Κεντρική NBA Η υποδοχή και η “προσγείωση”
NBA

Η υποδοχή και η “προσγείωση”

lebron return

lebron-return

Ολόκληρη η πολιτεία του Οχάιο αδημονούσε να ξαναδεί τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να παίζει μπροστά στο κοινό του Κλίβελαντ φορώντας τη φανέλα των Καβαλίερς, ύστερα από τέσσερα χρόνια, με τους οπαδούς να στήνουν ένα λαμπρό “πάρτι” για να καλωσορίζουν τον “Βασιλιά“.  Φωτιές, βίντεο, παρουσιάσεις, συνθήματα και το κλασικό “τελετουργικό” του ΛεΜπρόν με τη σκόνη, πριν τον αγώνα προκάλεσαν ρίγος ενθουσιασμού στον κόσμο αλλά η κατάληξη δεν ήταν η αναμενόμενη.

Ο Καρμέλο Άντονι και η παρέα του είχαν διαφορετική άποψη. Σε αυτό συντέλεσε και η άσχημη εμφάνιση του Τζέιμς ο οποίος σκόραρε 17 πόντους με άσχημα ποσοστά (4/10 διπ.-1/5 τρ.-6/ βολές) είχε μεν 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ αλλά τα 8 λάθη είναι υπερβολικά πολλά για τον καλύτερο παίκτη στον πλανήτη. Αρκετές φορές έψαχνε να βρει συμπαίκτες του και κυρίως τον Έρβινγκ με αποτυχία καθώς όπως δήλωσε και ο ίδιος:

quicken loans arena

“Πάσαρα εκεί που πίστευα πως θα ήταν οι συμπαίκτες μου. Συμβαίνουν αυτά”. Είναι αλήθεια πως ακόμα δεν βγαίνουν αυτοματισμοί καθώς δεν έχει δημιουργηθεί η απαραίτητη χημεία ώστε να βρίσκονται οι παίκτες με “κλειστά μάτια”. Άλλωστε αντίστοιχο ήταν και το ξεκίνημα των Χιτ προ τετραετίας και χρειάστηκε μια χαμένη σειρά τελικών (απέναντι στους Μάβερικς) για να αλλάξουν “τσιπάκι” οι νεοσύστατοι Big Three και να φθάσουν στα δαχτυλίδια.

“Ήταν ένα παιχνίδι”, υπογράμμισε ο Τζέιμς και συνέχισε “θα μάθουμε από αυτό. Ήταν αναμφίβολα μια σπουδαία βραδιά αλλά είμαι χαρούμενος που τελείωσε” κατέληξε με νόημα.

carmelo anthony

Ο καθοριστικός παράγοντας για το διπλό των Νικς, ακούσει στο όνομα Καρμέλο Άντονι. Ο ηγέτης των Νεοϋρκέζων πραγματοποίησε ένα από τα πιο ώριμα παιχνίδια του σκοράροντας 25 πόντους (7/14 διπ.-2/4 τρ.-5/7 βολές) χωρίς να παίρνει τραβηγμένες προσπάθειες και επέδειξε στοιχεία αλτρουισμού μοιράζοντας 6 ασίστ.

Η βελτίωση των “Ιπποτών” θα έρθει με την πάροδο του χρόνου καθώς άπαντες θα βρουν τα πατήματα τους και θα μάθουν τους ρόλους τους. Το ερωτηματικό συνεχίζει να αιωρείται πάνω από το Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν… Αυτό το ματς ενδέχεται να αποτελέσει το turning point για τους Νικς και την επάνοδο σε ρόλο πρωταγωνιστική ή αποτέλεσε απλά μια παρένθεση;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…