Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Δεν δείξαμε χαλαρότητα”

“Δεν δείξαμε χαλαρότητα”

markopoulos petros oikonomakis1

markopoulos-petros oikonomakis

Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε του ΚΑΟΔ και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο προπονητής των “ασπρόμαυρων”, Σούλης Μαρκόπουλος, τόνισε στις δηλώσεις του μετά το τέλος της σημερινής αναμέτρησης:

Για τη νίκη του ΠΑΟΚ: “Καλή χρονιά με υγεία σε όλους. Συγχαρητήρια στη Δράμα. Είναι πολύ καλή ομάδα. Καλύτερη από όσα έδειξε σήμερα. Θυμηθείτε το αυτό. Θα δείτε ότι θα δημιουργήσει προβλήματα σε πολλές ομάδες. Εμείς πετύχαμε εύκολα καλάθια και πήραμε μια καλή διαφορά που την κρατήσαμε μέχρι τέλους. Δεν δείξαμε χαλαρότητα και αυτό ήταν πολύ καλό. Ήταν ένα θετικό δείγμα που θέλω να το βλέπω σε όλη τη χρονιά. Ελπίζω να παίξουμε έτσι όλη τη χρονιά”.

Για τις προσδοκίες και τις εντυπώσεις που δημιουργούνται: “Όλες οι ομάδες ψάχνονται αυτήν την περίοδο. Αν δε βρεις ρυθμό θα υπάρχουν προβλήματα. Πρέπει να περάσουν 4-5 αγωνιστικές για να ‘χουμε πλήρη εικόνα. Βλέπουμε τα λάθη μας και βελτιωνόμαστε. Δεν υπάρχουν λάθη μόνο στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Μπορεί να φαίνεται ότι σήμερα πήραμε εύκολα τη διαφορά και το παιχνίδι. Δεν είναι έτσι. Εκμεταλλευτήκαμε τα λάθη του ΚΑΟΔ. Δε θα είναι πάντα έτσι”.

Για τα λίγα λάθη της ομάδας: “Είχαμε δει 2 παιχνίδια της ομάδας της Δράμας. Με προβλημάτισε πολύ. Έπαιξε και στα 2 πάρα πολύ καλά. Το ίδιο καλά ξεκίνησε και σήμερα. Δεν του βγήκε το παιχνίδι του ΚΑΟΔ. Ίσως εμείς να μην τον αφήσαμε. Θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα μεσα στη χρονιά. Θα παίζουμε καλά κάποιες φορές, δε θα παίζουμε καλά κάποιες άλλες. Θέλουμε ένα διάστημα για είμαστε έτοιμοι”.

Για την προσδοκία για τελικό: “Για να πάμε στον τελικό υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις. Όπως να μη βρούμε στο δρόμο μας τους αιωνίους. Όμως όταν είσαι ΠΑΟΚ θες να παίζεις τελικούς”.

Για το αν η ομάδα είναι πιο έτοιμη από Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε ο κ. Μέξας: “Δε νομίζω ότι είμαστε πιο έτοιμοι από τον Παναθηναϊκό. Πολλές φορές άλλο φαίνεται και άλλο είναι. Όπως η Δράμα. Όπως είπα προβληματίστηκα όταν την είδα στα φιλικά. Μπορεί να φταίμε και εμείς που η Δράμα δεν έπαιξε καλά σήμερα”.

“Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ”

Από την πλευρά του ο Χρήστος Σαλούστρος ανέφερε: “Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι. Εμείς το κάναμε να φαίνεται έτσι. Ήμασταν εξαρχής δυνατοί στην άμυνα. Κλείσαμε τα κενά που υπήρχαν και ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα”.

Για το πιο είναι πιο σημαντικό: οι 25 πόντοι ή οι 25 ασίστ;: “Όντως είναι πολύ σημαντικό αυτό που λέτε. Η ασίστ κάνει χαρούμενους δύο παίκτες. Κάνει το παιχνίδι γρήγορο και υπάρχει κίνηση. Δείχνει την ομοιγένειά μας. Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Βγάζουμε πράγματα που αρέσουν στον κόσμο. Θέλουμε να το απολαμβάνει το μπάσκετ μας, όπως και εμείς”.

Για το όνειρο του τελικού: “Το πρώτο βήμα έγινε. Είμαστε η πρώτη ομάδα που πέρασε στα ημιτελικά. Υπάρχει ένας γολγοθάς μπροστά μας με Πρωτάθλημα και Eurocup. Όμως φυσικά και υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μας ο τελικός. Θέλουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες και τις ευκαιρίες μας για τον Τελικό. Είναι ένα πραγματικό όνειρο”.

Για το αν βλέπει αρνητικά στοιχεία μέσα στο παιχνίδι της ομάδας: “Φυσικά και υπάρχουν. Είμαστε ακόμα υπό κατασκευή ομάδα, όχι όμως τακτικά. Τώρα μπαίνουμε στο γήπεδο και δημιουργούμε φάσεις που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Τα πόδια λύνονται πλέον. Βγαίνουν οι αυτοματισμοί. Με τον καιρό θα δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο”.

Για το αν αποτελεί η σημερινή εμφάνιση μήνυμα στον κόσμο που δεν ήρθε: “Ο κόσμος που ήρθε σήμερα ήταν πάρα πολύς. Μας δίνει δύναμη με την παρουσία του. Περάσαμε ένα μήνυμα σε όσους ήρθαν: ότι ο ΠΑΟΚ είναι εδώ. Θέλουμε να ανταπεξέλθουμε σε δύο διοργανώσεις. Σήμερα παίξαμε ωραίο μπάσκετ και αυτό θέλουμε. Ο κόσμος να περνάει όμορφα. Για όσους δεν ήρθαν, χάσανε, με την καλή έννοια, ένα όμορφο μπασκετικό απόγευμα. Θέλουμε να έρθουν στο γήπεδο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …