Κεντρική Διεθνή Εύκολα πριν τον Ολυμπιακό

Εύκολα πριν τον Ολυμπιακό

sevillia valencia

sevillia-valencia

Χάρη στο πολύ καλό δεύτερο δεκάλεπτο που πραγματοποίησε η Βαλένθια επικράτησε εύκολα της Σεβίλλης με 96-73 στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 2ης αγωνιστικής της Liga Endesa και έδειξε ότι άφησε πίσω της την ήττα της πρεμιέρας, λίγες μέρες (16/10-Πέμπτη) πριν φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό για την πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Οι “νυχτερίδες” ξεκίνησαν κάπως μουδιασμένα στο ματς, με συνέπεια να μην μπορέσουν να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι Σεβιγιάνοι οι οποίοι πήραν… κεφάλι με 24-23 στο 10’. Όμως στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν… στροφές.

Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς “έσφιξε” την άμυνά της και με επιμέρους σκορ 28-16 στη δεύτερη περίοδο ανέτρεψε την κατάσταση και πέρασε μπροστά με 51-40 στο 20’. Στην επανάληψη, η Βαλένθια δεν άφησε το… πόδι από το “γκάζι” και με μεγάλη ευστοχία στα σουτ τριών πόντων (12/26-46%) πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα.

Ο Κρέσιμιρ Λόντσαρ (19 πόντοι), ο Ρομέιν Σάτο (18 πόντοι) και ο Λουκ Χαρανγκόντι (17 πόντοι, 9 ριμπάουντ) ήταν οι πρωταγωνιστές για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Τζέικομπ Πούλεν με 14 πόντους ξεχώρισε από τους ηττημένους που έπεσαν στο 0-2.

Ήττα στο “νήμα” για Παπαμακάριο

Τη δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα γνώρισε η Φουενλαμπράδα του Μανώλη Παπαμακάριου η οποία έχασε εντός έδρας από τη Μούρθια με 71-66. Καθοριστικό ήταν το τέταρτο δεκάλεπτο, όπου οι φιλοξενούμενοι έκαναν επιμέρους σκορ 23-17. Με ένα μικρό σερί 4-0 η Μούρθια μετέτρεψε το υπέρ της 55-54 σε 59-54 στο 38’ και έβαλε τις βάσεις για το “δύο στα δύο”.

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν ποτέ να αντιδράσουν. Ο Κάρλος Καμπέθας με 16 πόντους ήταν το πρώτο “βιολί” για τους νικητές. Ο Τζελίλ Ακιντέλε τελείωσε τον αγώνα με νταμπλ-νταμπλ (14 πόντοι, 11 ριμπάουντ) για τους ηττημένους. Ο Παπαμακάριος έμεινε άποντος (0/3 τρίποντα) και είχε 1 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 11 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…