Κεντρική Διεθνή Οι Έλληνες του Eurocup

Οι Έλληνες του Eurocup

pelekanos asesoft ploiesti

pelekanos-asesoft-ploiesti

Η πρεμιέρα του φετινού Eurocup ανήκει στο παρελθόν και οι ομάδες στρέφουν σιγά σιγά την προσοχή τους στα εγχώρια πρωταθλήματα. Άλλωστε, η πρώτη φάση της δεύτερης – τη τάξει – ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει αφού θα διεξαχθούν άλλες εννιά αγωνιστικές.

Στους πρώτους δεκαοχτώ αγώνες της διοργάνωσης, οι γηπεδούχοι κέρδισαν σε δέκα παιχνίδια ενώ οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν στα οχτώ. Βέβαια, το Eurocup συγκεντρώνει και ελληνικό ενδιαφέρον τόσο με την παρουσία του ΠΑΟΚ όσο και με τη συμμετοχή των Ελλήνων παικτών που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού.

Πέρα λοιπόν από τη μεγάλη νίκη της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου στην Τουρκία επί της Πίναρ Καρσίγιακα (87-81 στην δεύτερη παράταση), η πρεμιέρα συνοδεύτηκε από ανάμικτα αποτελέσματα για τους δύο συμπατριώτες μας, τον Μιχάλη Πελεκάνο και τον Γιάννη Κουζέλογλου. Αμφότεροι εμφανίζονται στον πέμπτο όμιλο.

Ο πρώτος βοήθησε σημαντικά την Άσεσοφτ Πλοϊέστι να μπει με το “δεξί” στη διοργάνωση (κέρδισε εκτός έδρας την Κράσνι Βόλγκογκραντ με 81-75). Ο έμπειρος φόργουορντ τελείωσε το ματς με 7 πόντους (1/2 βολές, 0/1 δίποντα, 2/3 τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 20 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα συμμετοχής.

Όσον αφορά στον δεύτερο, ο Κουζέλογλου ήταν στην 12άδα της Παρτιζάν στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λιέτουβος Ρίτας ωστόσο δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς. Ο ταλαντούχος φόργουορντ είδε από τον πάγκο τους συμπαίκτες του να γνωρίζουν τη συντριβή με 92-65, αλλά είναι σίγουρο ότι στους επόμενους αγώνες θα πάρει τις ευκαιρίες που του αναλογούν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στην Χαποέλ Τελ Αβίβ ο Στέφανος Δέδας

Επίσημη η πρόσληψη του Στέφανου Δέδα στην Χάποελ Τελ Αβίβ. Τα ηνία της Χάποελ Τελ Αβίβ ανέ…