Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Θα σπάσουν το αρνητικό σερί;

Θα σπάσουν το αρνητικό σερί;

panelefsiniakos kolossos

panelefsiniakos-kolossos

Ενδιαφέροντα παιχνίδια περιλαμβάνει η 4η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ που θα πραγματοποιηθεί σε τρεις δόσεις, 1-3 Νοεμβρίου. Το ματς που αναμφίβολα συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα είναι το ΑΕΚ – Ολυμπιακός όπου ευελπιστούμε πως η “Ένωση” θα εμφανιστεί σαφώς βελτιωμένη και ο αγώνας θα έχει μεγαλύτερο σασπένς από ότι αυτός της περασμένης εβδομάδας με τον Παναθηναϊκό.

Άξιας αναφοράς είναι και η κόντρα πατέρα-γιου στο PAOK Sports Arena καθώς ο Σούλης Μαρκόπουλος τίθεται αντιμέτωπος με τον γιό του Χάρη στο ΠΑΟΚ-Κόροιβος. Κομβικοί αγώνες για τις δύο ομάδες που δεν έχουν νικήσει ακόμα, Πανιώνιο και Ελευσίνα, καθώς τα πράγματα θα αρχίσουν να δυσχεραίνουν ακόμα πιο πολύ αν μείνουν για τέταρτο παιχνίδι μακριά από τα θετικά αποτελέσματα.

Σάββατο 1 Νοεμβρίου

Ρέθυμνο – Πανιώνιος

Το Ρέθυμνο θέλει να επεκτείνει το νικηφόρο σερί στα 4 παιχνίδια και με τη μέχρι τώρα εικόνα του δείχνει πως έχει τα φόντα και την ποιότητα να βρεθεί μεταξύ των 8 ομάδων που θα αγωνιστούν στα πλέι οφ. Το θετικό αποτέλεσμα γέρνει προς τη πλευρά του υποδεχόμενο τον προβληματικό Πανιώνιο ο οποίος όμως μπαίνει επιτέλους σε μια σειρά.

Η διοίκηση των “κυανέρυθρων” ανακοίνωσε την πρόσληψη του “μπαρουτοκαπνισμένου” Βαγγέλη Αλεξάνδρη , ενός τεχνικού που έχει την εμπειρία να βάλει στον ίσιο δρόμο τον “ιστορικό” και να τον διατηρήσει στην κατηγορία.

Κλειστό: ΚΓ Μελίνα Μερκούρη
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Παπαπέτρου – Ανδρικόπουλος – Συμεωνίδης.

Κολοσσός Ρόδου – Πανελευσινιακός

Ο Κολοσσός άφησε του τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και πλέον επικεντρώνεται σε αυτά που μετράνε και στα οποία στοχεύει, με ρεαλιστικές πιθανότητες, να πάρει τα θετικά αποτέλεσμα ώστε να μην μπει σε περιπέτειες. Με τη στήριξη των φίλων του η νίκη είναι κάτι παραπάνω από εφικτή ειδικά στη μεταβατική περίοδο που βρίσκεται ο Πανελευσινιακός.

Ο Γιώργος Σκαραφίγκας ύστερα από πολυετή κοινή πορεία, αποχαιρέτησε την ομάδας της Ελευσίνας η οποία θα πορευθεί μέχρι νεωτέρας με τον άμεσο συνεργάτη του προαναφερθέντος, Λευτέρη Τσαουσίδη. Η απομάκρυνση του Έλληνα τεχνικού ενδέχεται να αποτελέσει όμως ένα “ηλεκτροσόκ” ώστε να ξυπνήσουν οι παίκτες και να πάρουν την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα ύστερα από 3 αποτυχημένες προσπάθειες.

Κλειστό: Βενετόκλειο
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Χριστοδούλου – Ταβουλαρέας – Διαμαντής.

ΠΑΟΚ – Κόροιβος

Μια ιδιαίτερα αναμέτρηση στην Πυλαία όπου πατέρας με γιο συγκρούονται βρισκόμενοι στους αντίπαλους πάγκους.

Ο ΠΑΟΚ, του Σούλη Μαρκόπουλου, θέλει να επεκτείνει το αήττητο στο πρωτάθλημα υποδεχόμενος τον Κόροιβο, του γιού ρου Χάρη, και οι μέχρι τώρα εμφανίσεις του υποδηλώνουν πως δεν θα έχει πρόβλημα ειδικά στο “Παλατάκι“. Βέβαια οι τραυματισμοί που κάνουν την εμφάνιση τους, με σημαντικότερη αυτή του Μαργαρίτη που θα μείνει δύο εβδομάδες εκτός δράσης, ενδέχεται να αποσυντονίσουν λίγο τον “δικέφαλο“.

Ο Κόροιβος έχει αποδείξει πως αποτελεί ένα δυσκολοκατάβλητο σύνολο που αντιστέκεται σθεναρά και σίγουρα θα πάει για να παλέψει στη Θεσσαλονίκη αλλά ο βαθμός δυσκολίας είναι εξαιρετικά υψηλός.

Κλειστό: PAOK Sports Arena
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Σώμος – Καλδίρης – Μαλαμάς.

Κηφισιά – Απόλλωνας Πάτρας

Η Κηφισιά δείχνει ασταμάτητη, ανεβάζει συνεχούς ρυθμούς και φαντάζει αδύνατο να βρεθεί στο καναβάτσο από οποιαδήποτε ομάδα αυτή την περίοδο πόσο μάλλον στην έδρα της. Δύσκολα θα καταφέρει την έκπληξη ο μαχητικός Απόλλωνας.

Η πατρινή ομάδα θα έχει τη συμπαράσταση οπαδών της, που θα βρεθούν στο Ζηρίνειο, αλλά οι πιθανότητες να τους ευχαριστήσει με ένα διπλό είναι λιγοστές.

Κλειστό: Ζηρίνειο
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Κορομηλάς – Ψαριανός – Τσώνος Β.

ΚΑΟΔ – Άρης

Ο ΚΑΟΔ πάλεψε απέναντι στον ΠΑΟΚ, την περασμένη εβδομάδα, αλλά παρά τη μεστή του εμφάνιση δεν μπόρεσε να νικήσει τον “δικέφαλο“. Υποδεχόμενος την έτερη ομάδα της συμπρωτεύουσας επιθυμεί να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα ύστερα από δύο συνεχόμενες ήττες.

Ο Άρης δεν γλίτωσε τελικά το μηδενισμό για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και πλέον τρέχει για να προλάβει να καλύψει το χαμένο έδαφος και να μην μείνει πίσω στη διεκδίκηση για μια θέση στα πλέι οφ. Η επιστροφή και κυρίως η μεγαλύτερη ετοιμότητα του Τόρεϊ Τόμας ανεβάζει επίπεδο τους “κιτρινόμαυρους“.

Κλειστό: ΔΚΓ Δημήτρης Κραχτίδης
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Καρακατσούνης – Γκούμας – Παντελίδης.

Κυριακή 2 Νοεμβρίου

Τρίκαλα – Παναθηναϊκός

Το κλειστό των Τρικάλων φοράει τα καλά του ώστε να υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό με τον κόσμο να δίνει δυναμικό παρών. Στόχος για την θεσσαλική ομάδα είναι να δυσκολέψει όσο το δυνατόν περισσότερο τους πράσινους όπως τόνισε και ο Κώστας Φλεβαράκης.

Δύσκολα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς που αναμένεται να πάρει μια εύκολη νίκη.

Κλειστό: ΔΚ Τρικάλων
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Μάνος – Μητσόπουλος – Ξενικάκης.

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου

ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Η ΑΕΚ έγινε έρμαιο στις ορέξεις του Παναθηναϊκού την προηγούμενη εβδομάδα και με τη στήριξη των οπαδών της θέλει να αλλάξει άρδην πρόσωπο στο δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Σίγουρα δεν έχει ακόμα την ποιότητα για να κοντράρει τους ερυθρόλευκους αλλά οφείλει, σεβόμενη την ιστορία της, να βελτιωθεί αισθητά και να παρουσιαστεί ανταγωνιστική.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη δεν βρίσκεται και στα καλύτερα του αλλά αν αγωνιστεί με σοβαρότητα και δεν βρεθεί σε κακή ημέρα δεν θα χάσει το ροζ φύλλο. Συν τοις άλλοις η ήττα από την Κηφισιά δίνει πάντα έξτρα κίνητρο στην ομάδα του Μίλαν Τόμιτς ώστε να μη βγει από νωρίς εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης.

Κλειστό: ΟΑΚΑ
Ώρα: 19:00
Διαιτητές: Αναστόπουλος – Παναγιώτου – Παφίλης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …