Κεντρική Διεθνή “Κουπάτη” η Σάσσαρι

“Κουπάτη” η Σάσσαρι

sassari supercoppa

sassari-supercoppa

Με πολύ καλό μπάσκετ κατά διαστήματα, η Σάσσαρι επιβλήθηκε της Αρμάνι Μιλάνο με 96-88 στον τελικό του Supercoppa και πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η ομάδα της Σαρδηνίας έδειξε ότι διαθέτει το ρόστερ που απαιτείται προκειμένου να ανταποκριθεί σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες θα λάβει μέρος την φετινή σεζόν.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Σάσσαρι θα δώσει το “παρών” στους ομίλους της Ευρωλίγκα, οπότε πέρα από ποιότητα, απαιτείται να υπάρχει και “βάθος” στο έμψυχο δυναμικό της. Από την άλλη, η Αρμάνι χρειάζεται χρόνο για να “δέσει” ως ομάδα, καθώς έχει αρκετούς νεοφερμένους παίκτες, ιδιαίτερα στην περιφερειακή της γραμμή η οποία είναι εντελώς αλλαγμένη σε σχέση με πέρσι.

Κατά τα άλλα, οι Κυπελλούχοι Ιταλίας μπήκαν πιο δυνατά στο παρκέ και χωρίς να το καταλάβει κανείς προηγήθηκαν με 13-4 στο 5’. Τα προβλήματα της Αρμάνι ήταν πολλά στο ξεκίνημα του αγώνα με το κυριότερο να αφορά στην νωθρή επιθετική της λειτουργία.

Η Σάσσαρι εκτόξευσε γρήγορα τη διαφορά στους 14 πόντους (22-8, 24-10), στο 9’ για να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος με το σκορ στο υπέρ τους 29-14. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Αρμάνι φάνηκε να ξυπνάει. Με σερί 13-0 η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα μείωσε σε 36-33 (από το 36-20) στο 17’.

Όμως η ομάδα του Ρομέο Σακέτι επανήλθε άμεσα και αποκατέστησε την τάξη. Έτσι, οι δύο ομάδες εισήλθαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με τον φωτεινό πίνακα να αναγράφει το 50-40 υπέρ της Σάσσαρι η οποία πραγματοποίησε επιμέρους σκορ 14-7.

Στο δεύτερο μέρος, το συγκρότημα του Λούκα Μπάνκι προσπάθησε να επιστρέψει και το… κατάφερε εν μέρει στο τρίτο δεκάλεπτο το οποίο η Αρμάνι κέρδισε στο επιμέρους σκορ (28-22), γεγονός που συνέβαλε στο να πέσει η διαφορά στους 4 πόντους (72-68).

Μάλιστα, με τρίποντο του ΜαρΣόν Μρουκς η Αρμάνι “ψαλίδισε” τη διαφορά στον 1 πόντο (72-71) στο 31’. Όλα έδειχναν να ξεκινούν από την αρχή. Ωστόσο η Σάσσαρι είχε διαφορετική άποψη. Οι Κυπελλούχοι απάντησαν με σερί 9-0, ανέβασαν εκ νέου τη διαφορά στους 10 πόντους (81-71) στο 33’ και παρέμειναν σε θέση… οδηγού μέχρι το φινάλε.

Έξι παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές οι οποίοι ξεκίνησαν ιδανικά την χρονιά. Ο Τζερόμ Ντάισον με 25 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν το πρώτο “βιολί”. Ο ΜαρΣόν Μπρουκς με 26 πόντους και 8 ριμπάουντ δεν έφτανε για τους Μιλανέζους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…