Κεντρική Basket League Άρης “Καταδικάζουν την ομάδα”

“Καταδικάζουν την ομάδα”

christos grollios aris nomikos

christos grollios-aris-nomikos

Ο Χρήστος Γρόλλιος, νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ Άρης, πήρε τη σκυτάλη από τον πρόεδρο, κ. Αρβανίτη, υπογραμμίζοντας και αυτός με τη σειρά του την άδικη απόφαση και επισημαίνοντας τη γρήγορη εκκένωση του γηπέδου:

“Αυτό που θέλω να επαναλάβω σεβόμενος τους διαιτητές, είναι η δύσκολη προσπάθεια να ζητήσω από τον κόσμο να φύγει από το γήπεδο. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε άμεσα και ευχαριστούμε. Παρ’ ότι κ ο ίδιος ο κόσμος το αντιλήφθηκε ότι ήταν άδικο. Είναι η τηλεόραση μάρτυρας και στην οποία απευθύνθηκα μετά τον αγώνα και με τον κομισάριο κ. Τσούλη που με 2 διαφορετικές κάμερες, δεν δικαιολογούσε τη διακοπή. Σεβόμενος όμως την απόφαση, ζήτησα από τον κόσμο να αποχωρήσει. Σε μια αγωνιστική στο Αλεξάνδρειο και ενώ παραλία γινόταν πληθώρα εκδηλώσεων στη ΔΕΘ και στην πλατεία της ΧΑΝΘ, κατάφερε η αστυνομία να τους κατευθύνει όλους εκτός γηπέδου και με τη συνδρομή των ανθρώπων των μέτρων τάξης αλλά και του κ. Τσούλη επιτεύχθηκε η αποχώρηση.

Ακόμη, κάλεσε τον κόσμο να δώσει την πιο ηχηρή απάντηση γεμίζοντας το Αλεξάνδρειο στο ματς με τον Απόλλωνα: “Είμαστε εδώ για να διαβεβαιώσουμε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό και θα επιδιώξουμε με κάθε δυνατότητα το δίκιο μας. Διεκδικούμε το περί δικαίου αίσθημα. Υποστηρίζουμε ότι η διακοπή του αγώνα ήταν αδικαιολόγητη και άδικη. Για αυτό προβήκαμε σε ένσταση στο φύλλο αγώνα, μιας και η εκκένωση επιτεύχθηκε πριν το κλείσιμο του φύλλου αγώνα.

Η ομάδα καταδικάζεται τώρα. Προσπαθούμε να εξυγιανθούμε. Αυτή τη χρόνια μετά τις προσπάθειες να αρθούν ποινές από τη FIBA, και κάνω και μια παρένθεση: υπεύθυνος για τη διακοπή ενός αγώνα στη FIBA είναι ο κομισάριος και όχι οι διαιτητές που δε μπορούν να δουν ίσως και με αντικειμενικό μάτι. Ίσως πρέπει να γίνει το ίδιο και εδώ. Καταβάλαμε το παράβολο και το ποσό της ένστασης δείχνοντας πόσο το πιστεύουμε“.

Με αφορμή της συνέντευξη τύπου, καλώ τον κόσμο με τον Απόλλωνα Πάτρας το Σάββατο, να παραβρεθούν όσοι πήραν διαρκείας όπως κ οι υπόλοιποι φίλαθλοι που θα κάνουν sold out και να στείλουμε το κατάλληλο μήνυμα. Θα πρέπει όχι μονό να δηλώνουμε κατά τις βίας, αλλά και όσοι παίρνουν αποφάσεις να δίνουν το καλό παράδειγμα. Στην προκειμένη περίπτωση, συνειδητοποιήσαμε ότι επρόκειτο για μια εντελώς άδικη απόφαση. Θεωρώ, τρανή απόδειξη τη στάση του ΠΑΟΚ που δεν διαμαρτυρήθηκε ουδόλως”.

Εν συνεχεία τόσο ο κ. Γρόλλιος όσο και ο κ. Αρβανίτης απάντησαν σε ερωτήσεις. Αναλυτικά:

Για τον κανονισμό της FIBA:

Γρόλλιος: “Δεν εφαρμόζεται επικουρικά και παρενθετικά. Ίσως πρέπει να γίνει κ εδώ το ίδιο. Ίσως μπορεί να κρίνει καλύτερα ο κομισάριος. Έχουμε ένα πλούσιο οπλοστάσιο. Στο φύλλο αγώνα αναφέρεται, ότι έπεσαν πλαστικά, κέρματα και αναπτήρες. Υπέπεσε στην αντίληψή σας ότι έγινε κάτι τέτοιο; Ο διαίτης δε μπορεί να ξέρει τι γίνεται πίσω του”.

Για τους άξονες τις υπερασπιστικής γραμμής:

Γρόλλιος: “Έχουμε ετοιμάσει την υπερασπιστική γραμμή. Δε θέλουμε τώρα να δημοσιεύσουμε τις θέσεις μας.”

Για την ΕΟΚ και αν υπήρξε αντίδραση:

Αρβανίτης: “Εξέφρασα την άποψή μου ό,τι γίνεται στο ελληνικό μπάσκετ. Μου το είπαν και οι ίδιοι από την ΕΟΚ ότι έχω δίκαιο, και περιμένω πράξεις. Δεν υπήρξε αντίδραση. Υπήρξαν κάποια πράγματα που είδα σε αθηναϊκά σάιτ, που ήταν ψεύτικα κ άδικα”.

Για κλήση του εισαγγελέα (σύμφωνα με τον κ.Καφέ) για τις δηλώσεις του:

Αρβανίτης: “Τον γνωρίζω τον κ. Καφέ. Τον είχα καλέσει για τη γιορτή με τον Γκάλη. Δεν έχω θέμα να πάω. Ίσως ήρθε η ώρα να κάνουμε άρση του απορρήτου και να δούμε ποιος μίλησε με ποιον. Και από κει κ μετά βλέπουμε. Αυτό μάλιστα δημοσιεύτηκε από το μπλογκ “γκρίζοι λύκοι” που είναι των διαιτητών. Έχω δίκαιο και δε φοβάμαι”.

Για αντιφάσεις που υπάρχουν σε δηλώσεις:

Γρόλλιος: “Δε θέλουμε να πούμε τα στοιχειά μας. Δεν είναι αίθουσα αθλητικού δικαστή. Δεν υπάρχει μεγάλη οπτική. Μονό η θύρα 1 φαίνεται, που είναι οι δημοσιογράφοι. Μπορεί κάποιοι να είναι με πολιτικά και να ‘χουν κ άλλη ιδιότητα”.

Για την αστυνομία:

Γρόλλιος: “Η αστυνομία, απέφυγε να απομακρύνει τον κόσμο βίαια γιατί μπορεί να φοβήθηκε αυτά που γίνονται στον περιβάλλοντα χώρο. Δεν ήταν μονό ένα παιχνίδι Άρης-ΠΑΟΚ με 6000 κόσμο. Η αποχώρηση έγινε με υποδειγματικό τρόπο. Χωρίς να καθορίσουν χρόνο ζήτησαν την εκκένωση. Σε άλλες αναμετρήσεις όπως στην Πυλαία δείτε πόσοι παραμείναν στο γήπεδο. Πρέπει να κοιτάζεις τις συνθήκες της εκκένωσης. Τα καταφέραμε και περιμέναμε να γίνει το ματς. Μας προκάλεσε εντύπωση που δεν μας άφησαν να διαβάσουμε το φύλλο αγώνα. Η εκ των ύστερων αποδοχή του αιτήματος μας, αντιλαμβάνεστε ότι κάτι μπορεί σημαίνει”.

Αρβανίτης: “Το γήπεδο άδειασε γρήγορα μονό του. Πάνω από όλα η ΚΑΕ και η αστυνομία είπαμε ότι προέχει η ασφάλεια των φιλάθλων. Πως θα βγουν 6000 άτομα έξω από τις σκάλες με τους κλειστούς δρόμους κτλ. Αυτό δεν το εκτίμησε ο πρώτος διαιτητής”.

Για συμβολή της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

Αρβανίτης: “Είναι γεγονός ότι δεν είχαν πρόβλημα να γίνει ο αγώνας”.

Για εξαίρεση των διαιτητών:

Αρβανίτης: “Πιστεύω ότι δε θα τον βάλουν από μόνοι τους τον διαιτητή αυτόν”.

Για ανησυχία για προβλήματα από την ομοσπονδία:

Αρβανίτης: “Έχουμε στείλει μήνυμα. Περιμένουμε τις πράξεις“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…