Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Σχολείο και μαθητής

Σχολείο και μαθητής

papagiannis lountzis

papagiannis-lountzis

Η παρουσία του Μιχάλη Λούντζη στο ρόστερ του Παναθηναϊκού αποτελεί μία τεράστια πρόκληση για τον ίδιο. Δεν έχουν άλλωστε πολλά παιδιά της ηλικίας του τη δυνατότητα να προπονούνται καθημερινά δίπλα σε παίκτες όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Αντώνης Φώτσης.

Γι αυτό και ο ίδιος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους “δασκάλους” που έχει στο “τριφύλλι”, το… σχολείο του ΟΑΚΑ και τη βοήθεια που του δίνουν οι άλλοι “μικροί” του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό και τη συνύπαρξη με παίκτες όπως ο Διαμαντίδης και ο Φώτσης: “Είναι ένα μεγάλο βήμα. Δεν το περίμενα ποτέ. Μία μέρα χτύπησε το τηλέφωνο και μου το ανακοίνωσαν. Είναι κάτι πρωτόγνωρο και ευχαριστώ τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού που μου δίνουν αυτή την ευκαιρία. Είναι φοβερό συναίσθημα να τους βλέπεις τη μία μέρα στην τηλεόραση και την άλλη να κάνεις προπόνηση μαζί τους και να σου μιλάνε. Δεν περιγράφεται με λόγια όλο αυτό.»

Για την καθημερινή παρουσία του στο ΟΑΚΑ: “Νιώθω σαν να είμαι στο σχολείο. Προσπαθώ κάθε μέρα να κάνω ό,τι βλέπω από τα πιο έμπειρα παιδιά. Να βελτιώνομαι διαρκώς και να μαθαίνω όλο και περισσότερα πράγματα από παίκτες σαν τον Διαμαντίδη”.

Για την εμπειρία της Εθνικής ομάδας: “Όταν φοράς το εθνόσημο είναι κάτι ξεχωριστό. Πιστεύω ότι το Πανευρωπαϊκό μου έδωσε κάποιες σημαντικές εμπειρίες που με βοηθάνε πολύ στο να είμαι λίγο πιο έτοιμος απ ότι θα ήμουν αν ερχόμουν απευθείας από τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου. Ακόμα όμως είμαι πολύ πίσω και χρειάζομαι πολλή δουλειά για να είμαι 100% έτοιμος”.

Για το αν του δημιουργεί έξτρα πίεση το γεγονός πως ακούστηκε πολύ το όνομά του το φετινό καλοκαίρι λόγω της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό: “Προσπαθώ να μη δίνω σημασία σε ό,τι γράφεται και λέγεται. Θέλω να έρχομαι στην προπόνηση, να δίνω ό,τι έχω και να βελτιώνομαι διαρκώς. Μέρα με τη μέρα”.

Για τη βοήθεια που του δίνουν ο Διαμαντάκος με τον Χαραλαμπόπουλο, που έζησαν ακριβώς το ίδιο πριν δύο χρόνια: “Η σχέση μας είναι εξαιρετική. Επειδή είμαστε κοντά ηλικιακά μιλάμε περισσότερο μεταξύ μας και κάνουμε παρέα. Έχουν περάσει από την ίδια ακριβώς κατάσταση πριν από δύο χρόνια και με βοηθάνε”.

Για την προπόνηση με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς: “Κάνουμε δυνατές προπονήσεις και γι αυτό βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…