Κεντρική Ασίστ Basketbase Αρπάζει την ευκαιρία

Αρπάζει την ευκαιρία

agravanis kolossos

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ

petridis-giorgosΗ απουσία του Γιώργου Πρίντεζη δίνει στην αρχή της σεζόν περισσότερες ευκαιρίες στον Δημήτρη Αγραβάνη, που δείχνει αποφασισμένος να τις εκμεταλλευτεί. Αυτό έκανε το μεσημέρι της Κυριακής, στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Κολοσσό, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στην Α1.

Ο 20χρονος φόργουορντ σημείωσε 16 πόντους, που αποτελούν ρεκόρ καριέρας. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν οι 15 πόντοι, που σημείωσε στις 7 Μαρτίου 2012 ως παίκτης του Αμαρουσίου, κόντρα στον Παναθηναϊκό, εντός έδρας (56-96). Ακόμη, χθες, ο Δημήτρης Αγραβάνης ξεπέρασε τα 100 ριμπάουντ στην Α1.

Κατά τα άλλα σε ατομικό επίπεδο για τον Ολυμπιακό, ο Μπράιαντ Ντάνστον συμπλήρωσε 50 συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Ματ Λοτζέσκι 100 αμυντικά ριμπάουντ, ο Δημήτρης Κατσίβελης 100 ριμπάουντ στο σύνολο, ενώ ο Κώστας Σλούκας έφτασε τα 200 λάθη.

Στατιστικά, η εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στον Κολοσσό είναι η καλύτερη που έκανε οποιαδήποτε ομάδα στις πρώτες τρεις αγωνιστικές, αφού οι παίκτες του συγκέντρωσαν συνολικά 125 βαθμούς ranking, έναν περισσότερο από αυτούς που είχαν τα Τρίκαλα κόντρα στον Πανιώνιο το Σάββατο.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν 22/34 δίποντα σε αυτό το παιχνίδι, ποσοστό οριακά χαμηλότερο από εκείνο του Κολοσσού στη Νέα Σμύρνη στην πρεμιέρα (είχε 24/34). Ακόμη ισοφάρισαν την καλύτερη φετινή επίδοση με τις 27 ασίστ, αφού τόσες είχαν κόντρα στον Απόλλωνα, αλλά και ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ και τα Τρίκαλα με τον Πανιώνιο.

Πρώτος ο Τσάμης

Το ρεκόρ που προαναγγείλαμε την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γεγονός από τον Άγγελο Τσάμη, που πατώντας το παρκέ του ΣΕΦ, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Κολοσσού σε συμμετοχές με 144 και ξεπέρασε τον Αντώνη Ασημακόπουλο.

Ακόμη ο αρχηγός της ομάδας της Ρόδου ξεπέρασε τους 1.400 πόντους συνολικά στην καριέρα του στη “μεγάληκατηγορία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…