Κεντρική Ασίστ Basketbase Αρχηγική κόντρα

Αρχηγική κόντρα

spanoulis diamantidis lavarakia

spanoulis-diamantidis-lavarakia

petridis-giorgosΈχουν βρεθεί ο ένας στο πλευρό του άλλου για τέσσερα χρόνια στον Παναθηναϊκό, κατακτώντας τα πάντα εντός και εκτός ελληνικών συνόρων. Η συνύπαρξη τους στην Εθνική έκανε θαύματα, αφού η “επίσημη αγαπημένη” κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2005 και το αργυρό στο Παγκόσμιο που έγινε ένα χρόνο μετά.

Δημήτρης Διαμαντίδης και Βασίλης Σπανούλης, όμως, είναι αντίπαλοι, όχι με την έννοια που αντιλαμβάνονται την αντιπαλότητα οι οπαδοί των δύο “αιωνίων“, αλλά σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, για χρονιά από το καλοκαίρι του 2010, όταν ο δεύτερος μετακόμισε από την Αθήνα στον Πειραιά.

Οι δύο σημαντικότεροι εκφραστές του ελληνικού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια έχουν, όμως, πλέον και μία άλλη, στατιστικού περιεχομένου κόντρα, που “φούντωσε” από την περασμένη Κυριακή. Ο “3D” έπαιξε ελάχιστα κόντρα στην ΑΕΚ, μένοντας στον έναν πόντο, ενώ ο “V-Span” σημείωσε 16 στο παιχνίδι με τον Κολοσσό.

Μέσα από την αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο αρχηγός του Ολυμπιακού “έπιασε” τον αρχηγό του Παναθηναϊκού στην 8η θέση της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία της Α1 και στους 4.109 πόντους!

Βέβαια, ο Διαμαντίδης έφτασε σε αυτόν τον αριθμό μέσα από 464 συμμετοχές (8,85 μ.ο.), ενώ ο Σπανούλης χρειάστηκε μόνο 370 (11,1 μ.ο.) -άλλωστε μιλάμε για διαφορετικού στιλ γκαρντ-, όμως ακόμη και έτσι έχει ενδιαφέρον η στατιστική αναμέτρησή τους στο μέλλον…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…