Κεντρική Basket League Άρης “Θα παλέψουμε για το δίκιο μας”

“Θα παλέψουμε για το δίκιο μας”

arvanitis aris

arvanitis-aris

Ο Λευτέρης Αρβανίτης, τα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου του Άρη, περιέγραψε τα τεκταινόμενα στο επεισοδιακό ντέρμπι του Σαββάτου χαρακτηρίζοντας άδικη την απόφαση του διαιτητή Αναστόπουλου να διακόψει οριστικά το παιχνίδι, προκαλώντας μεγάλη ζημία στους “κιτρινόμαυρους“.

“Είναι μια στενάχωρη μέρα για τον Άρη. Η ουσία της συνέντευξης είναι για να εκθέσουμε τις θέσεις μας για το σημαντικό δικαστήριο με τον ΕΣΑΚΕ, σχετικά με την άδικη διακοπή του αγώνα.

Θα ξεκινήσω θέλοντας να ξαναπώ ότι: Εδώ και 2 χρόνια παλεύουμε με νύχια και με δόντια να ξεκαθαρίσουμε όλο αυτό το βάρος, όλο αυτό το αίσχος που είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια και τα έχουμε καταφέρει με καθαρότητα, τιμιότητα και μέσα στους αγωνιστικούς χώρους με μια διοίκηση που παλεύει όλα τα προβλήματα. Που παλεύει μέσα στη φτώχεια και κρατάει ψηλά τη σημαία ενός τεραστίου συλλόγου. Που έχει κάνει ένα τεράστιο διεθνές τουρνουά που μιλούσαν όλοι για αυτό. Όλη η Ελλάδα για εμάς μιλούσε και για τον Γκάλη που τον φέραμε πίσω. Και εμείς είχαμε αυτήν την αντιμετώπιση το Σάββατο.

Εμείς που είμαστε πρώτοι σε εισιτήρια διάρκειας φέτος και δεύτεροι σε εισιτήρια πόρτας. Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος του μπάσκετ ή δεν καταλαβαίνει ή δε σέβεται ή δε θέλει να καταλάβει ότι αυτή η ομάδα όσα προβλήματα και να χει δεν θα παραδοθεί ποτέ. Θα δίνει πάντα τη μάχη της όπως έκανε και το Σάββατο το βράδυ.

Επεσήμανε αρχικά και συνέχισε: “Στο ξεκίνημα του αγώνα ένα έθιμο που επί 20-30 χρόνια υπάρχει, που η Ευρωλίγκα έχει κάνει σποτ, μια κακή στιγμή ,μια κορδέλα που δεν άνοιξε, τραυμάτισε ελαφρά με μια αμυχή το διαιτητή. Από την αρχή είχαμε θέμα με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Μου είπε εξ’ αρχής: “Πρόεδρε πρόσεχε, θα διακοπεί το παιχνίδι αν γίνει κάτι“. Δεν είχε στόχο το διαιτητή η κορδέλα. Το διαβεβαιώνω, καθώς υπήρχαν δίπλα και δικοί μας ξένοι. Δεν υπήρχε περίπτωση να πέταξε κάτι κάποιος οπαδός μας για να πετύχει έναν δικό μας παίκτη. Εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή και έκανε την πρώτη διακοπή. Του ζήτησα συγγνώμη και μου ζήτησε να δεσμευτώ, και να μιλήσω εγώ στον κόσμο, ότι αν συμβεί το παραμικρό θα εκκενωθεί το γήπεδο. Δεσμεύτηκα και ο κόσμος για 20 λεπτά ήταν άψογος. Το κανάλι ΝΟΒΑ έχει όλα τα πλάνα.

Σαράντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου και ενώ έχουμε μπάλα, διακόπτει χωρίς λόγο το ματς. Είδαμε όλοι ότι δε συνέβη τίποτα. Το ίδιο μας είπε και ο κ. Τσουλης ο κομισάριος. Ο πρώτος διαιτητής είπε ότι του ήρθε λίγο νερό και νόμιζε ότι τον έφτυσαν. Του είπαμε ότι είναι πολύ δύσκολο να εκκενωθεί το γήπεδο, γιατί έχει 6000 κόσμο και παράλληλα συμβαίνουν πολλά event στα 100 μετρά. Ήταν δύσκολο να εκκενωθεί το γήπεδο σε τόσο χρόνο. Με πολλές προσπάθειες καταφέραμε να αδειάσουμε το γήπεδο σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Δε βγήκε να ελέγξει το χώρο. Βγήκε μόνο από το βοηθητικό που είναι δύσκολο. Διέκοψε το ματς εις βάρος μας και τώρα προσπαθούμε να δείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες .

Μία ξεκάθαρα άδικη απόφαση. Δεν έγινε τίποτα στη δεύτερη διακοπή παρόλο που ήθελε 40 δεύτερα για να λήξει, οπότε θα μπορούσε να με καλέσει για να δούμε τι θα γίνει. Ενώ ήταν 60 άτομα μονό, συμπεριλαμβανομένων ατόμων από τις διοικήσεις, ΑΜΕΑ κτλ είχε αδειάσει κατά 99%“.

Ακόμη, αναφέρθηκε, στις συνέπειες για την ομάδα του Άρη και ξεκαθάρισε πως η ΚΑΕ θα κάνει τα πάντα για να δικαιωθεί: “Η ζημία είναι τεραστία. Είναι ανυπολόγιστη. Και είναι άδικη για την προσπάθεια που κάνουμε. Βέβαια έχουμε πολλά στοιχεία και άνθρωποι που συμφωνούν μαζί μας και στηρίζουν την προσπάθεια μας σε αυτό που ζητάμε στη συνεχεία του αγώνα από όταν διακόπηκε. Το θέμα για μας είναι ότι δε μιλάμε για μια απλή αδικία. Είναι μία προσπάθεια εξόντωσης της ομάδας που μαζί με την Εθνική, έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια. Μια ομάδα με 21 τίτλους. Μια ομάδα που με την παραγωγική της διαδικασία, τροφοδοτεί όλες τις εθνικές.

Βλέπουμε ότι βαλλόμαστε και πρέπει να αντιδράσουμε. Και φυσικά όλο το μπάσκετ να καταλάβει ότι δε θα κάνουμε πίσω. Ήδη το μήνυμα το έχουμε στείλει. Θα παλέψουμε με όλα μας τα στοιχειά, με νύχια και με δόντια στον αθλητικό δικαστή. Θέλω να θυμίσω ότι ένα τυχαίο γεγονός διέκοψε το ματς σε ένα γεμάτο γήπεδο. Ένα από τα πιο ήρεμα ντέρμπι των τελευταίων χρόνων. Θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια αυτό να μη ξανασυμβεί. Θα διακόψουμε τα χαρτάκια και τις κορδέλες. Έπρεπε όμως ένας τόσο έμπειρος διαιτητής να το χειριστεί καλύτερα. Ενώ σε άλλες περιπτώσεις το χειρίστηκε διαφορετικά. Στον Άρη προτίμησε να το διακόψει σε βάρος μας και να μας μηδενίσει. Το νομικό μας επιτελείο θα προσπαθήσει να τα αντικρούσει. Δε θα το αφήσουμε έτσι“.

Τέλος, απέστειλε ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και ζήτησε τη συνέχεια του αγώνα σε άδειο γήπεδο: “Τελειώνοντας θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα ότι ναι μεν υπάρχει ο νομός, υπάρχει όμως και το πνεύμα του νόμου. Ότι τα παιχνίδια αρχίζουν κ τελειώνουν μέσα στο γήπεδο. Ζητάμε να παίξουμε κεκλεισμένων των θυρών από τη εκεί που τελείωσε ο αγώνας. Αυτό που έκανε ο διαιτητής έχει και αλλά προβλήματα. Δεν είναι μια ήττα και 2 βαθμοί. Καθορίζει όλη την πορεία μας. Όλο το χρόνο. Δεν μπορεί να αλλάζουν οι αποφάσεις απ παιχνίδι σε παιχνίδι.

Η ομάδα φτιάχτηκε για αλλά πράγματα. Το αποδεικνύει. Μια ομάδα που θα βοηθήσει το μπάσκετ. Έφερε τον κόσμο στο γήπεδο. Έχουμε δίκαιο και θέλουμε όλο τον κόσμο δίπλα μας. Ο κ. Σταυρόπουλος δήλωσε ότι το παιχνίδι έπρεπε να συνεχιστεί. Τον καλώ να έρθει στον αθλητικό δικαστή όπως και τον ΕΣΑΚΕ και η ΕΟΚ να στείλει εκπρόσωπο. Αν φταίγαμε θα το δεχόμασταν. Είμαστε οι πρώτοι που καταδικάσαμε τη βία. Θα πρέπει σε όλα τα γήπεδα να σταματήσει η βία. Να το συμφωνήσουμε όλοι και να το κάνουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…