Κεντρική Ασίστ Basketbase “Λίρα εκατό” ο Φαγιέ

“Λίρα εκατό” ο Φαγιέ

faye rethimno paok

faye-rethimno-paok

petridis-giorgosΤο καλοκαίρι όταν το Ρέθυμνο ανακοίνωσε την απόκτηση του, είχαμε αναφερθεί στην περίπτωση του Μοχάμαντ Φαγιέ που “ρίζωσε” στην Ελλάδα αφού διανύει πια την τρίτη σεζόν του στην χώρα μας με τρίτη διαφορετική ομάδα. Οι πρώτες εμφανίσεις του με το Ρέθυμνο, δικαιώνουν πανηγυρικά τους Κρητικούς για την επιλογή του αφού ο Σενεγαλέζος διεθνής ήταν εξαιρετικός τόσο στην πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη (12π, 7ρ, 2ασ.) όσο και χθες στο νικηφόρο παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ έχοντας 19 πόντους και 11 ριμπάουντ. Κόντρα στους Δραμινούς μάλιστα, ο Φαγιέ έσπασε το “φράγμα” των 600 πόντων στο ελληνικό πρωτάθλημα ενώ συμπλήρωσε και 50 τάπες.

Ο Μισέλ και ο Γκίμπερτ

Ο Αντρές Γκίμπερτ είναι από τους κοσμογυρισμένους ξένους της Α1 (Σπόρτιγκ, Απόλλων Π, Νήαρ Ηστ, Ηράκλειο, ΚΑΟΔ). Ο Κουβανός σέντερ έπαιξε στην πρώτη σεζόν του ΚΑΟΔ στην μεγάλη κατηγορία (2001-02) όμως σε αυτήν μάζεψε 252 ριμπάουντ πρωταθλήματος. Αυτόν τον αριθμό ξεπέρασε, με την φανέλα των Δραμινών, ο Γκι Μαρκ Μισέλ στο χθεσινό παιχνίδι με το Ρέθυμνο. Ο Γάλλος έχει πια 253 ριμπάουντ ως παίκτης του ΚΑΟΔ και βρίσκεται στην θέση της σχετικής λίστας πίσω μόνο από τον Εντβιν Μπάβτσιτς (294). Ακόμη ο Μισέλ που συμπλήρωσε χθες 80 παιχνίδια στην Α1, ξεπέρασε τα 200 αμυντικά ριμπάουντ σε αυτήν.

Στο ίδιο παιχνίδι ο Θόδωρος Ζάρας με τις πέντε ασίστ που μοίρασε ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην Α1. Τόσες είχε και πέρυσι στο ματς της 16ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…