Κεντρική Basket League Ρέθυμνο Μπήκε με το “δεξί”

Μπήκε με το “δεξί”

elefsina rethimno filiko

elefsina-rethimno-filiko

Ιδανικό ξεκίνημα στο τουρνουά “Πέτρος Οικονομάκης” έκανε το Ρέθυμνο, που επικράτησε της Αλ Ριάντ του Λευτέρη Σούμποτιτς με 84-77 στην παράταση και έδειξε ενθαρρυντικά στοιχεία ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Ντέγιαν Κράβιτς, ο οποίος ήταν η επιθετική αιχμή για το Ρέθυμνο, σημειώνοντας 26 πόντους και έτσι αποτέλεσε τον παίκτη-κλειδί για να φτάσει η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου στην τελική επικράτηση.

Το Ρέθυμνο ήταν αυτό που ξεκίνησε πολύ πιο δυνατά στην αναμέτρηση και στα πρώτα λεπτά κατάφερε να χτίσει διψήφια διαφορά, φτάνοντας στο +12 (20-8) με πρωταγωνιστή τον Φαγιέ. Ο Σενεγαλέζος, όμως, τραυματίστηκε και αποχώρησε από το παιχνίδι και έτσι,η Αλ Ριάντ αντέδρασε και κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά, διεκδικώντας τη νίκη στα ίσια.

Καμία ομάδα δεν κατάφερε να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας, μετά το αρχικό ξέσπασμα του Ρεθύμνου και το παιχνίδι εξελίχθηκε σε θρίλερ, αναφορικά με το νικητή. Οι παίκτες του Λευτέρη Σούμποτιτς κατάφεραν να πάρουν διαφορά πέντε πόντων στα τελευταία λεπτά, όμως, το Ρέθυμνο επέστρεψε και μάλιστα κατάφερε να προσπεράσει με 67-66 24’’ πριν τη λήξη.

Η Αλ Ριάντ ευστόχησε και ξαναπήρε το προβάδισμα στα 7’’, όμως, με τον Σίμπσον να αναλαμβάνει την τελευταία επίθεση του Ρεθύμνου και να παίρνει φάουλ. Ευστόχησε στη μία από τις δύο βολές, η ομάδα του Λιβάνου δεν βρήκε στόχο και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί, η ομάδα του Ρεθύμνου εμφανίστηκε πιο αποφασισμένη, έφτασε γρήγορα-γρήγορα στο +5 (75-70) και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά στα εναπομένοντα λεπτά του αγώνα και η ομάδα της Κρήτης κλείδωσε την πρώτη της νίκη στο τουρνουά.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 37-35, 56-55, 68-68 κ.α., 84-77.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Σίμπσον 7, Σχίζας 2, Κουμπούρας 13 (1 τρίπ., 6 ασ.), Φιτζπάτρικ, Κάουνσιλ 12, Άλεν 4, Καλαμπόκης 5, Φαγιέ 14 (4/4 τρίπ., 2.701 tendex), Σίνης 1, Χείλαρης, Κράβιτς 26 (10/15 δίπ., 16 ριμπ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…