Κεντρική Ασίστ Basketbase Οι πρεμιέρες του στο Eurocup

Οι πρεμιέρες του στο Eurocup

paok omadiki

paok-omadiki

petridis-giorgosΓια την 6η παρουσία του στο Eurocup (παλιότερα Uleb Cup) ετοιμάζεται ο ΠΑΟΚ, που έχει οριακά αρνητικό πρόσημο στις πρεμιέρες του στη διοργάνωση. Τη σεζόν 2004-’05 πέρασε νικηφόρα από την Ουγγαρία, με 77-69 επί της Ντέμπρετσεν (Βασιλειάδης 20), με τον Μπάνε Πρέλεβιτς στον πάγκο του και παρά την απουσία τού τραυματία Νταμίρ Μουλαομέροβιτς.

Ακολούθησαν τρεις ήττες σε πρεμιέρες της διοργάνωσης για τον “Δικέφαλο“. Το 2006-’07 στο Ιβανώφειο με 68-78 από τον Ερυθρό Αστέρα, που τότε είχε στον πάγκο του τον Ντράγκαν Σάκοτα και τον Μίλαν Γκούροβιτς… σεληνιασμένο, με 34 πόντους και 6/10 τρίποντα. Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ σ’ εκείνο το παιχνίδι ήταν ο Γιάννης Καλαμπόκης με 12 πόντους.

Η πρεμιέρα της διοργάνωσης του 2010-’11 βρήκε τον ΠΑΟΚ στη Μαδρίτη. Εκεί έχασε από την Εστουντιάντες με 88-77, παρά τα… όργια του Λάζαρου Παπαδόπουλου, που είχε 24 πόντους και 17 ριμπάουντ (με 12/20 δίποντα αλλά και 0/8 βολές).

Έναν χρόνο μετά, στην πρώτη αγωνιστική του Eurocup, ο “Δικέφαλος” αγωνίστηκε στη Λετονία και έχασε από τη Ρίγα με 80-74, παρά τους 17 πόντους του Τζέι Αρ Γκίντενς.

Το σερί των τριών ηττών σε πρεμιέρες της διοργάνωσης, σταμάτησε για τον ΠΑΟΚ με την περσινή επικράτηση επί της Μπούντουτσνοστ με 85-84, μία νίκη που ήρθε με το τρομερό “buzzer beater” τρίποντο του Κούπερ από τα οκτώ μέτρα, αλλά βέβαια και τους 28 πόντους του Μπόγρη.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…