Κεντρική Διεθνή Καρσίγιακα – ΠΑΟΚ 81-87

Καρσίγιακα – ΠΑΟΚ 81-87

paok karsiyaka

paok-karsiyaka

Η αποστολή του ΠΑΟΚ στη Σμύρνη ήταν εκ προοιμίου δύσκολη αλλά ο “δικέφαλος” απέδειξε πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Με μια μεγαλειώδη εμφάνιση επιβλήθηκε της Καρσίγιακα με 87-81, ύστερα από δύο παρατάσεις και ξεκίνησε ονειρικά την ευρωπαϊκή του περιπέτεια στο Eurocup.

Η τριπλέτα των Τζέικ Όντουμ (22ο.-5ρ.-2ασ.), Κώστα Χαραλμπίδη (19π.-2ρ.-2ασ.) και Μαρκ Κάρτερ (14π.-9ρ.-2ασ.-4κλ.) ηγήθηκε της σπουδαίας νίκης.

Από πλευράς ηττημένων, οι Χουάν Παλάσιος (29π.-10ρ.) και Μπόμπι Ντίξον (25π.-4ρ.-6ασ.) αποτέλεσαν το “Α” και το “Ω” για την ομάδα τους.

Το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου έμεινε με μεγάλες αξιώσεις στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι τέλους, οδήγησε την αναμέτρηση σε δύο συγκλονιστικές παρατάσεις και ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά!

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι από την αρχή έως το τέλος. Αμφότερες οι ομάδες πάλευαν “στήθος με στήθος” και καμία εκ των δύο δεν μπορούσε να χτίσει διαφορά ασφαλείας. Αλλά ακόμα και όταν έγινε αυτό, από μέρους των γηπεδούχων (41-31 στο 24’) ο ΠΑΟΚ απάντησε αμέσως και δεν άφησε τους αντιπάλους του να ξεφύγουν.

Στο πρώτο δεκάλεπτο μάλιστα, ο “δικέφαλος” είχε το προβάδισμα (18-19) με τους ρόλους να αντιστρέφονται στο τέλος του ημιχρόνου (30-26).

Στην επανάληψη, οι Τούρκοι κατάφεραν να πάρουν αέρα 10 πόντων (41-31 στο 24’) αλλά οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου με επιμέρους σκορ 13-8 έκλεισαν την ψαλίδα στους 5 πόντους (49-44 στο 30’).

Το θρίλερ συνεχίστηκε μέχρι τέλους με την Καρσίγιακα να έχει σταθερά την υπεροχή αλλά τον ΠΑΟΚ να πιέζει χωρίς σταματημό. Η διαφορά έφθασε στο +9 (62-53 στο 35’) για τους γηπεδούχους αλλά οι Θεσσαλονικείς βρήκαν ξανά τον τρόπο να επιστρέψουν και το φάουλ του Παλάσιος δευτερόλεπτα πριν το τέλος ήταν η καλύτερη επιβράβευση για αυτούς. Ο Μαρκ Κάρτερ έκανε το 2/2 από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, ο Ντίξον αστόχησε στο τελευταίο σουτ και… παράταση!

Οι Τούρκοι συνέχισαν να έχουν τον πρώτο λόγο και στο πρώτο έξτρα πεντάλεπτο αλλά ο ΠΑΟΚ με μπροστάρη τον Κάρτερ, που μίλησε στα κρίσιμα, και τον, “αειθαλή”, Χαραλαμπίδη πέρασε μπροστά (71-13) 30’’ πριν το τέλος. Ο Ερσέκ έφερε ξανά το ματς στα ίσα λίγο αργότερα, ο “δικέφαλος” δεν εκμεταλλεύτηκε την τελευταία του επίθεση και η αγωνία παρατάθηκε για ακόμα πέντε λεπτά.

Το σημείο που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενουμένων ήταν στο 49ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ είχε καταφέρει να πάρει μια διαφορά 3 πόντων (77-80) όταν ο Ντίξον έκανε το πέμπτο φάουλ στον Χαραλαμπίδη ο οποίος δεν αστόχησε στις βολές (77-82). Η απουσία του Αμερικανού ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική για τους Τούρκους οι οποίοι δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν με μεγάλες αξιώσεις τη νίκη από κει και έπειτα με τους Τσόχλα και Κάρτερ να “σφραγίζουν” τη νίκη.

Διαιτητές: Βογίνοβιτς – Περούγα – Μπίγεντιτς
Τα δεκάλεπτα: 18-19, 30-26, 49-44, 66-66, παρ: 73-73, 81-87.
ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ (Σαρίτσα): Ντεμίρ, Παλάσιος 29, Ερσέκ 2, Στρόμπερι 9, Γκιουβέν, Κοτς, Ντίξον 25 (1), Σονσίρμα, Γκάμπριελ 6 (2), Αλτάι 2, Ντίεμπλερ 8 (1), Σεντούρκ.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 9, Λιάπης, Χαραλαμπίδης 19 (3), Κάρτερ 14 (2), Κακαρούδης 2, Τσόχλας 2, Δέδας, Μαργαρίτης 10 (1), Κοττας, Όντουμ 22 (1), Βον 6, Σαλούστρος 3 (1).

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…