Κεντρική Διεθνή “Χέρι-χέρι” στην κορυφή

“Χέρι-χέρι” στην κορυφή

curry limoges

curry-limoges

Η Στρασμπούρ και η Λιμόζ προχώρησαν σε άνετες νίκες σε αυτή την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος Γαλλίας και συνεχίζουν “χέρι-χέρι” στην κορυφή της βαθμολογίας, όντας αήττητες. Η πρώτη συνέτριψε εκτός έδρας την Ορτέζ με 86-58 ενώ οι πρωταθλητές δεν είχαν κανένα πρόβλημα με αντίπαλο τη Ρουέν εντός έδρας (92-62).

Η Λιμόζ ήταν εκπληκτική στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 25-12, εκτόξευσε τη διαφορά στους 21 πόντους (66-45) και “καθάρισε”. Ο Παπέ Φιλίπ Αμαγκού (18 πόντοι) και ο Αντριέν Μοερμάν (15 πόντοι, 11 ριμπάουντ) αποτέλεσαν ένα εκρηκτικό δίδυμο για τους γηπεδούχους που υπερίσχυσαν στα ριμπάουντ (36 έναντι 17). Από την άλλη, ο Τζοζέφ Τραπανί με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ διασώθηκε από τους φιλοξενούμενους.

Η Στρασμπούρ μπήκε σε θέση… οδηγού από το ξεκίνημα του αγώνα, πήρε… κεφάλι με 23-8 με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου και με πολύ πιεστική άμυνα κράτησε χαμηλά την αντίπαλό της και μετέτρεψε την αναμέτρηση σε “περίπατο”. Έξι παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για την ομάδα του Βινσέντ Κολέ. Ο Αντουάν Ντιό με 14 πόντους και 10 ασίστ ήταν ο κορυφαίος ενώ από τους ηττημένους ο Τάιλερ Κέιν είχε 11 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Έκανε “σεφτέ” η Ορλεάν

Η Ορλεάν έφυγε με το διπλό από την έδρα της Μπουλόν (92-86) και έκανε “σεφτέ” για την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοπορία στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κατέκτησαν δίκαια το ροζ φύλλο έχοντας σημαντική “υπεροπλία” στα ριμπάουντ (42 έναντι 32) και πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Κάιλ ΜακΑλάρνι με 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές την ώρα που ο Σέντρικ Μέις (27 πόντοι) δεν έφτανε για τους γηπεδούχους.

Δεύτερη νίκη για Νανσί

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Νανσί επικράτησε εκτός έδρας της Σαλόν Ρεμς με 76-69 και πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν διψήφια διαφορά με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (25-15) και την… κράτησαν μέχρι τη λήξη, παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων να ανατρέψουν την κατάσταση. Ο Σερτζί Γκλάντιρ με 17 πόντους και 5 ασίστ ήταν ο πρωταγωνιστής για τους νικητές. Από τους ηττημένους ο Λάιονελ Τσάλμερς και ο Ντάριλ Γουάτκινς σκόραραν από 17 πόντους έκαστος.

Άνετα Λε Μαν, Ντιζόν

Την πρώτη της νίκη πανηγύρισε η Λε Μαν η οποία δεν συνάντησε δυσκολίες με αντίπαλο την Χάβρη εντός έδρας (70-56). Ο Τσαρλς Καουντί με 17 πόντους και 12 ριμπάουντ ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τους γηπεδούχους που είχαν σταθερά το προβάδισμα από την αρχή του αγώνα. Στην αντίπερα όχθη, ο Ρικάρντο Γκριρ (13 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και ο Σον Κινγκ (12 πόντοι, 14 ριμπάουντ) δεν ήταν αρκετοί για τους ηττημένους.

Στο 2-1 ανέβηκε η Ντιζόν η οποία “πάτησε γκάζι” στο δεύτερο ημίχρονο και κέρδισε άνετα την Βιλερμπάν εντός έδρας με 86-71. Ο Αντουάν Μεντί (18 πόντοι), ο Έρβινγκ Γουόκερ (18 πόντοι, 8 ασίστ) και ο Αντρέ Χάρις (18 πόντοι) ήταν η “αγία τριάδα” για τους γηπεδούχους. Ο Αχμάντ Νίβινς με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν ο καλύτερος παίκτης για τους φιλοξενούμενους που υπέστησαν την δεύτερη φετινή τους ήττα.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:
Μπουρζ – Σαλόν 99-88 (10/10)
Παρί Λεβαλουά – Γκραβελίν 99-107 (10/10)
Ορτέζ – Στρασμπούρ 58-86
Μπουλόν – Ορλεάν 86-92
Λιμόζ – Ρουέν 92-62
Λε Μαν – Χάβρη 70-56
Ντιζόν – Βιλερμπάν 86-71
Σαλόν Ρεμς – Νανσί 69-76
Σολέ – Ναντέρ (14/10).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…