Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Η ανάλυση της Λοκομοτίβ

Η ανάλυση της Λοκομοτίβ

pantelis mpoutskos

Processed with Moldiv

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε νικηφόρα την πορεία του επικρατώντας και του ΚΑΟΔ, στη Δράμα, και πλέον στρέφει την προσοχή του στο επόμενο εξαιρετικά δύσκολο εμπόδιο για το Γιούροκαπ. Ο “δικέφαλος” φιλοξενείται στο Κρασνοντάρ από την ισχυρή Λοκομοτίβ Κούμπαν με το βαθμό δυσκολίας της αποστολής του να είναι εξαιρετικά υψηλός.

Ο άμεσος συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου, Παντελής Μπούτσκος, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, ανέλυσε τη ρώσικη ομάδα, σημείωσε τον τρόπο προσέγγισης του ΠΑΟΚ και ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξη του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Mε το νικηφόρο ξεκίνημά μας στις δύο πρώτες αγωνιστικές στο Εurocup, έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε τον σεβασμό των αντιπάλων μας στην Ευρώπη κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μας, αλλά κυρίως να αγοράσουμε χρόνο για να βελτιώσουμε κάποιες συνεργασίες και αυτοματισμούς, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. O ρυθμός των αγώνων είναι καταιγιστικός και η καταπόνηση από τα ιδιαίτερα κοπιαστικά ταξίδια είναι μεγάλη, ωστόσο οφείλουμε να σταθούμε πνευματικά δυνατοί και δεν πρέπει οι νίκες να αλλάξουν το μυαλό μας και τον προσανατολισμό μας. Πρέπει να αποτελέσουν κίνητρο να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά και κυρίως να διατηρήσουμε τη συνοχή μας και το ομαδικό πνεύμα που μας χαρακτηρίζει και είναι κάτι που αποτελεί τη μεγαλύτερη μας κατάκτηση έως τώρα.

Η δύναμη της ομάδας μας είναι το κάθε της μέλος ξεχωριστά και η δύναμη του κάθε μέλους είναι η ομάδα μας.

“Επόμενη αντίπαλος μας είναι η Λοκομοτίβ Κούμπαν στο μακρινό Κρασνοντάρ, που δεν χτίστηκε απλά να πρωταγωνιστήσει αλλά για να κατακτήσει το Εurocup και να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα. H μεταγραφή του Ντιλέινι, ο οποίος ήταν το μήλο της έριδας για τις top ομάδες της Ευρωλίγκα, έκανε αίσθηση στην Ευρώπη και έδειξε το στίγμα της αφού με την ολοκλήρωση της αποθεραπείας του Καλνιέτις θα συνιστούν ένα πανίσχυρο δίδυμο στην περιφέρεια.

Eίναι μια ομάδα που ασκεί μεγάλη πίεση στην μπάλα κυρίως με τον Μάιλς, γνώριμο μας από το πέρασμά του από την Ελλάδα αλλά και τον Βορόνοφ και επιδιώκει να τρέξει στον αιφνιδιασμό ώστε να εκμεταλλευτεί τα πλούσια αθλητικά προσόντα των Μπράουν (μόνιμος πρωταγωνιστής στα Euroleague Highlighs τα τελευταία χρόνια) και Ράντολφ, o oποίος αν και προερχόμενος από το ΝΒΑ παρουσιάζει αξιοσημείωτη προσαρμοστικότητα στα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Αμφότεροι αριστερόχειρες έχουν πολύ γρήγορο πρώτο βήμα και δημιουργούν μεγάλα ρήγματα αφού είναι πλαισιωμένοι με ικανότατους σουτέρ όπως ο Κροάτης Σίμον που διαθέτει το Κiller instict για να πάρει μεγάλα σουτ και ο Κουρμπάνοφ ο οποίος δίνει λύσεις μέσα και έξω από το καλάθι. Μέσα στη ρακέτα δεσπόζει ο Χέντριξ που με την εμπειρία του στη Μακάμπι και το Μιλάνο δίνει πολύτιμες λύσεις ενώ δε θα πρέπει να υποτιμήσουμε και τους νεαρούς Ρώσους που συμπληρώνουν το ρόστερ και κυρίως τον εξαιρετικό σουτέρ Γκριγκόριεφ, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής στην πρόσφατη μεγάλη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας”.

Για τον τρόπο προσέγγισης: “Σε τέτοια παιχνίδια υπάρχουν δύο τρόποι προσέγγισης. Ο πρώτος είναι να σταθείς στην ονομαστική αξία του αντιπάλου και να δημιουργήσεις άλλοθι για το πως θα αντιμετωπίσεις μια ομάδα με τέτοιο μπάτζετ και ο δεύτερος είναι αυτός ακριβώς που εφαρμόζουμε στην ομάδα μας: και η Λοκομοτίβ έχει να αντιμετωπίσει εμάς!

Ξέρουμε πολύ καλά ότι όταν σταματάμε να επιζητούμε τις προκλήσεις με ενθουσιασμό είναι η στιγμή που θα σταματήσουμε να προχωράμε μπροστά. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παίξουμε το παιχνίδι μας με μεγάλο κίνητρο, σεβόμενοι την κάθε εμπνευσμένη σταγόνα ιδρώτα που αφήνουμε καθημερινά στην προπόνηση. Άλλωστε ποτέ δεν ξέρει κανείς τι του επιφυλάσσει η ελπίδα!”.
Για τον κόσμο: “Κλείνοντας, θα ήταν παράλειψη να μην πούμε ευχαριστώ στον κόσμο για την συμπαράσταση του που είναι μοναδική, κάτι που αλληλεπιδρά πολύ έντονα στους παίκτες μας και νιώθεις στο “Παλατάκι” ότι γεννιέται μια υποψία ότι πηγαίνουν να ξαναζωντανέψουν χρώματα που σαν να είχαν ξεθωριάσει από την αχρησία.

Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας γιατί μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα, ωστόσο οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι δεν πρέπει να ενδίδει σε κάθε μορφής πρόκληση γιατί οι ποινές είναι εξαντλητικές και έχουμε να παίξουμε πολύ σημαντικούς αγώνες και στις 3 διοργανώσεις που συμμετέχουμε και δε θέλουμε να αγωνιστούμε σε άδειες κερκίδες. Θέλουμε να δούμε ειδικότερα την γενιά κοντά στα 40 που έζησε όλες εκείνες τις στιγμές που ακόμη και ο αέρας μύριζε μπάσκετ στην Θεσσαλονίκη να πάρει την οικογένεια του, εφόσον έχει τη δυνατότητα, και να έρθει στο γήπεδο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…