Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Κέρδισε Νίζνι και Σλότερ

Κέρδισε Νίζνι και Σλότερ

slaughter pao nizhny gomelsky

slaughter-pao-nizhny-gomelsky

Ο Παναθηναϊκός για ακόμα μια φορά δεν ήταν καλός αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 63-55, απέναντι στη Νίζνι Νόβγκοροντ, σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, στα πλαίσια της πρώτης ημέρας του “Gomelsky Cup“.

Το συγκρότημα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς είχε την πρωτοκαθεδρία στο σκορ σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης χωρίς να μπορέσει ποτέ όμως να χτίσει διαφορές ασφαλείας. Οι Ρώσοι πλησίασαν επικίνδυνα σε αρκετές περιπτώσεις αλλά ο Παναθηναϊκός δεν τους άφησε να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Για ακόμα μια φορά πολύ καλός ήταν ο Εστεμπάν Μπατίστα, κυρίως στο πρώτο μέρος καθώς στην επανάληψη “χάθηκε”, αλλά αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Έι Τζέι Σλότερ ο οποίος προσέφερε σημαντικές λύσεις στον επιθετικό τομέα κυρίως μέσω του τριπόντου. Την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έκανε και ο Γιάνις Μπλουμς, αλλά όπως ήταν φυσικό δεν ήταν σε θέση να προσφέρει πολλά καθώς ψάχνει ακόμα τα πατήματα του.

Τα πολλά λάθη, εκατέρωθεν, και το εξαιρετικά χαμηλό σκορ χαρακτήρισαν το πρώτο ημίχρονο. Το τριφύλλι διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα, παρ’ όλα αυτά και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενο με 5 πόντους (26-21).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η εικόνα δεν άλλαξε όμως αμφότερες οι ομάδες έβρισκαν πιο εύκολα το δρόμο προς το καλάθι με τη διαφορά να διατηρείται στα ίδια επίπεδα (43-38).

Στην τελευταία περίοδο, η θέση του οδηγού συνέχισε να ανήκει σταθερά στους παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς οι οποίοι αντέδρασαν ψύχραιμα στην πίεση των Ρώσων και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του τουρνουά αύριο (05/10) όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Λιέτουβος Ρίτας.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 26-21, 43-38, 63-55
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 16 (2), Γιάνκοβιτς 5 (1), Μπλουμς 4, Παππάς 6, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 11, Μπατίστα 19 (16ρ).
ΝΙΖΝΙ ΝΟΒΓΚΟΡΟΝΤ (Μπαγκάτσκις): Μπαμπούρι 3 (1), Ντάνιελς 2, Βικτόροφ, Παρακούσκι 6, Αντόνοφ 2, Κοστόφ 3 (1) Κίνσει 12 (3), Ροτσέστι 16, Τόμπκινς 11.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Γκριγκόνις: «Πρέπει να νικήσουμε τρεις φορές»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε ο Μάριους Γκριγκόνις. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από την Μακά…