Κεντρική Διεθνή Απονομή με… ήττα

Απονομή με… ήττα

goudelock fener gaziantep

goudelock-fener-gaziantep

Μετά την Αναντολού Εφές την οποία “υπέταξε” στην πρεμιέρα, η Γκαζιάντεπ έριξε στο… καναβάτσο και την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και μάλιστα εκτός έδρας με 70-66 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Τουρκίας. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς ανέβηκε στο 2-0, ενώ η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον όμιλο της Ευρωλίγκα γνώρισε την πρώτη της ήττα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ως κύριο “όπλο” την άμυνα και χάρη σε αυτή “εγκλώβισαν” το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που προσπαθούσε μάταια να επιβάλλει το ρυθμό του. Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες πήγαιναν κοντά-κοντά, όπως μαρτυρά και το 31-28 υπέρ της Φενέρ που διαμορφώθηκε στο 20’.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και με δύο βολές του Ογκούζ Σαβάς ανέβασαν τη διαφορά στους 7 πόντους (38-31), 7 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου. Όμως οι φιλοξενούμενοι επανήλθαν άμεσα και με σερί 7-0 έφεραν το ματς στα… ίσια (38-38) ενώ απέμεναν 6 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα.

Έκτοτε, η αναμέτρηση κύλισε όπως βόλευε τη Γκαζιάντεπ η οποία πήρε… κεφάλι με 53-50 στο 30’ και είχε σταθερά ένα μικρό προβάδισμα μέχρι το φινάλε. Ο Πολ Χάρις με 26 πόντους και 9 ριμπάουντ και ο Κόρι Χίγκινς με 25 πόντους και 5 ριμπάουντ αποτέλεσαν ένα φανταστικό δίδυμο για τους νικητές. Ο Σαβάς με 21 πόντους και ο Νεμάνια Μπιέλιτσα με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ ξεχώρισαν από τους ηττημένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ημίχρονο της αναμέτρησης, πραγματοποιήθηκε η απονομή του περσινού πρωταθλήματος στην Φενέρ η οποία θυμίζουμε είχε κατακτήσει τον τίτλο άνευ αγώνα στον τελευταίο τελικό που δεν κατέβηκε η Γαλατάσαραϊ (“Χάρτινος ο τίτλος“). Βέβαια, από ότι αποδείχθηκε, βγήκε… ξινή η απονομή στην Φενέρ η οποία μάλλον έμεινε στους πανηγυρισμούς και δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη Γκαζιάντεπ.

fener-aponomi-mikri

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:
Κόνια Σελτσούκ – Τόφας 88-81 (18/10)
Εσκισεχίρ – Πίναρ Καρσίγιακα 62-91 (18/10)
Άνκαρα – Νταρουσάφακα 70-82 (18/10)
Ουσάκ Σπορτίφ – Ιστανμπούλ 66-71 (18/10)
Μπεσίκτας – Τουρκ Τέλεκομ 76-59 (18/10)
Αναντολού Εφές – Τραμπζονσπόρ 70-66 (19/10)
Μπάνβιτ – Γαλατάσαραί 69-67 (19/10)
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ – Γκαζιάντεπ 66-70.

Η Βαθμολογία (2η αγωνιστική): Πίναρ Καρσίγιακα 4, Νταρουσάφακα 4, Κόνια Σελτσούκ 4, Γκαζιάντεπ 4, Μπάνβιτ 3, Άνκαρα 3, Γαλατάσαραϊ 3, Ιστανμπούλ 3, Μπεσίκτας 3, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 3, Αναντολού Εφές 3, Τόφας 3, Τραμπζονσπόρ 2, Ουσάκ Σπορτίφ 2, Εσκισεχίρ 2.

Επόμενη αγωνιστική (3η): Νταρουσάφακα – Τουρκ Τέλεκομ, Ιστανμπούλ – Μπάνβιτ, Γαλατάσαραϊ – Εσκισεχίρ, Πίναρ Καρσίγιακα – Κόνια Σελτσούκ, Τόφας – Αναντολού Εφές, Τραμπζονσπόρ – Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Γκαζιάντεπ – Μπεσίκτας, Άνκαρα – Ουσάκ Σπορτίφ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…