. Ο Τζον Πρινς (27 πόντοι) δεν έφτανε για τους γηπεδούχους.

Πήρε το “θρίλερ” η Ντιζόν

Για τον ίδιο όμιλο η Ντιζόν νίκησε εκτός έδρας την Βιλερμπάν με 78-77 και παρέμεινε αήττητη. Η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε “θρίλερ” με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το διπλό στα τελευταία δευτερόλεπτα από τη στιγμή που κατά τη διάρκεια του αγώνα, καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας. Ο Στίβεν Γκρέι με 15 πόντους ήταν ο πρωταγωνιστής στον γαλλικό “εμφύλιο” την ώρα που από τους γηπεδούχους που υπέστησαν την πρώτη τους ήττα ο Έντουιν Τζάκσον είχε 14 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Σπουδαίο διπλό για Άρτλαντ

Στο άλλο ματς του ομίλου η Άρτλαντ πέτυχε σπουδαίο διπλό στην Ιταλία επί της Καντού με 78-77. Οι Γερμανοί είχαν την πρωτοπορία σχεδόν σε όλο τον αγώνα, προηγήθηκαν με 44-35 στο 20’ και με 67-54 στο 30’ και παρά τη μεγάλη προσπάθεια των γηπεδούχων να επιστρέψουν, κατόρθωσαν να συντηρήσουν τη διαφορά μέχρι το φινάλε. Ο Άντονι Κινγκ (22 πόντοι, 9 ριμπάουντ) ήταν σούπερ για τους φιλοξενούμενους. Στην αντίπερα όχθη ο Ιβάν Μπούβα σταμάτησε στους 14 πόντους και στα 8 ριμπάουντ.

Νίκες για Σεβίλλη, Βίρτους Ρόμα

Για τον τρίτο όμιλο η Σεβίλλη έκαμψε την αντίσταση της Σαρλερουά εντός έδρας με 80-75 και κατέκτησε το δεύτερο φετινό ροζ φύλλο. Οι Ισπανοί “καθάρισαν” τη… μπουγάδα από το πρώτο ημίχρονο όπου εξασφάλισαν διαφορά 14 πόντων (41-27) την οποία κράτησαν μέχρι τη λήξη. Ο Πιερ Οριόλα με 14 πόντους ήταν ο κορυφαίος για τους γηπεδούχους ενώ ο Ντίλαν Πέιτζ είχε 18 πόντους και 10 ριμπάουντ για τους ηττημένους.

Τέλος, η Βίρτους Ρόμα κέρδισε εντός έδρας τη Νανσί με 84-79 και ανέβηκε στο 2-0 στον τρίτο όμιλο. Κομβικό ήταν το τελευταίο δεκάλεπτο όπου οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν επιμέρους σκορ 20-15 και μετέτρεψαν το ισόπαλο 64-64 της τρίτης περιόδου στο τελικό σκορ. Ο Κάιλ Γκίμπσον σκόραρε 19 πόντους για τους νικητές. Ο Σερτζί Γκλάντιρ με 20 πόντους προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα για την ομάδα του.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής του Eurocup:

Α’ Όμιλος:
Παρί Λεβαλουά – Ρέτζιο Εμίλια 88-76 (21/10)
Μπάμπεργκ – Βόννη 104-79
Στρασμπούρ – Σαραγόσα 88-86 (κ.α. 74-74)

Β’ Όμιλος:
Καντού – Άρτλαντ 77-78
Οστάνδη – Γκραν Κανάρια 76-83
Βιλερμπάν – Ντιζόν 77-78

Γ’ Όμιλος:
Νίμπουρκ – Όλντενμπουργκ 77-71 (21/10)
Σεβίλλη – Σαρλερουά 80-75
Βίρτους Ρόμα – Νανσί 84-79

Δ’ Όμιλος:
Ζενίτ – Μπεσίκτας 86-90 (κ.α. 78-78)
Ολίμπια Λιουμπλιάνας – Χίμκι 85-88
Ρίγα – Σζολνόκι 71-61

Ε’ Όμιλος:
Παρτιζάν – Μπάνβιτ 61-77
Άσεσοφτ Πλοϊέστι – Λιέτουβος Ρίτας 103-83
Χάποελ Ιερουσαλήμ – Κράσνι Βόλγκογκραντ 78-79

ΣΤ’ Όμιλος:
ΠΑΟΚ – Ζιελόνα Γκόρα 85-66
Λοκομοτίβ Κούμπαν – Βέντσπιλς 72-60
Μπουντούτσνοστ – Πίναρ Καρσίγιακα 79-82.

Η Βαθμολογία (2η αγωνιστική):

Α’ Όμιλος: Στρασμπούρ 4, Σαραγόσα 3, Παρί Λεβαλουά 3, Ρέτζιο Εμίλια 3, Μπάμπεργκ 3, Βόννη 2.
Β’ Όμιλος: Γκραν Κανάρια 4, Ντιζόν 4, Βιλερμπάν 3, Άρτλαντ 3, Οστάνδη 2, Καντού 2.
Γ’ Όμιλος: Βίρτους Ρόμα 4, Σεβίλλη 4, Νανσί 3, Νίμπουρκ 3, Σαρλερουά 2, Όλντενμπουργκ 2.

Δ’ Όμιλος: Χίμκι 4, Σζολνόκι 3, Ολίμπια Λιουμπλιάνας 3, Μπεσίκτας 3, Ρίγα 3, Ζενίτ 2.
Ε’ Όμιλος: Άσεσοφτ Πλοϊέστι 4, Μπάνβιτ 4, Λιέτουβος Ρίτας 3, Κράσνι Βόλγκογκραντ 3, Χάποελ Ιερουσαλήμ 2, Παρτιζάν 2.
ΣΤ’ Όμιλος: Λοκομοτίβ Κούμπαν 4, ΠΑΟΚ 4, Πίναρ Καρσίγιακα 3, Βέντσπιλς 3, Μπουντούτσνοστ 2, Ζιελόνα Γκόρα 2.

Επόμενη αγωνιστική (3η, 28-29/10):

Α’ Όμιλος: Ρέτζιο Εμίλια – Στρασμπούρ, Βόννη – Σαραγόσα, Μπάμπεργκ – Παρί Λεβαλουά.
Β’ Όμιλος: Άρτλαντ – Οστάνδη, Βιλερμπάν – Καντού, Ντιζόν – Γκραν Κανάρια.
Γ’ Όμιλος: Βίρτους Ρόμα – Σεβίλλη, Νανσί – Όλντενμπουργκ, Σαρλερουά – Νίμπουρκ.

Δ’ Όμιλος: Ζενίτ – Ρίγα, Μπεσίκτας – Χίμκι, Σζολνόκι – Ολίμπια Λιουμπλιάνας.
Ε’ Όμιλος: Κράσνι Βόλγκογκραντ – Λιέτουβος Ρίτας, Μπάνβιτ – Άσεσοφτ Πλοϊέστι, Χάποελ Ιερουσαλήμ – Παρτιζάν.
ΣΤ’ Όμιλος: Λοκομοτίβ Κούμπαν – ΠΑΟΚ, Ζιελόνα Γκόρα – Μπουντούτσνοστ, Βέντσπιλς – Πίναρ Καρσίγιακα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…