Κεντρική Ασίστ Basketbase Ο Αλέξανδρος έγινε άνδρας

Ο Αλέξανδρος έγινε άνδρας

venzonkov apollon

ΑΡΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

petridis-giorgosΓνωρίζετε πολλούς αθλητές στην ηλικία του Αλέξανδρου Βεζένκοφ (δεν είναι ούτε 20, αφού γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου 1995), που θα έκλειναν τα αυτιά τους στις “σειρήνες” ομάδων που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα; Έχοντας την ωριμότητα για να κρίνει πως ο Άρης είναι γι’ αυτόν η καλύτερη επιλογή, δείχνει πλέον πως αυτό το στοιχείο έχει περάσει και μέσα στο παρκέ.

Ο Βουλγαρο-Κύπριος φόργουορντ είναι πια σταθερά ο ηγέτης των “κίτρινων“, εκείνος που κάνει τη διαφορά στα περισσότερα παιχνίδια και, βέβαια, βάζει πλώρη από νωρίς για τον τίτλο του καλύτερου νέου παίκτη του πρωταθλήματος, για ακόμη μία σεζόν. Χθες στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, έσπασε δύο ατομικά “φράγματα“, καθώς ξεπέρασε τους 400 πόντους στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ έφτασε και τα 50 εύστοχα τρίποντα (έχει 50/137).

Στο ίδιο παιχνίδι, ο Κώστας Χαρίσης ξεπέρασε τους 1.300 πόντους στην Α1, ενώ ο Σπύρος Μούρτος έφτασε τις 50 ασίστ. Όσο για τον προπονητή των “κίτρινων“, Δημήτρη Πρίφτη, αυτή ήταν η 40η νίκη του στους πάγκους της Α1. Οι πέντε τάπες του Άντριου Νέιμικ είναι η δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση, μετά τις έξι που είχε στην πρεμιέρα του Κολοσσού με τον Πανιώνιο ο Σμιθ.

Σε ομαδικό επίπεδο, τα τρία επιθετικά ριμπάουντ που είχαν οι “κίτρινοι” αποτελούν τη χειρότερη επίδοση του φετινού πρωταθλήματος, με την προηγούμενη να ήταν τα τέσσερα που είχαν τα Τρίκαλα στη Δράμα και ο Απόλλωνας στο ΣΕΦ στην πρεμιέρα.

400αρης ο αρχηγός

Στον αντίποδα, ο Νίκος Αργυρόπουλος με το ένα ριμπάουντ που πήρε στην “Nick Galis Hall” έφτασε τα 400 στη μακρά διαδρομή του στην κατηγορία. Ακόμη, ο Μάριος Μπατής έφτασε χθες τους 1.600 πόντους, με τους 15 πόντους που σημείωσε κόντρα στον Άρη, ενώ οι επτά πόντοι αποτελούν ατομικό ρεκόρ για τον Ανδρέα Πελεκούδα, που είχε καλύτερη επίδοση τους έξι, τόσο πέρυσι, όσο και πρόπερσι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…