Κεντρική Basket League ΑΕΚ Προβληματισμός Ζιάγκου

Προβληματισμός Ζιάγκου

ziagkos new kipello

ziagkos-new-kipello

Είναι πια κοινό μυστικό. Οι Αμερικανοί της ΑΕΚ, σχεδόν όλοι, προβληματίζουν. Το παραδέχτηκε και ο προπονητής της “Βασίλισσας”, Βαγγέλης Ζιάγκος, ο οποίος μίλησε στο enwsi.gr και για το γηπεδικό ζήτημα:

“Η επιλογή ξένων παικτών που για πρώτη φορά έρχονται στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα η ένταξη Αμερικανών σε ομάδα ευρωπαϊκής μπασκετικής συλλογικής προϋποθέτει χρόνο προσαρμογής. Μας προβληματίζει ως ένα βαθμό αλλά από την άλλη οφείλουμε να αξιολογούμε, αντικειμενικά και ρεαλιστικά τη συνολική τους εικόνα”.

Για την “ασταθή έδρα” είπε: “Είναι ίσως το βασικότερο πρόβλημα, η βασικότερη αιτία αυτή τη στιγμή στην ομάδα, η οποία έχει συνέπειες στην αγωνιστική απόδοση των παιδιών, καθώς τους επηρεάζει σωματικά αλλά κυρίως ψυχολογικά“.

Για τις αιτίες της ήττας με Κόροιβο: “Ήταν μια συγκυρία καταστάσεων. Πρώτον η υπερπροσπάθεια των παιδιών να γυρίσουν το παιχνίδι από το -15 στο +2. Άρα και η δαπάνη ενέργειας σε αυτή τη χρονική διάρκεια του παιχνιδιού. Δεύτερον ένα ατυχές σφύριγμα αντιαθλητικού φάουλ που δόθηκε εκτός φάσης, εις βάρος της ομάδας μας, έγειρε τη πλάστιγγα υπέρ του Κόροιβου, σε μια στιγμή που το μομέντουμ ήταν δικό μας.

Τρίτον δύο με τρεις λανθασμένες επιλογές μας στην επίθεση, που οδήγησαν σε εύκολα καλάθια από την πλευρά του Κόροιβου και τέταρτον η πλημμελής προετοιμασία, δεν μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε τη φρεσκάδα και την ενέργεια που θα θέλαμε, ενώ ήδη είχαμε κάνει μεγάλη υπερπροσπάθεια να γυρίσουμε το παιχνίδι”.

Για το τι απαιτείται για νίκη με Πανιώνιο: “Αποφασιστικότητα, υπομονή και διάρκεια. Θα δουλέψουμε για να έχουμε διάρκεια,  είναι γεγονός ότι λόγω της πλημμελούς προετοιμασίας δεν μπορεί η ομάδα να δουλέψει σε υψηλές εντάσεις για 40’, συνεπώς κάθε μέρα που περνάει είναι υπέρ μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…