Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Στόχος η πρόκριση στο Top 16

Στόχος η πρόκριση στο Top 16

zisis bisons

zisis-bisons

Η Ούνικς Καζάν επέστρεψε μετά από απουσία ενός χρόνου στην Ευρωλίγκα και θέλει με τον Αργύρη Πεδουλάκη στο τιμόνι της να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στη φετινή διοργάνωση. Ο Νίκος Ζήσης, μιλώντας στην κάμερα της Euroleague TV, τόνισε πως πρώτος στόχος της ομάδας είναι η πρόκριση στο Top 16, ενώ χαρακτήρισε ως μεγάλα φαβορί του πρώτου ομίλου τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Εφές Αναντολού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Πώς νιώθεις εσύ και η Ούνιξ για την επιστροφή σας στην Ευρωλίγκα;
“Αισθάνομαι υπέροχα. Έχουν περάσει περίπου δυόμιση χρόνια από τον τελευταίο μου αγώνα. Τότε ήμουν παίκτης της Σιένα και παίζαμε στα προημιτελικά κόντρα στον Ολυμπιακό. Είναι υπέροχο που επιστρέφω, ειδικά τώρα που προέρχομαι από δύο χαμένους τελικούς Eurocup με την Μπιλμπάο και πέρσι με την Ούνιξ. Αυτό δείχνει ότι ήμουν πολύ κοντά στην επιστροφή, καθώς αν το παίρναμε το Γιούροκαπ θα ήμασταν αυτόματα στην Ευρωλίγκα.

Η σειρά των προκριματικών στην αρχή της σεζόν ήταν πολύ δύσκολη και συνήθως τα φαβορί δεν τα καταφέρνουν, όμως για εμάς ήταν μία σπέσιαλ βραδιά στο Βέλγιο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτό, όμως ειδικά εγώ, ο Καϊμακόγλου, ο Μπίκοφ και ο Σοκόλοφ ίσως είμαστε λίγο περισσότερο γιατί ζήσαμε τον περσινό χαμένο τελικό στο Γιούροκαπ”.

Το γεγονός ότι “επιβιώσατε” από τον προκριματικό γύρο σας δίνει ένα καλύτερο μομέντουμ;
“Δεν θα το έλεγα αυτό γιατί ότι έγινε στο Βέλγιο ανήκει στο παρελθόν και τώρα ξεκινάει η Ευρωλίγκα με τη φάση των ομίλων. Υπάρχει μία μεγάλη πρόκληση μπροστά μας και παίζουμε κόντρα σε δύο μεγάλες ομάδες όπως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης και η Εφές που κατά την γνώμη μου είναι τα φαβορί του ομίλου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως ότι μιλάμε για Euroleague και όλα μπορεί να συμβούν. Κάθε βράδυ πρέπει να είμαστε εξαιρετικά συγκεντρωμένοι προκειμένου να πετύχουμε τον επόμενο στόχο μας που είναι η πρόκριση στο ΤΟΡ 16. Ό,τι έγινε στο Βέλγιο το ξεχνάμε και προχωράμε για τη φάση των ομίλων”.

Πόσο σημαντική για την Ούνιξ είναι η παρουσία τόσων πολλών έμπειρων παικτών;
“Είναι σημαντικό. Η Eυρωλίγκα είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση της Ευρώπης και μπορούν να συμβούν τα πάντα. Μέσα σε 3-4 λεπτά μπορεί να πέσει η απόδοση σου και να αρχίσεις να χάνεις έδαφος έχοντας σκαμπανεβάσματα, οπότε σίγουρα η εμπειρία βοηθάει. Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, να γίνουμε ομάδα και να μάθουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο.

Είμαστε νέα ομάδα, με νέο προπονητή κι είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να προκριθούμε μέσα από μία απαιτητική διαδικασία όπως είναι ο προκριματικός γύρος. Μπορεί να μην έχουμε τόσο πολύ χρόνο, όμως νομίζω ότι τώρα γινόμαστε καλύτεροι μέρα με την ημέρα και γνωριζόμαστε περισσότερο μεταξύ μας”.

Είναι πλεονέκτημα για εσάς το γεγονός ότι θα παίξατε εντός έδρας τα τέσσερα από τα έξι πρώτα παιχνίδια του ομίλου;
“Πρέπει να το κάνουμε πλεονέκτημα. Υπάρχει πίεση γιατί πάντα σε τέτοιους ομίλους πρέπει να κερδίσεις τα εντός έδρας παιχνίδια. Ειδικά για εμάς είναι ακόμα πιο πιεστικό γιατί ξέρουμε πόσο μεγάλο ταξίδι κάνουν και πόσο δύσκολο είναι να παίξουν εδώ. Από την άλλη πλευρά, όμως και για εμάς είναι πολύ δύσκολο το ταξίδι που κάνουμε στα εκτός έδρας ματς.

Ξέρουμε ότι υπάρχουν ταξίδια όπως αυτά στη Νίζνι και τη Ζάλγκιρις που δεν είναι τόσο μεγάλα, όμως όπως κι αν έχει αυτά τα τέσσερα από τα έξι πρώτα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά και θα προσπαθήσουμε να μην χάσουμε στην έδρα μας. Στην πορεία θα παλέψουμε να κάνουμε και εκτός έδρας νίκες. Πρέπει αμέσως να είμαστε έτοιμοι για να κερδίσουμε μπροστά στον κόσμο μας”.

Πόσο δυνατός είναι ο Α όμιλος που συμμετέχετε και πόσο δύσκολο θα είναι να επιβιώσετε;
“Όλοι οι όμιλοι είναι δυνατοί στην Ευρωλίγκα. Μερικές φορές πιστεύεις ότι μία ομάδα δεν είναι αρκετά καλή εξαιτίας του ονόματος της, όμως στο τέλος η ομάδα που παίζει στο παρκέ είναι πολύ πιο ισχυρή από το όνομα που γράφεται στη φανέλα. Για παράδειγμα πολλοί δεν γνωρίζουν τη Νίζνι και την Σάσαρι που είναι η πρώτη τους χρονιά στη διοργάνωση ή ακόμα και την Ούνιξ που είναι μόλις η δεύτερη συμμετοχή της.

Στον όμιλο, όμως υπάρχει μία παραδοσιακή δύναμη όπως είναι η Ζαλγκίρις, η Ρεάλ που είναι φαβορί για το τρόπαιο κι η Εφές που έχει έναν εξαιρετικό προπονητή και πολλούς έμπειρους παίκτες. Οι δύο τελευταίοι είναι τα φαβορί και πιστεύω ότι οι υπόλοιποι τέσσερις θα παλέψουμε για την πρόκριση στο ΤΟΡ 16, όμως ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πριν ξεκινήσουν τα παιχνίδια πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες και τι χημεία θα έχουν. Σεβόμαστε τους πάντες όμως ελπίζουμε ότι θα παρουσιαστούμε αρκετά δυνατοί για να τα καταφέρουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Με ΛεΝτέι η προπόνηση της Παρτιζάν

Η συμμετοχή του Ζακ ΛεΝτέι στο ματς με τον Ολυμπιακό κρίνεται από τον Ομπράντοβιτς. Ο Ζακ …