Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Στα φαβορί ο Ολυμπιακός”

“Στα φαβορί ο Ολυμπιακός”

xavi pascual

xavi-pascual

Ως έναν από τους διεκδικητές της Ευρωλίγκας θεωρεί τον Ολυμπιακό ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Πασκουάλ, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίγκας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δική του ομάδα, η οποία προσπαθεί να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ενόψει της έναρξης της διοργάνωσης, ενώ ξεχώρισε τις Φενέρμπαχτσε και Εφές Ανατολού ως ομάδες που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Το μεγάλο ζήτημα κατά τη διάρκεια της χρονιάς είναι η Euroleague. Το γκρουπ που συμμετέχουμε στην α’ φάση είναι πολύ δύσκολο (σ.σ. με Παναθηναϊκό, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Τούροφ, Αρμάνι Μιλάνο, Μπάγερν Μονάχου). Προσπαθούμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στην πρεμιέρα της Euroleague, με δεδομένο ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα απαιτητική διοργάνωση. Το καλεντάρι δεν μας αφήνει περιθώρια να χαλαρώσουμε”.

Εν συνεχεία ο προπονητής της Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε στα φαβορί, λέγοντας: ‘Τα τελευταία χρόνια έχω την αίσθηση ότι η Euroleague είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Το επιβεβαιώνει, άλλωστε, το επίπεδο του TOP-16. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό θεσμό.

Φέτος η Φενέρ και η Αναντολού Εφές δημιούργησαν δυο πολύ δυνατές ομάδες, μολονότι κάποιοι παίκτες τους δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστοί τα τελευταία χρόνια. Από ‘κει και πέρα, για τον τίτλο θα παλέψουν η ΤΣΣΚΑ, η Ρεάλ, ο Ολυμπιακός, η Μακάμπι και το Μιλάνο”.

Ο Καταλανός τεχνικός ρωτήθηκε για το γεγονός ότι το Final Four της Euroleague διεξάγεται φέτος στη Μαδρίτη κι αν αποτελεί έξτρα κίνητρο για τον ίδιο το ότι έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει τον τίτλο στην έδρα της Ρεάλ και απάντησε: ”Για να είμαι ειλικρινής, δεν νιώθω κάτι το ξεχωριστό. Κατέκτησα το Copa del Rey στη Μαδρίτη ενώ έχω πανηγυρίσει πολλές νίκες εκεί ως προπονητής της Μπαρτσελόνα. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να κερδίζω. Μακάρι, λοιπόν, αυτό το ενδεχόμενο να γίνει πραγματικότητα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Για να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ πρέπει να είσαι 40 λεπτά συγκεντρωμένος»

Στην έλλειψη συγκέντρωσης της Μακάμπι αναφέρθηκε ο Οντέντ Κάτας. Ο τεχνικός της Μακάμπι Τε…