Κεντρική Ασίστ Basketbase “Από μηχανής”… Ματαλόν

“Από μηχανής”… Ματαλόν

matalon trikala kravgi

matalon-trikala-kravgi

petridis-giorgosΤα Τρίκαλα έμοιαζαν έτοιμα να υποστούν την δεύτερη ήττα τους σε ισάριθμα παιχνίδια του πρωταθλήματος όμως ο Μάριος Ματαλόν είχε άλλη άποψη και κράτησε την ομάδα του όρθια στο συγκλονιστικό παιχνίδι με τον Κόροιβο. Ο 25χρονος γκαρντ αν και προερχόταν από έναν μικροτραυματισμό έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Θεσσαλών ισοφαρίζοντας μάλιστα, με τους 13 πόντους που πέτυχε, το ρεκόρ καριέρας του στην Α1. Τόσους είχε σε τρία διαφορετικά παιχνίδια του περσινού πρωταθλήματος.

Ρεκόρ καριέρας στην Α1 σημείωσε ο Χρήστος Δεληγιάννης αφού τα έξι ριμπάουντ που μάζεψε σε αυτό το παιχνίδι, είναι η καλύτερη επίδοση του. Ηπροηγούμενη ήταν τα πέντε που είχε πέρυσι εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ και πρόπερσι ως παίκτης του Πανελευσινιακού στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη. Οσο για τον προπονητή των Τρικάλων Κώστα Φλεβαράκη, έβαλε στην τσέπη του, το 10ο ροζ φύλλο αγώνος στην θητεία του στην ομάδα για το πρωτάθλημα.

Ελεύθερος να σουτάρει

Ο Χάρης Μαρκόπουλος γνωρίζει καλά τον Μιχάλη Γιαννακίδη αφού οι δύο τους συνεργάστηκαν για μία τριετία στον ΠΑΟΚ. Ο Γιαννακίδης πήγε στον “Δικέφαλο” από την ΜΕΝΤ την σεζόν 2008-09 και ένα χρόνο μετά, ο σημερινός προπονητής του στάθηκε στο πλευρό του πατέρα του Σούλη στον πάγκο της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Έτσι ο Χάρης Μαρκόπουλος επέλεξε τον Γιαννακίδη γνωρίζοντας ότι έχει ένα σημαντικό προσόν. Δεν φοβάται να σουτάρει. Απ’ ότι φαίνεται έχει και το ελεύθερο να σουτάρει.

Κάπως έτσι έφτασε στο σημείο να σηκωθεί 12 φορές πίσω από την γραμμή του τριπόντου στο χθεσινό ματς των Τρικάλων (είχε 5/12). Ο Μιχάλης Γιαννακίδης έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να φύγει ο Κόροιβος με τη νίκη από τα Τρίκαλα ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση του στο σκοράρισμα με τους 17 πόντους που πέτυχε. Τόσους είχε την σεζόν 2012-13 ως παίκτης του Ικάρου στο πρώτο παιχνίδι πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…