Κεντρική Ασίστ Basketbase Μικρά της πρεμιέρας

Μικρά της πρεμιέρας

elefsina aris

elefsina-aris

petridis-giorgosΗ πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος 2014-15 μπήκε πια στα βιβλία και το eBasket.gr καταγράφει κάποια αξιοσημείωτα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν από αυτήν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ -ΚΗΦΙΣΙΑ

Ο Παναθηναϊκός με την επικράτηση του επί της Νέας Κηφισιάς πέραν του ότι έφτασε τις 24 νίκες στις τελευταίες 26 πρεμιέρες πρωταθλήματος, έφτασε και τις 550 νίκες κανονικής περιόδου και βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας αφού ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 528. Στο ματς του ΟΑΚΑ ο Λευτέρης Μποχωρίδης αφενός έφτασε τους 300 πόντους στην μεγάλη κατηγορία και αφετέρου ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με τις πέντε ασίστ που μοίρασε, μία επίδοση που σημείωσε δύο φορές πέρυσι ως παίκτης του Άρη εντός με τον Ολυμπιακό και εκτός έδρας με τον Ίκαρο.

Ως προς τη Νέα Κηφισιά, με την συμμετοχή του σε αυτό το παιχνίδι, ο Σάσα Βασίλιεβιτς έφτασε τις 123 στο ελληνικό πρωτάθλημα και “έπιασε” στην 36η θέση της λίστας των ξένων τον Μίτσελ Ουίγκινς που μέτρησε τόσα παιχνίδια με τις φανέλες του Μίλωνα, του Σπόρτιγκ και του Πανιωνίου.

ΠΑΟΚ-ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Τζούλιαν Βον ήταν από τους κορυφαίους του ΠΑΟΚ στην δύσκολη νίκη επί του Ρεθύμνου. Ο Αμερικανός σέντερ έφτασε τα 100 εύστοχα δίποντα στο ελληνικό πρωτάθλημα (100/162) ενώ με τις τρεις ασίστ ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού τόσες είχε στο τελευταίο παιχνίδι της περσινής κανονικής περιόδου του ΚΑΟΔ με τα Τρίκαλα. Για τον ΑΓΟΡ, αυτή ήταν η 60η ήττα του στην μεγάλη κατηγορία. Στο “παλατάκι” ο Μουχάμαντ Φαγιέ έφτασε τα 100 επιθετικά ριμπάουντ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΚΑΟΔ – ΤΡΙΚΑΛΑ

Με ένα ρεκόρ του Διαμαντή Σλαφτσάκη συνδυάστηκε η νίκη του ΚΑΟΔ επί των Τρικάλων. Ο νεαρός φόργουορντ μάζεψε 13 ριμπάουντ και ξεπέρασε την επίδοση των εννιά που είχε στο εκτός έδρας με τον Ηλυσιακό της περσινής περιόδου. Αυτός που έστειλε αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια της σεζόν ήταν ο ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια, Λίνος Χρυσικόπουλος με 10 πόντους σε 16 λεπτά συμμετοχής. Αυτή ήταν η 50η συμμετοχή του στην μεγάλη κατηγορία.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ

Ο Άρης άρχισε με “διπλό” την πορεία του στο πρωτάθλημα, όπως και πέρυσι όταν τα είχε καταφέρει στην Δράμα. Χθες πάντως στο ματς της Ελευσίνας ο Σπύρος Μούρτος σημείωσε ρεκόρ καριέρας με τα 10 ριμπάουντ που μάζεψε. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του γκαρντ του Άρη, ήταν τα εννιά ριμπάουντ που μάζεψε πέρυσι στο εντός έδρας ματς με τα Τρίκαλα. Ακόμη ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ξεπέρασε τα 100 εύστοχα δίποντα (έχει 103/170) ενώ έφτασε τα 50 λάθη. Από την πλευρά του Πανελευσινιακού, ο Γιάννης Αθανασούλας ξεπέρασε τους 500 πόντους στην μεγάλη κατηγορία, ενώ ο Φώτης Βασιλόπουλος σημείωσε ρεκόρ καριέρας με τις επτά ασίστ που μοίρασε, αφού η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του σημειώθηκε στις 4 Μαίου 2009 όταν με την ΑΕΚ μοίρασε τρεις κόντρα στον ΠΑΟΚ.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ-ΑΕΚ

Η επιστροφή της ΑΕΚ στην μεγάλη κατηγορία δεν συνδυάστηκε με νίκη όμως ο Ζήσης Σαρικόπουλος έδειξε από νωρίς έτοιμος για μια καλή σεζόν. Ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του στην Α1 με τα 10 ριμπάουντ που μάζεψε αφού τόσα είχε στην προπέρσινη σεζόν με τον Άρη κόντρα στο Περιστέρι αλλά σημείωσε και ρεκόρ καριέρας με τις τέσσερις ασίστ που μοίρασε στο ματς της Αμαλιάδας. Το προηγούμενο ήταν οι δύο ασίστ.

Τέλος στη νίκη του Κολοσσού επί του Πανιωνίου, ο Χριστόφορος Στεφανίδης ξεπέρασε τους 1.200 πόντους καριέρα στην Α1 ενώ ο Σβόνκο Μπούλιαν σημείωσε την καλύτερη επίδοση του με τους 17 πόντους που σημείωσε καθώς είχε 11 με τον ΠΑΟΚ την σεζόν 2010-11.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…