Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα ΟΣΦΠ – Λαμποράλ 63-57 (vid)

ΟΣΦΠ – Λαμποράλ 63-57 (vid)

lojeski laboral

lojeski-laboral

Σε μια δύσκολη επικράτηση έφτασε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ με 63-57, σε ένα παιχνίδι που η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και σε ορισμένα σημεία προβλημάτισε με την απόδοσή της.

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Λοτζέσκι με 15 πόντους, ενώ στις ικανοποιητικές εμφανίσεις επέστρεψε ο Ντάνστον που είχε 10 πόντους και 6 ριμπάουντ. Από την πλευρά της Λαμποράλ, διακριθείς ήταν ο Σαν Εμετέριο που είχε 14 πόντους με 4/6 τρίποντα!

Μουδιασμένα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός σε άμυνα και επίθεση, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Λαμποράλ η οποία έκανε ένα γρήγορο 4-0 στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και με αιχμή του δόρατος τον Λοτζέσκι, “έτρεξε” επιμέρους σκορ 8-3, παίρνοντας το προβάδισμα (8-7).

Παρά το τάιμ άουτ του Κρέσπι, ο ρυθμός που δημιούργησε ο Ολυμπιακός δεν κόπηκε. Αντίθετα, με τους Σπανούλη και Μάντζαρη να κάνουν πολύ καλή δουλειά σε εκτέλεση και δημιουργία και την άμυνα να πιάνει υψηλά στάνταρ, η ομάδα του Τόμιτς κατάφερε να κάνει σερί 9-0, να ξεφύγει με 17-7, ενώ με τρίποντο του Κοσέρ διαμορφώθηκε το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου (17-10).

Με εμφανή διάθεση να εξασφαλίσει διαφορά επέστρεψε ο Ολυμπιακός στο παρκέ και με τρίποντο του Λαφαγιέτ προηγήθηκε για πρώτη φορά με 12 πόντους (24-12) στο 14’. Η Λαμποράλ αντέδρασε, όμως, και με επιμέρους σκορ 8-2. χάρη σε δύο τρίποντα του Σαν Εμετέριο, μείωσε στους έξι (26-20), αναγκάζοντας τον Τόμιτς να καλέσει τάιμ άουτ.

Ό, τι ξεκίνησε ο Σαν Εμετέριο συνέχισε ο Πέρκινς, μειώνοντας με τρίποντο ακόμα περισσότερο  (26-23), με τον Ολυμπιακό να αφυπνίζεται στο σημείο εκείνο. “Έσφιξε” την άμυνά του, έλεγξε τα ριμπάουντ και με σωστές επιλογές στην επίθεση έκανε σερί 4-0 και έφτασε στο +7 (30-23). Ωστόσο, το δεύτερο δεκάλεπτο έκλεισε όπως το πρώτο, δηλαδή με τρίποντο της Λαμποράλ. Ο Πέρκινς ήταν ο δήμιος αυτή τη φορά που διαμόρφωσε το 30-26.

Χωρίς ενέργεια παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στο παρκέ στο δεύτερο μέρος και έτσι έμεινε άποντος για 2’40’’ όταν και ο Μάντζαρης έλυσε το… γόρδιο δεσμό με τρίποντο. Οι “ερυθρόλευκοι”, πάντως, ακόμα και έτσι δεν έχασαν το προβάδισμα καθώς η Λαμποράλ σημείωσε μόλις 2 πόντους στο διάστημα αυτό.

Δύο καλάθια των Ντάνστον και Λοτζέσκι κρατούσαν τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ, ωστόσο, η Λαμποράλ ακολουθούσε… κατά πόδας και με τρίποντο του Σενγκέλια μείωσε στους δύο (38-36). Ο Λοτζέσκι σκόραρε εκ νέου, αλλά η ισπανική ομάδα έκανε σερί 5-0 και με τρίποντο του Σαν Εμετέριο πέρασε για πρώτη φορά μπροστά μετά το αρχικό προβάδισμά της και έφτασε στο +3 (40-43) με τον Σενγκέλια.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και ήρθε δια χειρός Σλούκα. Ο Έλληνας γκαρντ ισοφάρισε με τρίποντο και με δύο ασίστ πάρε-βάλε σε Αγραβάνη και Χάντερ, ο Ολυμπιακός έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο σε θέση οδηγού (48-45).

Οι επιλογές του Ολυμπιακού στην επίθεση ήταν κακές, ο Λοτζέσκι αποτελούσε την μοναδική απειλή μετά την έξοδο του Σλούκα και η Λαμποράλ παρέμενε για τα καλά στο παιχνίδι και 5’ πριν τη λήξη μείωσε σε 54-52 με καλάθι του Άιβερσον, σε ένα διάστημα που ο Σαν Εμετέριο έμοιαζε η μεγαλύτερη απειλή για τους “ερυθρολεύκους”. Ο Χάντερ έστειλε ξανά τον Ολυμπιακό στο +4 (56-52), ωστόσο, ο Μπερτάνς μείωσε στον πόντο 3’21’’ πριν τη λήξη.

Ο εξαιρετικός Λοτζέσκι έδωσε εκ νέου ανάσα στον Ολυμπιακό και ο Σπανούλης με μία βολή τον έστειλε στο +4 (59-55) 1’57’’ πριν το φινάλε. Ο Πέρκινς αστόχησε σε τρίποντο που θα έβαζε εκ νέου τη Λαμποράλ στο παιχνίδι και ο Ντάνστον με επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι, διαμόρφωσε το 61-55 στα 40’’, σφραγίζοντας τη νίκη για την ομάδα του Πειραιά.

Τα δεκάλεπτα: 17-10, 30-26, 48-47, 63-57.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τόμιτς): Πέτγουεϊ, 1, Χάντερ 9 (7 ριμπ.), Ντάνστον 10 (6 ριμπ.), Σπανούλης 9, Αγραβάνης 4 (7 ριμπ.), Μάντζαρης 5 (1 τρ., 5 ασίστ), Κατσίβελης, Λαφαγιέτ 7 (1), Λοτζέσκι 15 (1).
ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ (Κρέσπι): Γουάιτ, Άιβερσον 8 (7 ριμπ.), Κοσέρ 5 (1), Σενγκέλια 11 (1), Πέρκινς 7 (2), Χάμιλτον, Τιγί 4, Σαν Εμετέριο (4/6 τρίποντα), Ερτέλ (5 ασίστ), Τζόνσον, Μπερτάνς 8 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Ζαλγκίρις ο Ντιμίτρι Ρίβερς

Στη Ζαλγκίρις ο Ρίβερς. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Ντιμίτρι Ρίβερς γίνεται κάτοι…