Κεντρική Διεθνή Τίτλος με ανατροπή

Τίτλος με ανατροπή

pinar karsiyaka super cup

pinar-karsiyaka-super-cup

Η Πίναρ Καρσίγιακα έριξε στο “καναβάτσο” την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και με μία σπουδαία ανατροπή στα τελευταία λεπτά επιβλήθηκε με 77-75 και κατέκτησε το Σούπερ Καπ στην Τουρκία. Ο τίτλος αυτός ήταν ο δεύτερος στην ιστορία της ομάδας από τη Σμύρνη (ο πρώτος ήταν το 1987).

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κρατούσε τα ηνία στα χέρια της μέχρι το 37’ ωστόσο μάλλον οι παίκτες της νόμιζαν ότι εκεί το ματς τελείωσε, με συνέπεια στη συνέχεια να χάσουν το… έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Συγκεκριμένα, η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα ήταν μπροστά στο σκορ με 71-65 στο 37’, ωστόσο δέχτηκε σερί 8-0 και το ματς έγινε “θρίλερ”.

Γενικά, η Φενέρ επέβαλε το ρυθμό της στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η διαφορά που “έχτισε” αποδείχθηκε ότι ήταν εύθραυστη. Ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο η Φενέρ έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 25-18 και μετέτρεψε το υπέρ της 41-40 σε 66-58 στο 30’. Όλα αυτά μέχρι το 37’. Το σερί 8-0 της Πίναρ έγραψε το 73-71 στο 38’ και αίφνης οι Κυπελλούχοι Τουρκίας απέκτησαν ρόλο “αφεντικού” στον αγώνα.

Ήταν φανερό πως οι παίκτες είχαν περισσότερο καθαρό μυαλό, ένεκα της ανατροπής. Ο Τζον Ντίμπλερ με μία ελεύθερη βολή έδωσε… αέρα 3 πόντων (76-73) στην ομάδα του στα 12 δευτερόλεπτα, ο Άντριου Γκούντελοκ διαμόρφωσε το 76-75 με δύο βολές στα 7 δευτερόλεπτα για να έρθει η σειρά του Μπόμπι Ντίξον ο οποίος από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (1/2 βολές) διαμόρφωσε το 77-75 στα 5 δευτερόλεπτα.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ αφού το τρίποντο του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς που ακολούθησε ήταν άστοχο. Ο Χουάν Παλάσιος (19 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και ο Μπόμπι Ντίξον (19 πόντοι με 5/12 τρίποντα και 11 ασίστ) ήταν φανταστικοί για τους νικητές οι οποίοι ευστόχησαν σε 15 τρίποντα (15/31-48,3%). Ο Άντριου Γκούντελοκ με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για την Φενέρ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…