Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Εμφανιστήκαμε με δύο πρόσωπα”

“Εμφανιστήκαμε με δύο πρόσωπα”

ziagkos

ziagkos

Στο γεγονός πως η ΑΕΚ εμφάνισε για ακόμα ένα παιχνίδι δύο πρόσωπα στάθηκε ο Βαγγέλης Ζιάγκος στις δηλώσεις του μετά το τέλος του νικηφόρου παιχνιδιού με τον Πανιώνιο.

Ο τεχνικός της Ένωσης δήλωσε: “Θέλω να ευχηθώ στον Θανάση καλή τύχη στο δύσκολο εγχείρημα που έχει αναλάβει. Ο Πανιώνιος είναι ομάδα με ιστορία και πέρασε οριακές στιγμές. Εμείς στην ΑΕΚ ξέρουμε τι σημαίνει αυτό.

Το σημερινό ματς ήταν για εμάς παιχνίδι με ερωτηματικά. Δεν είχαμε εικόνα του Πανιωνίου. Πώς θα παίξει. Η πληροφόρηση ήταν από ελάχιστη έως μηδενική. Γνωρίζαμε ότι έχει αλλάξει το δυναμικό του μέσα σε μια εβδομάδα. Το δεύτερο ερωτηματικό ήταν ποια θα είναι η αντίδραση των δικών μας παιδιών, στο πρώτο τους παιχνίδι στην Α1, έπειτα από τρία χρόνια. Και κυρίως παίζοντας σε ένα μεγάλο γήπεδο όπως το ΟΑΚΑ. Ξεκινήσαμε καλά. Η παρουσία των φιλάθλων λειτούργησε από ό,τι φαίνεται ευεργετικά στη ψυχολογία των παιδιών.

Στο ξεκίνημα, ο ρυθμός μας ήταν γρήγορος. Θέλαμε να πιέσουμε και το κάναμε. Η άμυνα ζώνης μας έβγαλε εκτός ρυθμού. Κάναμε ένα μεγάλο λάθος, ως προς το πώς προσεγγίσαμε τη ζώνη, με βιαστικές επιλογές μακριά από το καλάθι. Μας δημιουργεί έναν προβληματισμό. Υπάρχει αιτιολογία. Έχει να κάνει με το θέμα της συνοχής και της διάρκειας ζωής της ομάδας. Για άλλη μια φορά εμφανιστήκαμε με δυο πρόσωπα. Θέλουμε να εστιάσουμε στη διάρκεια, κυρίως στο πνευματικό κομμάτι. Κάθε μέρα που περνά είναι κέρδος για εμάς”.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης, ο Βαγγέλης Ζιάγκος υποστήριξε: “Υπάρχει επιμονή και παραφιλολογία γύρω από την ομάδα, το τελευταίο διάστημα. Προσπαθούμε να μείνουμε μακριά από αυτό. Καλό θα ήταν όσοι είναι κοντά στην ομάδα να είναι προσεχτικοί ως προς αυτό. Είναι γεγονός πως υπάρχει προβληματισμός σε ό,τι αφορά τους ξένους. Αλλά η αξιολόγηση δεν γίνεται επί ίσοις όροις με εκείνους των άλλων ομάδων. Εχουν λίγο χρόνο στην Ελλάδα. Οι συνθήκες παρ” όλα αυτά είναι δεδομένες. Δεν μπορούμε να δώσουμε εξτρά χρόνο. Περιμένουμε περισσότερα. Συζητάμε διάφορα. Αποφάσεις δεν υπάρχουν”.

Από πλευράς παικτών, ο Λεωνίδας Κασελάκης πρόσθεσε: “Είχαμε μιλήσει και ξέραμε πως αν και ο Πανιώνιος είναι νεοσύστατη ομάδα, αποτελείται από έμπειρους παίκτες που θα πάλευαν το παιχνίδι. Μπήκαμε πολύ δυνατά στο ματς, αλλά είναι ανεπίτρεπτο να χάνουμε την αυτοσυγκέντρωση μας, όπως κάναμε στην τρίτη περίοδο. Κρατάμε τα 30 λεπτά του ματς. Τα λάθη μας τα πληρώσαμε, η διαφορά μειώθηκε. Αυτό ήταν ανεπίτρεπτο. Όταν είχαμε υπομονή βρίσκαμε όμορφες φάσεις στο ματς.

Τώρα θα δουλέψουμε στις λεπτομέρειες, θα αποκτήσουμε μεγαλύτερη συνοχή, γιατί η συνέχεια θα είναι δύσκολη. Σε κάθε ματς πρέπει να είμαστε καλύτεροι. Καλή συνέχεια στον Πανιώνιο. Είναι ιστορικό σωματείο. Η νίκη μας είναι σημαντική, γιατί ο Πανιώνιος θα είναι καλύτερος σε κάθε αγωνιστική. Θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο. Μας έδωσε ενέργεια. Ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για εμάς, μας έδωσε παλμό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…