Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Κοντά στα παιδιά

Κοντά στα παιδιά

olympiakos kaminia

olympiakos-kaminia

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης και ο Δημήτρης Αγραβάνης αποτέλεσαν τους δύο αθλητές που εκπροσώπησαν την ΚΑΕ Ολυμπιακός στη επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λύκειο Καμινίων με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που από φέτος ορίστηκε στις 6 Οκτωβρίου.

Παρών ήταν αθλητές, προπονητές και παράγοντες από τον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Όλοι βρέθηκαν κοντά στα παιδιά περνώντας τους το μήνυμα της αθλητικής άμιλλας και των θετικών στοιχείων που θα προσδώσει ο αθλητισμός στη ζωή τους.

 Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

“Με αφορμή τον εορτασμό της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού η οποία καθιερώνεται από φέτος για την 6η ημέρα του Οκτωβρίου η οικογένεια του Ολυμπιακού επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας το Γενικό Λύκειο Καμινιών για να περάσει το δικό της μήνυμα για τον αθλητισμό στα σχολεία. Αθλητές, προπονητές και στελέχη από τον Ερασιτέχνη, την ΠΑΕ και την ΚΑΕ Ολυμπιακός έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα και μίλησαν στα παιδιά  για την σημασία του αθλητισμού. Οι αθλητές μας όσο και οι προπονητές μας έγιναν πόλος έλξης για τα νέα παιδιά που εκτός από τα αυτόγραφα ζητούσαν φυσικά και συμβουλές για τα αθλήματα που “υπηρετούν”. Τα παιδιά είχαν και την ευκαιρία να γνωρίσουν και κάποια αθλήματα για τα οποία δεν είχαν ακούσει πολλά έως σήμερα. Το παρών έδωσε ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος μίλησε στα παιδιά για την σημασία του αθλητισμού.

Από την ΠΑΕ Ολυμπιακός το παρών έδωσαν οι προπονητής και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Γιώργος Βαΐτσης και Γιώργος Κοκολάκης, το στέλεχος της Ακαδημίας Βασίλης Νάνος, από την ΚΑΕ οι μπασκετμπολίστες Βαγγέλης Μάντζαρης και Δημήτρης Αγραβάνης και από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, η Γενική Διευθύντρια Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ο ομοσπονδιακός προπονητής Κολύμβησης  Νίκος Γέμελος, ο Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοϊας Αιμίλιος Παπαθανασίου, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κολύμβησης Μαριάννα Λυμπερτά, ο Πανελληνιονίκης Κολύμβησης Κώστας Μαρκόζης, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και αρχηγός της ομάδας Υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού Φιλιώ Μανωλιουδάκη, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Υδατοσφαίρισης Χρυσή Διαμαντοπούλου, ο προπονητής του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ Νίκος Κυρίτσης και οι Πρωταθλητές του Στίβου Ανδριάννα Φέρρα και Γιώργος Ήλτσιος.

mantzaris-agravanis-kaminia

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Ανδρέας Λοβέρδος (Υπουργός Παιδείας): “Είναι μια ημέρα που θέλουμε να γίνει σταθμός. Ο σχολικός αθλητισμός είναι βασική δραστηριότητα του σχολείου. Στο πλαίσιο του κοινωνικού σχολείου έχουμε δράσεις όπως η σημερινή, μαθήματα καλής διατροφής, μαθήματα σεξουαλικής αγωγής, μαθήματα στους γονείς, ρατσισμός και σεβασμός στη διαφορετικότητα. Εμείς δίνουμε σημασία στον αθλητισμό. Μια συμβολική σημασία μέσω της ημέρας του σχολικού αθλητισμού και μια ουσιαστική αφού εξαπλώνουμε τις δράσεις σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος. Σε κάθε σχολείο από τα 12.500  της χώρας είναι στόχος να πάει η άθληση.

Εγώ δεν θα είμαι για πάντα στο Υπουργείο αλλά θέλω επί ημερών μου να γυρίσει η ρόδα. Σκοπός είναι και το τελευταίο παιδί να πάρει το μήνυμα. Οι μεγαλύτερες προληπτικές μέθοδοι κατά των χρόνιων ασθενειών δεν είναι τα φάρμακα αλλά η άθληση και η διατροφή. Το λιγότερο τσιγάρο και το λιγότερο ποτό. Σήμερα έχουμε κοντά μας και αθλητές σύμβολα-πρότυπα, Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές που μόνο θετικά έχετε να πάρετε από αυτούς”.

Χριστίνα Τσιλιγκίρη (Γενική Διευθύντρια Ολυμπιακού): Ο αθλητισμός αρχίζει μέσα από το σχολείο. Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής. Για να μπει στην καθημερινότητα του θα πρέπει να ξεκινήσει από την προσχολική ηλικία. Σκοπός μας είναι όχι όλα τα παιδιά να γίνουν Πρωταθλητές αλλά σωστοί αθλητές και άνθρωποι. Ο αθλητισμός είναι ο στόχος. Ο αθλητισμός είναι υγεία και βοηθάει τα παιδιά σ’ όλους τους τομείς. Τα παιδιά μπορεί να είναι πιο αποδοτικά. Όπως είπαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι “νους υγιής εν σώματι υγιή”.

Σπύρος Γιαννιώτης (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης): Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τα παιδιά και για εμάς. Ο αθλητισμός είναι υγεία, είναι τρόπος ζωής, είναι η διάπλαση του χαρακτήρα. Πιστεύω ότι πρέπει να φτιαχτούν ξανά τα αθλητικά σχολεία για να βγάλουμε ως Ελλάδα τους νέους Πρωταθλητές. Ο Ολυμπιακός κυριαρχεί στον ελληνικό αθλητισμό και δίνει και σήμερα ένα μήνυμα ότι είναι δίπλα στα παιδιά και στηρίζει κάθε προσπάθεια που είναι για το καλό των παιδιών και της κοινωνίας”.

Μαριάννα Λυμπερτά (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κολύμβησης): “Είμαστε εδώ για να στείλουμε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά είναι υγεία. Μόνο οφέλη μπορεί να έχει ένα παιδί από τον αθλητισμό. Ο Ολυμπιακός είναι πάντα δίπλα στα παιδιά και δίνει ευκαιρίες και δυνατότητες για να αθληθούν”.

Αιμίλιος Παπαθανασίου (Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας): “Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει σχολικός αθλητισμός. Τα παιδιά παίρνουν τις βάσεις για τη ζωή τους από τον αθλητισμό. Εδώ πρέπει να μαθαίνουν να έχουν στόχους και να μην στοχοποιούν. Ένα τρανό παράδειγμα έχουμε σήμερα στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει προσφέρει τόσα πολλά πράγματα και αντί οι “αντίπαλοι” να προσπαθούν να τον αντιγράψουν και να τον φτάσουν τον στοχοποιούν. Τα παιδιά από αυτή την ηλικία πρέπει μέσω του σχολείου ότι πρέπει να βάζουν στόχους στη ζωή τους και όχι να στοχοποιούν”.

Γιώργος Κοκολάκης (Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής Ολυμπιακού): “Είναι μια πολύ καλή και σωστή πρωτοβουλία. Επειδή και εγώ είμαι εκπαιδευτικός και χρόνια έχω τις αντιρρήσεις μου για την σημασία που δίνουμε στον σχολικό αθλητισμό είναι καλό να ασχοληθούμε περισσότερο με αυτό το κομμάτι. Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν “νους υγιής εν σώματι υγιή”. Είναι πολύ σημαντικό το σχολείο να δώσει περισσότερο χρόνο στην άθληση. Ο Ολυμπιακός στηρίζει την κοινωνία. Είμαστε μαζί, είμαστε από κοντά και θα είμαστε πάντα δίπλα στα παιδιά και σ’ όσους θέλουν την συμπαράσταση και τις συμβουλές μας”.

mantzaris-agravanis-kaminia

Βαγγέλης Μάντζαρης (Μπασκετμπολίστας Ολυμπιακού): “Είναι πολύ σημαντική αυτή η πρωτοβουλία. Εκτός από εμάς που είμαστε επαγγελματίες κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη τον αθλητισμό. Όταν ασχολείσαι με τον αθλητισμό μαθαίνεις να είσαι μέλος μιας ομάδας, μαθαίνεις να σέβεσαι και να τηρείς κάποιους κανόνες. Ο αθλητισμός είναι μια διέξοδος. Στην εφηβεία τα παιδιά δεν προσέχουν παρασύρονται και οι κίνδυνοι είναι πολύ μεγάλοι. Ο αθλητισμός σε οδηγεί στο σωστό δρόμο. Ο Ολυμπιακός πάντα είναι δίπλα σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Πρέπει να δώσουμε μια συμβουλή στα παιδιά ελπίζοντας πως θα τους κάνουμε καλό”.

Δημήτρης Αγραβάνης (Μπασκετμπολίστας Ολυμπιακού): “Ο αθλητισμός στο σχολείο είναι πάρα πολύ σημαντικός για όλα τα παιδιά. Αποτελεί μια διέξοδο από το διάβασμα και είναι μια ασχολία που δεν κρύβει κινδύνους. Ναι στον αθλητισμό, ναι στην υγεία”.

Φιλιώ Μανωλιουδάκη (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Υδατοσφαίρισης): “Πρέπει να προωθείτε ο αθλητισμός στα σχολεία μας. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις στη χώρα μας δεν είναι σε καλό επίπεδο αλλά ελπίζω να γίνεται καλή δουλειά και να υπάρχουν οι υποδομές στα σχολεία για να μάθουν από μικρά τα παιδιά ν’ ασχολούνται με την άθληση. Είναι μια ωραία προσπάθεια του σχολείου στα Καμίνια και θέλουν να προωθήσουν όχι μόνο τα δημοφιλή αθλήματα όπως είναι το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ αλλά και τα δικά μας αθλήματα που έχουν δώσει τόσες επιτυχίες στη χώρα μας”.

Χρυσή Διαμαντοπούλου (Πρωταθλήτρια Ευρώπης Υδατοσφαίρισης):  “Ο αθλητισμός ειδικά στο σχολείο είναι κάτι πολύ σημαντικό. Εκτός από άσκηση του σώματος είναι και άσκηση του πνεύματος. Μέσα από τον αθλητισμό μαθαίνεις πολλά για τη ζωή και τον σωστό τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων. Μακάρι όλοι μας να σπρώξουμε τα παιδιά στον αθλητισμό”.

Ανδριάννα Φέρρα (Πρωταθλήτρια Στίβου): “Θεωρώ ότι ο σχολικός αθλητισμός είναι η αρχή για να ασχοληθεί ένα παιδί σοβαρά με τον αθλητισμό. Οι καθηγητές πρέπει να στρέφουν τα παιδιά στον αθλητισμό, να τους δείχνουν τον δρόμο να έχουν καλή φυσική κατάσταση και να τα οδηγούν στην γνωριμία τους με νέα αθλήματα”.

Γιώργος Ήλτσιος (Πρωταθλητής Στίβου): “Στο σχολείο μπαίνουν οι βάσεις για τον αθλητισμό. Θα πρέπει να υπάρχει παιδεία γενικότερα. Όχι για να γίνει κάποιος απαραίτητα πρωταθλητής αλλά για να έχει υγεία και καλή φυσική κατάσταση”.

Νίκος Γέμελος (Ομοσπονδιακός Προπονητής Κολύμβηση): “Στο σχολείο πέρα από την εκπαίδευση και την μόρφωση ένας μαθητής μαθαίνει να ασχολείται με τον αθλητισμό. Όλοι μας έχουμε δικαίωμα στην άθληση και όλοι μας σίγουρα θα βρούμε ένα άθλημα που θα μας ταιριάζει. Λόγω της ιδιότητας μου (σ.σ καθηγητής φυσικής αγωγής) γνωρίζω καλά το θέμα και προσπαθώ να κεντρίσω το ενδιαφέρον των παιδιών ν’ ασχοληθούν από μικρά με τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός είναι υγεία.

Όσο αφορά τον Ολυμπιακό πάντα ήταν και θα είναι κάτι παραπάνω από ένας αθλητικός σύλλογος. Στον Ολυμπιακό προάγουμε τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και εάν δεν υπήρχε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός δεν θα είχαμε ως χώρα όλες αυτές τις επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο”.

Νίκος Κυρίτσης (Προπονητής ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ): “Όλοι μας έχουμε περάσει από το σχολείο και μέσω του σχολείου είχαμε μάθει τον αθλητισμό. Πρέπει ο αθλητισμός να είναι σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης στα σχολεία και εμείς όσο μπορούμε θα βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση”.

mantzaris-kaminia

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…