Κεντρική Διεθνή Στο ρελαντί η Μπάρτσα

Στο ρελαντί η Μπάρτσα

abrines barcelona gran kanaria

abrines-barcelona-gran-kanaria

Η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε εύκολα εντός έδρας της Γκραν Κανάρια με 80-61 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Liga Endesa και παρέμεινε αήττητη. Οι Καταλανοί πήραν τα ηνία του αγώνα από το ξεκίνημα και δεν δυσκολεύτηκαν να τα… κρατήσουν μέχρι το φινάλε.

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα απέκτησε διψήφια διαφορά από το πρώτο ημίχρονο (40-28) και δεν απειλήθηκε ποτέ ώστε να χάσει το ροζ φύλλο. Ο Τζάστιν Ντόελμαν με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν το πρώτο “βιολί” για τους γηπεδούχους που σούταραν με ποσοστό 50% (12/24) στα τρίποντα. Ο Ουόλτερ Ταβάρες (11 πόντοι, 10 ριμπάουντ) τελείωσε το ματς με νταμπλ-νταμπλ για τους νησιώτες.

Δια χειρός Ρέγιες η Ρεάλ

Με την… φωτιά έπαιξε η Ρεάλ Μαδρίτης αλλά δεν κάηκε. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο επικράτησε εντός έδρας της Μπανταλόνα με 90-88 με καλάθι του Φελίπε Ρέγιες, 3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν “σκληρά καρύδια” καθώς σε όλο τον αγώνα δεν άφησαν τη Ρεάλ να ξεφύγει στο σκορ.

Οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν με 33-22 στο πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο η Μπανταλόνα βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και με επιμέρους σκορ 21-7 πέρασαν μπροστά με 41-40 στο 18’. Στη συνέχεια εξελίχθηκε μία “μάχη” χωρίς καμία ομάδα να μπορεί να αποκτήσει μία διαφορά ασφαλείας, ώσπου ο Ρέγιες ανέλαβε… δράση και “λύτρωσε” την ομάδα του.

Ο Γκουστάβο Αγιόν με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν σε πολύ καλή μέρα για τους νικητές ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης πρόσθεσε 2 πόντους (1/3 δίποντα) και 3 ριμπάουντ σε 9 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα. Ο Άλμπερτ Μιράγιες και ο Τάρικ Κίρκσεϊ πέτυχαν από 18 πόντους έκαστος για τους ηττημένους.

Νίκησε η Μάλαγα, στα “ρηχά” ο Βασιλειάδης

Στο 3-0 ανέβηκε και η Μάλαγα η οποία νίκησε εντός έδρας τη Μανρέσα με 81-65. Καθοριστικά ήταν το δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο όπου η ομάδα του Χουάν Πλάθα έτρεξε ένα συνολικό επιμέρους σκορ 45-28, προηγήθηκε με 64-48 στο 30’ και έκτοτε δεν κοίταξε ξανά πίσω.

Ο Φραν Βάσκεθ (18 πόντοι, 8 ριμπάουντ) άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ για τους νικητές ενώ ο Κώστας Βασιλειάδης έμεινε στα “ρηχά”. Ο Έλληνας γκαρντ μέτρησε 2 πόντους (1/2 δίποντα, 0/5 τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 22 λεπτά. Στον αντίποδα ο Μαρκ Γκαρθία σκόραρε 15 πόντους για τους φιλοξενούμενους.

“Τρία στα τρία” για Μπιλμπάο

Εκεί που ήταν να μην συμμετάσχει καν στο πρωτάθλημα, πλέον μετράει “τρία στα τρία” και συνεχίζει… Ο λόγος για τη Μπιλμπάο η οποία κέρδισε εντός έδρας τη Μούρθια με 82-74. Οι Βάσκοι “καθάρισαν” την υπόθεση-νίκη στα τρία πρώτα δεκάλεπτα όταν προηγήθηκαν με 66-49. Ο Ντάιρις Μπέρτανς σκόραρε 16 πόντους για τους γηπεδούχους που υπερείχαν στα ριμπάουντ (36 έναντι 25). Ο Νεμάνια Ράντοβιτς (17 πόντοι, 7 ριμπάουντ) “πάλεψε” για τους ηττημένους.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:
Ανδόρα – Λαμποράλ Κούτσα 87-85 (18/10)
Σαραγόσα – Βαλένθια 69-77
Ομπραντόιρο – Χιπούσκοα 85-69
Σεβίλλη – Φουενλαμπράδα 68-71
Εστουντιάντες – Τενερίφη 66-79
Μπαρτσελόνα – Γκραν Κανάρια 80-61
Μάλαγα – Μανρέσα 81-65
Μπιλμπάο – Μούρθια 82-74
Ρεάλ Μαδρίτης – Μπανταλόνα 90-88.

Η Βαθμολογία (3η αγωνιστική): Μπαρτσελόνα 6, Μάλαγα 6, Ρεάλ Μαδρίτης 6, Μπιλμπάο 6, Ομπραντόιρο 5, Βαλένθια 5, Τενερίφη 5, Μούρθια 5, Μπανταλόνα 5, Εστουντιάντες 4, Σαραγόσα 4, Ανδόρα 4, Γκραν Κανάρια 4, Φουενλαμπράδα 4, Λαμποράλ Κούτσα 3, Σεβίλλη 3, Χιπούσκοα 3, Μανρέσα 3.

Επόμενη αγωνιστική (4η, 26/10): Χιπούσκοα – Μπαρτσελόνα, Φουενλαμπράδα – Σαραγόσα, Μπανταλόνα – Ομπραντόιρο, Μούρθια – Σεβίλλη, Γκραν Κανάρια – Μάλαγα, Βαλένθια – Εστουντιάντες, Μανρέσα – Ανδόρα, Τενερίφη – Ρεάλ Μαδρίτης, Λαμποράλ Κούτσα – Μπιλμπάο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…