Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Γεμίζουμε” αυτοπεποίθηση”

“Γεμίζουμε” αυτοπεποίθηση”

ziagkos

ziagkos

Η ΑΕΚ πάλεψε σθεναρά, διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη αλλά εν τέλει γνώρισε την ήττα από τον Άρη στο Αλεξάνδρειο και αποχαιρέτησε το θεσμό του Κυπέλλου. Ο τεχνικός της “Ένωσης“, Βαγγέλης Ζιάγκος, ανέλυσε τους τομείς στους οποίους βασίστηκε η ομάδα, αναφέρθηκε στη μικρή προετοιμασία και υπογράμμισε πως τέτοιες εμφανίσεις ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση όλων στην ομάδα:

Συγχαρητήρια στο Άρη για την μέχρι τώρα εικόνα υγείας και ανταγωνιστικότητας, αλλά και για τη νίκη. Συγχαρητήρια στον Δημήτρη και για τη νίκη, αλλά και για τη συμμετοχή του το καλοκαίρι στο τεχνικό τιμ της Εθνικής. Ένα τεχνικό τιμ το οποίο θύμισε παλιές καλές εποχές της ΑΕΚ.

Ο Άρης βρίσκεται 20 μέρες μπροστά μας στην προετοιμασία ή αν θέλετε εμείς βρισκόμαστε 20 μέρες πίσω. Εμείς βασιστήκαμε σε 3 βασικούς άξονες στο παιχνίδι μας.

Πρώτον να ελέγξουμε τον ρυθμό του Άρη που παίζει σε μεγάλες ταχύτητες. Δεύτερον να περιορίσουμε την περιφερειακή δημιουργία του και τρίτον να περιορίσουμε τον Βεζένκοφ, που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Με εξαίρεση ένα νωθρό πρώτο δεκάλεπτο, όπου καθυστερήσαμε να μπούμε στο παιχνίδι ήμασταν εντός λογικής του αγώνα. Μία αδράνεια τριών λεπτών ήταν αρκετή για να ξεφύγει η διαφορά. Η εγκεφαλική κόπωση λόγω των απουσιών στη θέση “1” μας ανάγκασε να αγωνιστούμε εκεί με τον Νώντα Παπαπαντωνίου, ο οποίος αγωνίστηκε 36 λεπτά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μία κόπωση στη θέση αυτή .

Η μέχρι τώρα πορεία σε Κύπελλο και φιλικά μας δίνει σχετική ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια σε χαμηλούς τόνους“.

Εκ των παικτών, ο Νώντας Παπαντωνίου, ανέφερε: “Ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι. Ξεκινήσαμε καλά. Πιστέψαμε στον αγώνα. Καταφέραμε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, αλλά και να κόψουμε τους αιφνιδιασμούς. Είμαστε μαζί μόνο 20 μέρες, σε αντίθεση με τον Άρη. Είδαμε ότι ήμασταν καλοί. Για ένα σουτ θα μπορούσαμε εμείς να είμαστε οι νικητές. Πάμε παντού για τη νίκη.

Τώρα ξεκινάμε το Πρωτάθλημα, που είναι και ο κύριος στόχος μας, με ένα δύσκολο παιχνίδι στην Αμαλιάδα“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…