Κεντρική Ασίστ Basketbase Ενα σπάνιο “διαζύγιο”

Ενα σπάνιο “διαζύγιο”

bartzokas oaka

bartzokas-oaka

petridis-giorgosΞέχωρα από την ουσία του πράγματος, η παραίτηση του Γιώργου Μπαρτζώκα συνιστά γεγονός σχετικά σπάνιου στην ιστορία του Ολυμπιακού. Δεδομένου ότι η σεζόν άρχισε με τον προπονητή που τον οδήγησε πριν 1,5 χρόνο στην Ευρωλίγκα αλλά θα συνεχιστεί με άλλον τεχνικό, η φετινή ομάδα των ερυθρόλευκων προστίθεται στην μικρή λίστα εκείνων που προχώρησαν σε αλλαγή στον πάγκο τους. Είναι χαρακτηριστικό πως από αυτή θα είναι μόλις η 7η φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού που θα υπάρξει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία εν εξελίξει των επίσημων αγώνων του!

Η πρώτη φορά ήταν την σεζόν 1963-64 όταν άρχισε την χρονιά ο Γιάννης Κουτσουλέντης και τον διαδέχτηκε ο Γιάννης Σπανουδάκης. Επρεπε να περάσουν 26 χρόνια για να συμβεί κάτι τέτοιο, όταν η εκκίνηση της σεζόν βρήκε τον Μάκη Δενδρινό στο «τιμόνι» των Πειραιωτών όμως στο τέλος της, την ομάδα κοουτσάριζε ο Μιχάλης Κυρίτσης.

Μεσολάβησε ένα διάστημα 12 χρόνων μέχρι την επόμενη αλλαγή προπονητή στην διάρκεια της σεζόν. Ηταν η περίοδος 2001-02 όταν ο Ηλίας Ζούρος την άρχισε για να απολυθεί μετά την 14η αγωνιστική πριν αναλάβει ο Λευτέρης Σούμποτιτς. Δύο χρόνια μετά ο Λευτέρης Σούμποτιτς είχε την μοίρα του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή, αφού άρχισε την σεζόν 2003-04 αλλά αποχώρησε μετά την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος, για να τον διαδεχτεί ο Ντράγκαν Σάκοτα.

Ούτε ο «Σάλε» έβγαλε όμως όλη την χρονιά καθώς αποχώρησε για να την τελειώσει ο Μίλαν Τόμιτς που βέβαια δεν θα κάνει ντεμπούτο ως προπονητής την Κυριακή στην Α1. Ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού, κοουτσάρισε την ομάδα του σε πέντε παιχνίδια εκείνης της περιόδου στο πρωτάθλημα με απολογισμό δύο νικών και τριών ηττών. Είχε κάνει ντεμπούτο στις 17 Απριλίου 2004 στο νικηφόρο (86-84) εντός έδρας παιχνίδι με το Μαρούσι (Λιαδέλης 30, Γκόρενς 21 – Μπλάκνεϊ 18, Αγαδάκος 12).

Μία αλλαγή στην αρχή της σεζόν υπήρξε και το 2004-05 όταν άρχισε στον πάγκο ο Μίλαν Μίνιτς αλλά απολύθηκε μετά την εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος από τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας με 67-70 για να τον αντικαταστήσει ο Γιόνας Καζλάουσκας.

Η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός προχώρησε σε αλλαγή στον πάγκο του, στην εξέλιξη μιας περιόδου, ήταν το 2007-08 όταν ο Πίνι Γκέρσον απολύθηκε μετά την πρεμιέρα του 2ου γύρου της κανονικής περιόδου και την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο «παλατάκι» με 81-80 (Κούβελας 20, Ντιαρά 16 – Τζάκσον 33, Γκριρ 25). Τον διαδέχτηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Επρεπε να περάσουν επτά χρόνια για να συμβεί κάτι ανάλογο στον ερυθρόλευκο πάγκο…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…