Ξεκινάμε!

pao kifisia

pao-kifisia

Η Basket League ΣΚΡΑΤΣ ανοίγει αυλαία αύριο Κυριακή (12/10) με τις έξι αναμετρήσεις να έχουν κοινή ώρα έναρξης στις 17:00 και μια (Παναθηναϊκός-Κηφισιά) στις 19:30. Όλες οι ομάδες ενισχύθηκαν σημαντικά και αναμένουμε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Κανείς δεν μπορεί να χρήσει με σιγουριά φαβορί και αουτσάιντερ για τα πλέι οφ ή τη μάχη της παραμονής.

Καλή μπασκετική σεζόν να έχουμε λοιπόν!

Κυριακή 12 Οκτωβρίου

ΠΑΟΚ – Ρέθυμνο

Ο ΠΑΟΚ εξέπληξε τους πάντες πέρυσι τερματίζοντας στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος (τέταρτη στην κανονική διάρκεια) και φέτος εμφανίζεται ακόμα πιο ισχυρός. Η μεταγραφική ενίσχυση του “δικεφάλου” ήταν μεγάλη προσθέτοντας εξαιρετικούς Αμερικανούς αλλά και ταλαντούχους Έλληνες που υπό τις οδηγίες του Σούλη Μαρκόπουλου δείχνουν ικανοί να διατηρήσουν τα κεκτημένα της περασμένης σεζόν.

Εξίσου ενισχυμένο είναι και το Ρέθυμνο. Η απόκτηση του Θανάση Σκουρτόπουλου, στην άκρη του πάγκου, αυξάνει τη δυναμική της κρητικής ομάδας ενώ και οι παίκτες που ήρθαν δείχνουν ικανοί να την επαναφέρουν στα πλέι οφ. Βέβαια η αποστολή στο “Παλατάκι” φαντάζει πολύ δύσκολη.

Κλειστό: PAOKSportsArena
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Κορομηλάς – Σώμος – Μαγκλογιάννης (Αρβανιτίδης).

Πανελευσινιακός – Άρης

Ο Πανελευσινιακός στοχεύει σε μια ευκολότερη παραμονή φέτος και επιθυμεί να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να μη μπει σε περιπέτειες όπως πέρυσι. Οι “σταχυοφόροι” έχουν δείξει (στα φιλικά) πως είναι βελτιωμένοι φέτος και έχουν αρκετές πιθανότητες να επιτύχουν το στόχο τους αλλά η πρεμιέρα αναμένεται πολύ δύσκολη.

Η άρση του απαγορευτικού μεταγραφών, η επιστροφή του Νίκου Γκάλη, η ανάθεση των τυχών της ομάδας στον Δημήτρη Πρίφτη και η ενίσχυση του καλοκαιριού ανάγουν τον Άρη σε ένα από τα φαβορί για την είσοδο στα πλέι οφ και μάλιστα με καλή θέση. Οι παίκτες που αποκτήθηκαν και αυτοί που διατηρήθηκαν δείχνουν πως έχουν συνθέσει ένα εξαιρετικά ποιοτικό σύνολο. Βέβαια η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια (έχουν προηγηθεί τα δύο του Κυπέλλου) ενδέχεται να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα όμως εύκολα ή δύσκολα το θετικό αποτέλεσμα θα έρθει.

Κλειστό: 2ο ΚΓ Ελευσίνας
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Γκόντας – Σταματόπουλος – Δεσλής (Ιωάννου).

Πανιώνιος – Κολοσσός Ρόδου

Ο Πανιώνιος πέρασε ένα ταραχώδες καλοκαίρι με τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και κατάφερε οριακά να πάρει το πιστοποιητικό για το νέο πρωτάθλημα. Προετοιμασία δεν έχει γίνει ουσιαστικά ενώ ο νέος τεχνικός της ομάδας, Θανάσης Παπαχατζής, ανέλαβε μόλις πριν τρεις μέρες, αν και είναι γνώριμος εδώ και αρκετά χρόνια στη Νέα Σμύρνη. Οι πιτσιρικάδες κατέθεσαν ψυχή στο ματς του Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Πάτρας αλλά φάνηκε ξεκάθαρα πως δεν γίνεται να κουβαλήσουν αποκλειστικά μόνοι τους την ομάδα. Ο Μανώλης Κουκουλάς συμφώνησε με την ομάδα αλλά η εμπειρία είναι απαραίτητη και δεν υπάρχει στο συγκρότημα της Νέας Σμύρνης.

Ο Κολοσσός εμπιστεύτηκε τα κλειδιά της ομάδας στον, πιστό της στρατιώτη, Μιχάλη Κουταλιανό από την αρχή της περιόδου και με τις κινήσεις που έγιναν ευελπιστεί πως θα καταφέρει να διεκδικήσει την είσοδο της στα πλέι οφ με μεγαλύτερες αξιώσεις. Το θετικό αποτέλεσμα γέρνει υπέρ του στην πρεμιέρα.

Κλειστό: ΚΓ Νέας Σμύρνης
Ώρα 17:00
Διαιτητές: Χριστοδούλου – Μάνος – Γεωργιάδης (Ντίνος)

Ολυμπιακός – Απόλλωνας Πάτρας

Ο Ολυμπιακός έχασε αναπάντεχα από τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά του Κυπέλλου και η ήττα έφερε την παραίτηση του Γιώργου Μπαρτζώκα από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Οι “ερυθρόλευκοι” βρίσκονται σε αναζήτηση νέου προπονητή με τον Μίλαν Τόμιτς να αναλαμβάνει ως υπηρεσιακός για τον αγώνα της πρεμιέρας. Πάντως οι γηπεδούχοι, που είναι τιμωρημένοι και δεν θα έχουν κόσμο, δύσκολα θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα απέναντι στον Απόλλωνα.

Η ομάδα της Πάτρας ενισχύθηκε εξίσου καλά με τις υπόλοιπες και θέλει να διατηρηθεί εντός τροχιάς πλέι οφ και φέτος. Οι κινήσεις του καλοκαιριού δείχνουν πως μπορεί να τα καταφέρει αλλά σίγουρα θα έχει πολύ πιο δύσβατο δρόμο φέτος με όλες τις ποιοτικές ομάδες που χτίστηκαν.

Κλειστό: ΣΕΦ
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Καρακατσούνης – Μητσόπουλος – Πουρσανίδης Κ (Ορφανός/Μαυρουδής).

Κόροιβος – ΑΕΚ

Οι δύο “νεοφώτιστοι” συγκρούονται στην πρεμιέρα. Ο Κόροιβος, που κατάφερε να ανέβει για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α1, εναπόθεσε τις ελπίδες του για παραμονή στον Χάρη Μαρκόπουλο και προέβη σε σημαντικές κινήσεις με αυτή του Φέντορ Ντμιτρίεφ να ξεχωρίζει. Παράλληλα οι Αμερικανοί, Ματζέτ και Λόουερι, που αποκτήθηκαν δείχνουν εξαιρετικά ικανοί. Ο κόσμος θα αποτελέσει μεγάλο σύμμαχο για την ομάδα της Αμαλιάδας που πέρυσι στην Α2 είχε νικήσει και τις δύο φορές την “Ένωση“.

Η ΑΕΚ υστέρα από πολλές περιπέτειες στις μικρές κατηγορίες επέστρεψε στα μεγάλα “σαλόνια” ευελπιστώντας να μείνει για πάντα εκεί, όπου και ανήκει. Παρ’ ότι έμεινε πίσω από πλευράς προετοιμασίας και στελέχωσης του ρόστερ έχει δημιουργήσει, εν τέλει, ένα ισχυρό σύνολο υπό το κοουτσάρισμα του Βαγγέλη Ζιάγκου και δείχνει ικανή να τερματίσει αρκετά ψηλά στο πρωτάθλημα. Πάντως μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει στο κλειστό της Αμαλιάδας.

Κλειστό: ΔΚΓ Ήλιδας
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Σχινάς – Ψαριανός – Τζαφλέρης (Θεοδοσόπουλος).

ΚΑΟΔ – Τρίκαλα

Ο ΚΑΟΔ προχώρησε σε πολλές αλλαγές με την ανάληψη τη τεχνικής ηγεσίας από τον Κώστα Μέξα, αντικαθιστώντας τον Νέναντ Μάρκοβιτς, να ξεχωρίζει. Η ομάδα της Δράμας πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της πέρσι τερματίζοντας στην έκτη θέση και συμμετέχοντας στα πλέι οφ. Ευελπιστεί να κάνει ανάλογη πορεία και φέτος αν και δεν έχει πείσει μέχρι τώρα.

Τα Τρίκαλα θέλουν να πάρουν όσο το δυνατόν συντομότερα το εισιτήριο για την Α1 και του χρόνου αλλά ενδέχεται να δυσκολευτούν περισσότερο από πέρυσι. Ο κόουτς Φλεβαράκης τόνισε πως “χρειάζεται να γίνει υπέρβαση” σε ένα τρομερά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως το φετινό. Η πορεία τους θα δείξει τι “μέλλει γενέσθαι”.

Κλειστό: ΚΓ Δημήτρη Κραχτίδης
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Αναστόπουλος Π. – Παναγιώτου – Τσούνας (Σιμητόπουλος).

Παναθηναϊκός – Κηφισιά

Με δυνατή αναμέτρηση κλείνει η πρώτη αγωνιστική της Α1. Ο Παναθηναϊκός άλλαξε ριζικά το προφίλ του, εμπιστεύτηκε τα νέα παιδιά, παρέδωσε τα κλειδιά της ομάδας στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς και, όπως απέδειξε στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, η φανέλα του είναι ικανή να του δώσει τα αποτελέσματα που χρειάζεται για να “ψηθούν” οι νεαροί παίκτες και να αποκτήσουν εμπειρίες. Σίγουρα το εμπόδιο της Κηφισιάς δεν φαντάζει σε καμία περίπτωση αναλόγου δυσκολίας με αυτά που έρχονται για την Ευρωλίγκα αλλά οι φιλοξενούμενοι έχουν την ποιότητα για να βάλουν δύσκολα στους “πράσινους“.

Η Κηφισιά μετά την ξέφρενη, παρθενική της σεζόν στην Α1 πέρσι ,όπου τερμάτισε πέμπτη, θέλει να αποδείξει πως ανήκει στις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος και όλο αυτό δεν ήταν απλά ένα πυροτέχνημα, όπως τόνισε και ο Μιχάλης Κακιούζης. Οι κινήσεις της διοίκησης έδειξαν πως ασπάζεται αυτή την άποψη και το συγκρότημα του Ηλία Παπαθεοδώρου δείχνει ικανό να επαναλάβει το περσινό κατόρθωμα αλλά και να το ξεπεράσει.

Κλειστό: ΟΑΚΑ
Ώρα: 19:30
Διαιτητές: Πηλοϊδης – Ταβουλαρέας – Διαμαντής (Καρούσης).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …