Κεντρική Ασίστ Basketbase Πέρασε τον Ζάρκο

Πέρασε τον Ζάρκο

spanoulis osfp apollon

spanoulis-osfp-apollon

petridis-giorgosΟ Βασίλης Σπανούλης είναι από χθες ο 9ος σκόρερ στην ιστορία της Α1. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του κόντρα στον Απόλλωνα αφού σημείωσε 17 πόντους που ήταν αρκετοί για να προσπεράσει τον Ζάρκο Πάσπαλι. Ο Σπανούλης έφτασε τους 4.080 πόντους στην μεγάλη κατηγορία αφήνοντας πίσω του τον σπουδαίο άσο του παρελθόντος που αποχώρησε από τα ελληνικά παρκέ με 4.069 πόντους.

Το “κοντέρ” του διεθνή γκαρντ άρχισε να γράφει στις 29 Σεπτεμβρίου 2001 όταν ως παίκτης του Αμαρουσίου έκανε ντεμπούτο στην Α1 παίζοντας στο “παλατάκι” κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του έχασε με 86-84 αλλά ο “V-Span” στα οχτώ λεπτά συμμετοχής του, πρόλαβε να πετύχει δύο πόντουςΑπό τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι για τον 32χρονο πια Σπανούλη που με εξαίρεση την περίοδο 2006-07 όταν και κυνήγησε το Αμερικάνικο όνειρο παίζοντας στο ΝΒΑ με τους Ρόκετς, παίζει στην Α1 για να φτάσει χθες στην 9η θέση των σκόρερ από το 1986.

Μπροστά του βρίσκεται ο Δημήτρης Διαμαντίδης που έφτασε χθες τους 4.101 πόντους αλλά είναι αμφίβολο και για τους δύο αν θα καταφέρουν να κερδίσουν άλλες θέσεις στην σχετική λίστα δεδομένου ότι ο Τζον Κόρφας που βρίσκεται στην 7η θέση, έχει 4.534 πόντους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…