Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπάγερν – ΠΑΟ 81-75 (vid)

Μπάγερν – ΠΑΟ 81-75 (vid)

esteban batista bayern panathinaikos

esteban-batista-bayern-panathinaikos

Την πρώτη του ήττα στη φετινή αγωνιστική περίοδο γνώρισε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος δεν κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Μπάγερν Μονάχου (81-75) στην Γερμανία για τη δεύτερη αγωνιστική της πρώτης φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκα. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς πάλεψε μέχρι τέλους το παιχνίδι, ωστόσο η ευάλωτη άμυνα της και ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς αποτέλεσαν καθοριστικοί παράγοντες για την τελική έκβαση της αναμέτρησης.

Ο Σέρβος φόργουορντ “σκότωσε” τον Παναθηναϊκό, σημειώνοντας 20 πόντους με 5/7 τρίποντα, το ένα εκ των οποίων καθάρισε τη μπουγάδα για τους Γερμανούς στα 46” πριν το τέλος του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση και προηγήθηκε με 6-0 έπειτα από δύο τρίποντα του Γιάνκοβιτς και του Φώτση. Ωστόσο στη συνέχεια η Μπάγερν Μονάχου ανέβασε στροφές, πέρασε τη μπάλα κοντά στο καλάθι και εκμεταλλευόμενη την αστοχία του “τριφυλλιού” πήρε το προβάδισμα με 12-8 στο 7’.

Οι Γερμανοί συνέχισαν να χτυπούν από το ζωγραφιστό, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στο +5 (21-16 στο 11’). Αντίθετα οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς προσπαθούσαν υπέρ του δέοντος να βρουν σκορ από το τρίποντο, πράγμα που δεν τους βοηθούσε καθόλου καθώς ήταν ιδιαίτερα άστοχοι.

Με το σκορ στο 32-27 οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο παιχνιδιού τους στην επίθεση και να χτυπήσουν στη ρακέτα. Ο Μπατίστα συνδέθηκε με το καλάθι και με 6 συνεχόμενους προσωπικούς πόντους του Ουρουγουανού σέντερ, ο Παναθηναϊκός πήρε εκ νέου το προβάδισμα (33-32 στο 19’). Το ημίχρονο βρήκε το τριφύλλι μπροστά στο σκορ με 35-32 έπειτα από καλάθι του Σλότερ.

Στην επανάληψη η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε. Ο ρυθμός ανέβηκε αισθητά, όπως και η ευστοχία των παικτών των δύο ομάδων, οι οποίοι πυροβολούσαν από παντού. Σλότερ, Φώτσης και Μπλουμς πήραν φωτιά και τράβηξαν το κουπί στο σκοράρισμα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος προηγήθηκε με 55-49 στο 27’.

Ωστόσο η άμυνα της ομάδας του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ήταν ευάλωτη για ακόμα ένα παιχνίδι, με τον Στίματς να κάνει πάρτυ στη ρακέτα των “πράσινων”. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Μπάγερν Μονάχου να κάνει ένα σερί 8-0 και να προηγηθεί με 57-55 στο 29’, με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου να βρίσκει τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ 59-57 έπειτα από τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Γιάνκοβιτς.

Στο καθοριστικό τέταρτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ πιο δυνατά και εκμεταλλευόμενοι την μεγάλη αστοχία του τριφυλλιού στα τρίποντα, προηγήθηκαν με 68-61 στο 35’ και 70 -63 στο 36’, δείχνοντας να ελέγχουν πλήρως την αναμέτρηση. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού αντέδρασαν και μείωσαν γρήγορα σε 70-68 στο 37′, αλλά μέχρι εκεί.

Τζέντοβιτς και Σαβάνοβιτς εκτέλεσαν τους “πράσινους” από τα 6,75, χαρίζοντας την πρώτη νίκη στην ομάδα τους στη φετινή Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 32-35, 57-60, 81-75.
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Πέσιτς): Σαφάρτζικ 3 (1), Μίσιτς 4, Μπένζινγκ, Ντζέντοβιτς 14 (2), Στίματς 11, Σαβάνοβιτς 20 (5), Γκαβέλ 13, Γιάγκλα 10 (1), Μπράιαντ 6.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 13 (1), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 17 (1), Φώτσης 15 (4), Παππάς, Διαμαντίδης (7 ασ.), Γκιστ 2, Μπατίστα 18 (7 ριμπ.), Μπλουμς 6 (2), Ράιτ 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Με ΛεΝτέι η προπόνηση της Παρτιζάν

Η συμμετοχή του Ζακ ΛεΝτέι στο ματς με τον Ολυμπιακό κρίνεται από τον Ομπράντοβιτς. Ο Ζακ …