Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Μας βοηθάει πολύ ο κόσμος”

“Μας βοηθάει πολύ ο κόσμος”

politarchou aek

politarchou-aek

Ο Μιχάλης Πολυτάρχου παραχώρησε μία μεγάλη συνέντευξη στην επίσημη σελίδα της ΚΑΕ ΑΕΚ στο facebook όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πρώτη νίκη της ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα, στα επερχόμενα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ενώ παράλληλα μίλησε για την αμφισβήτηση που δέχονται κάποιοι από τους Αμερικανούς παίκτες της ομάδας, αλλά και για τον εαυτό του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του έμπειρου γκαρντ:

-Πρώτη νίκη για την ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα. Είσαι ικανοποιημένος;

“Σίγουρα υπάρχει μία ικανοποίηση. Ξεκινήσαμε με νίκη τους αγώνες μας εντός έδρας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο ήταν ένα ερωτηματικό, γιατί δεν ξέραμε με ποιο ρόστερ θα κατέβει και πως θα παίξει. Προχωράμε. Κάθε μέρα είμαστε όλο και καλύτεροι. Ελπίζω ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι θα βελτιωνόμαστε και θα παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε”.

-Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τώρα δύο σερί δύσκολους αγώνες, με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ο στόχος αυτονόητος για την ΑΕΚ;

“Παίζουμε με τις δύο καλύτερες –αυτή την στιγμή- ομάδες στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Μόνο θετικά πράγματα μπορούμε να περιμένουμε. Το σίγουρο είναι ότι θα μπούμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε. Είναι δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια, όμως θα δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη”.

-Και ο κόσμος ανυπομονεί γι’ αυτούς τους δύο αγώνες. Πιστεύεις ότι αυτό δημιουργεί μία έξτρα πίεση στην ομάδα ή λειτουργεί ευεργετικά;

“Είναι λογικό ο κόσμος να περιμένει πώς και πώς αυτούς τους αγώνες. Η ΑΕΚ επέστρεψε εκεί που της αξίζει και θα αντιμετωπίσει ξανά ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Η ΑΕΚ έχει συνηθίσει να δίνει τέτοια παιχνίδια. Άρα το γεγονός ότι ο κόσμος ανυπομονεί γι’ αυτούς τους αγώνες είναι υπέρ της ομάδας. Μας δίνει δύναμη. Γενικά ο κόσμος μας βοηθάει πάρα πολύ και τον ευχαριστούμε. Έτσι έγινε και με τον Πανιώνιο. Δεν γινόταν να χάσουμε αυτό το παιχνίδι έχοντας αυτό τον κόσμο στο πλευρό μας”.

-Έχεις εικόνα αγωνιστικά από τον Παναθηναϊκό. Πού θεωρείς ότι μπορεί να εστιάσει την προσοχή της η ΑΕΚ;

“Ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ καλή ομάδα και έχει στο ρόστερ του πολύ καλούς παίκτες, τόσο ταλαντούχους όσο και έμπειρους. Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι και στα σαράντα λεπτά του αγώνα. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον Παναθηναϊκό να κάνει το παιχνίδι του και να επιβάλλει το ρυθμό του, γιατί τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο δύσκολα για μας”.

-Η ιδιαιτερότητα που έχει ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ότι παίζετε στο ίδιο γήπεδο με τον Παναθηναϊκό, αλλά τυπικά θα είστε φιλοξενούμενοι, οπότε θα αγωνιστείτε με τον κόσμο εναντίον σας. Έχετε προετοιμάσει ως παλαιότεροι τους ξένους παίκτες και όσους δεν γνωρίζουν για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσετε;

“Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό είναι ένα ντέρμπι. Οι ξένοι αρχίζουν και μπαίνουν σιγά σιγά στο κλίμα για το πώς παίζεται το μπάσκετ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Κάθε μέρα τους λέμε ότι κάθε παιχνίδι θα είναι ντέρμπι για μας, γιατί όλοι οι αγώνες έχουν τη δυσκολία τους σε αυτό το επίπεδο. Το βέβαιο είναι ότι έχουν και αυτοί αυξημένο κίνητρο και ελπίζω να μας βοηθήσουν να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε”.

-Μιας και ο λόγους για τους ξένους… Φανταζόμαστε γνωρίζεις για την αμφισβήτηση που υπάρχει κυρίως για κάποιους Αμερικανούς από μερίδα του κόσμου ή του Τύπου. Ποια είναι η γνώμη σου;

“Ναι, τα έχω ακούσει, τα έχω δει. Κοιτάξτε… Είναι πολύ δύσκολο να φέρεις τέσσερις παίκτες από μία ξένη χώρα και να τους ζητήσεις να μπουν στην φιλοσοφία μίας νέας γι’ αυτούς χώρας. Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά δεν μας έχουν βοηθήσει στον βαθμό που ίσως περιμέναμε. Όμως τα παιδιά προσπαθούν, δεν μπορεί να πει κανείς το αντίθετο. Ελπίζω να ξεπεράσουν γρήγορα το ζήτημα της προσαρμογής τους και να μας βοηθήσουν, αλλά και να τους βοηθήσουμε. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, ειδικά τώρα που μπήκαν όλα σε μία σειρά, που αποκτήσαμε δικό μας γήπεδο και μπορούμε να δουλεύουμε και να προπονούμαστε σε φυσιολογικές ώρες. Απλά χρειάζεται λίγο υπομονή και ελπίζω ότι από εδώ και πέρα θα κάνουμε όλοι μαζί βήματα μπροστά”.

-Μέσα από την εμπειρία και βλέποντας τις εμφανίσεις της ΑΕΚ μέχρι στιγμής, τι πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξει η ομάδα και τι να διατηρήσει;

“Πιστεύω ότι πρέπει να κρατήσουμε το πάθος που δείχνουμε στους αγώνες και σε όλη τη διάρκεια του κάθε αγώνα, είτε χάνουμε είτε κερδίζουμε. Επίσης η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να παίζει με καρδιά. Αυτό που πρέπει να αλλάξουμε είναι να βελτιωθούμε και να αποκτήσουμε μεγαλύτερη συνοχή ως ομάδα. Αυτό είναι στο χέρι μας να γίνει και πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε”.

-Είσαι ευχαριστημένος από τον εαυτό σου;

“Κάθε μέρα κοιτάζω να βελτιώνομαι μέσα από τις προπονήσεις. Πιστεύω ότι θα γίνομαι καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι για να μπορέσω να βοηθάω την ομάδα μου”.

-Είδαμε τη Νέα Κηφισιά να κερδίζει τον Ολυμπιακό. Το Πρωτάθλημα δείχνει πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με άλλες χρονιές. Θεωρείς πως η “ψαλίδα” ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και στις υπόλοιπες ομάδες έχει κλείσει;

“Στο μπάσκετ παίζουν πέντε εναντίον πέντε και δεν παίζουν ρόλο τα λεφτά. Παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο, για να κερδίσεις ένα παιχνίδι όσο δύσκολο και να είναι αυτό. Χρειάζεσαι καρδιά, θέληση και τύχη. Αυτή είναι και η ομορφιά του μπάσκετ”.

-Η σταθερότητα της έδρας διαφοροποίησε κάπως τους στόχους της ΑΕΚ;

“Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για ο,τιδήποτε. Πρωταρχικός στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε γρήγορα την παραμονή στην κατηγορία και από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Προσπαθούμε μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα να “χτίσουμε” μία ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό. Υπομονή”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…