Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Δυναμικές “μάχες”

Δυναμικές “μάχες”

panionios trikala

panionios-trikala

Πολλές ενδιαφέρουσες και αμφίρροπες αναμετρήσεις περιλαμβάνει η 3η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, η οποία θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 25-26 Οκτωβρίου. Το παιχνίδι που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι αυτό ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, που φέρνει στη μνήμη μεγάλες μάχες του παρελθόντος και ευελπιστούμε θα μας κρατάει καθηλωμένους και τα επόμενα χρόνια.

Σάββατο 25 Οκτωβρίου

ΚΑΟΔ – ΠΑΟΚ

Ο ΚΑΟΔ μετά την ήττα στο Ρέθυμνο θέλει να επανέρθει στα θετικά αποτελέσματα αλλά θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στον εξαιρετικό ΠΑΟΚ που αγνοεί τι σημαίνει ήττα σε επίσημο παιχνίδι μέχρι στιγμής.

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έδειξε πως δεν κλονίστηκε από τις σειρήνες εκ Πειραιά και πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση διέλυσε και τη Ζιελόνα Γκόρα, για το Eurocup, και πλέον με τη ψυχολογία στα ύψη θέλει να επεκτείνει το νικηφόρο του σερί προσπερνώντας και το εμπόδιο της δραμινής ομάδας.

Κλειστό: ΔΚΓ Δημήτρης Κραχτίδης
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Χριστοδούλου – Πουρσανίδης Γ. – Δεσλής (Αρβανιτίδης).

Άρης – Απόλλωνας Πάτρας

Ο Άρης αφήνει πίσω του το επεισοδιακό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, που είχε άσχημη κατάληξη για τον ίδιο, και ενόσω η διοίκηση παλεύει στις δικαστικές αίθουσες για να βρει το δίκιο της, στρέφει την προσοχή του στον αγώνα με την πατρινή ομάδα. Ο Άρης θέλει πάση θυσία τη νίκη για να αντισταθμίσει κάπως το χαμένο (στα χαρτιά) ντέρμπι. Η πλάστιγγα γέρνει προς το μέρος του αλλά θα χρειαστεί να είναι πολύ προσεκτικός.

Η ομάδα του Νίκου Βετούλα αποτελεί μια πολύ καλή ομάδα που έχει αποδείξει πως έχει την ποιότητα για να μπει στα πλέι οφ ενώ πέρυσι είχε κάνει μεγάλα διπλά κατά τη διάρκεια της σεζόν. Βέβαια το γεμάτο Αλεξάνδρειο αποτελεί εξαιρετικά δύσκολη αποστολή για οποιαδήποτε ομάδα.

Κλειστό: Nick Galis Hall
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Γκόντας – Ταβουλαρέας – Τζαφλέρης (Δροσόπουλος).

Κόροιβος – Ρέθυμνο

Ο Κόροιβος μετά από έναν εξουθενωτικό αγώνα, που χρειάστηκε δύο παρατάσεις για να κρίνει νικητή, έφυγε με άδεια χέρια από τα Τρίκαλα αλλά για μια νεοφώτιστη η αποκόμιση τέτοιων εμπειριών μετράει σημαντικά. Υποδεχόμενη το δυνατό Ρέθυμνο, η ομάδα της Αμαλιάδας θέλει να επανέλθει στις νίκες αλλά θα χρειαστεί να βάλει τα δυνατά της.

Οι Κρητικοί έχουν ισχυροποιηθεί φέτος και δείχνουν, μέχρι στιγμής, πως έχουν τα φόντα να διεκδικήσουν με μεγάλες αξιώσεις την  είσοδο τους στα πλέι οφ. Θα μπουν στο κλειστό της Ήλιδας με μοναδικό στόχο το διπλό αλλά οι γηπεδούχοι έχουν αποδείξει πως αποτελούν υπολογίσιμο αντίπαλο.

Κλειστό: ΔΚΓ Ήλιδας
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Σχινάς – Σταματόπουλος – Πουρσανίδης Κ (Γιοχαλής).

Πανιώνιος – Τρίκαλα

Εκεί που όλα έδειχναν να μπαίνουν σε μια σειρά η απομάκρυνση του Θανάση Παπαχατζή από την άκρη του πάγκου ήρθε για να περιπλέξει ακόμα περισσότερα τα πράγματα στον Πανιώνιο. Τα πάντα είναι ρευστά, ο χρόνος αδυσώπητος και αν η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί σύντομα τότε τα πράγματα ενδέχεται να είναι μη αντιστρέψιμα για τον “ιστορικό“. Η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα είναι επιτακτική αλλά το έργο των παικτών του Βαγγέλη Δεγαΐτα φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο.

Τα Τρίκαλα, από την άλλη, μετά τη συγκλονιστική νίκη εναντίον του Κοροίβου κατηφορίζουν στη Νέα Σμύρνη για να πετύχουν τη δεύτερη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα έχοντας βελτιωμένη ψυχολογία.

Κλειστό: ΚΔΓ Νέας Σμύρνης
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Φούφης – Σώμος – Ταρενίδης Στ. (Άκελ).

Πανελευσινιακός – Κηφισιά

Μετά το πέρας δύο αγωνιστικών, ο Πανελευσινιακός αναζητά ακόμα την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και το αρνητικό σερί είναι εξαιρετικά πιθανόν να επεκταθεί καθώς το εμπόδιο της Κηφισιάς δείχνει πολύ υψηλό.

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία τους, υποτάσσοντας τον Ολυμπιακό και κατηφορίζουν φουριόζοι στην Ελευσίνα για να πάρουν το διπλό.

Κλειστό: 2ο ΚΓ Ελευσίνας
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Αναστόπουλος – Μάνος – Τσούνας (Παλάτος).

Κυριακή 26 Οκτωβρίου

Ολυμπιακός – Κολοσσός Ρόδου

Μετά τη “σφαλιάρα” από την Κηφισιά, ο Ολυμπιακός καλείται να ανασυνταχθεί και να επικρατήσει με μια πειστική εμφάνιση. Δύσκολα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, ειδικά μέσα στο ΣΕΦ.

Ο Κολοσσός Ρόδου θα κατέβει στο παρκέ για να κάνει μια δυνατή προετοιμασία, εν όψει των επόμενων κρίσιμων αναμετρήσεων, και να παρουσιάσει όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Κλειστό: ΣΕΦ
Ώρα: 12:30
Διαιτητές: Παπαπέτρου – Μπήτης – Τσώνος Μ (Καρούσης).

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Ένα μεγάλο ντέρμπι του παρελθόντος αναβιώνει με τον, τυπικά, γηπεδούχο Παναθηναϊκό να υποδέχεται τη νεοφώτιστη ΑΕΚ.

Οι “πράσινοι” θέλουν να επεκτείνουν το νικηφόρο σερί και να χτίσουν παιχνίδι με το παιχνίδι την απαραίτητη χημεία και παράλληλα οι νέοι παίκτες να αποκτήσουν περισσότερος εμπειρίες. Η παρουσία του κόσμου αυξάνει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες των γηπεδούχων για το ροζ φύλλο αγώνα.

Η ΑΕΚ ύστερα από την περιπέτεια στις ερασιτεχνικές εθνικές κατηγορίες επέστρεψε δυνατή στα μεγάλα “σαλόνια” και θέλει σταδιακά να ανακτήσει την αίγλη του παρελθόντος. Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχει ακόμα την εμπειρία και την ποιότητα ώστε να έχει πολλές πιθανότητες να πάρει το διπλό αλλά… μπάλα είναι και γυρίζει.

Κλειστό: ΟΑΚΑ
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Κορομηλάς – Γεωργιάδης – Μαγκλογιάννης (Ντάβαρης).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …