Κεντρική Ασίστ Basketbase Ακόμη μοιράζει…

Ακόμη μοιράζει…

bochoridis aek

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΕΚ

petridis-giorgosΟ Λευτέρης Μποχωρίδης κατηφόρισε το περασμένο καλοκαίρι από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, από τον Άρη στον Παναθηναϊκό, ως ένα σπουδαίο ταλέντο, που αρχίζει και εξελίσσεται σε παίκτη υψηλών προδιαγραφών. Πολύ γρήγορα, όμως, εμφανίζει μια πτυχή του ταλέντου του, την οποία δεν είχαμε δει στο διάστημα που αγωνιζόταν με τα “κίτρινα“. Σίγουρα όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Ο Μποχωρίδης μέσα από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, δείχνει πως έχει βελτιωθεί στον μέγιστο βαθμό στη δημιουργία.

Οι 13 ασίστ, που μοίρασε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, δεν είναι μόνο ρεκόρ καριέρας για τον νεαρό διεθνή (άλλωστε η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν οι πέντε, που είχε και στις δύο πρώτες αγωνιστικές, αλλά και πέρυσι με τον Άρη), αλλά και η καλύτερη φετινή επίδοση στο πρωτάθλημα (ο Μπόουι των Τρικάλων είχε 11 το Σάββατο κόντρα στον Πανιώνιο). Και όχι μόνο!

Είναι η καλύτερη επίδοση στην Α1 από τις 11 Μαΐου 2013, όταν ο Γιάννης Δεμερτζής μοίρασε επίσης 13 ασίστ, στην εντός έδρας ήττα της Καβάλας από το Ρέθυμνο. Πέρυσι την καλύτερη επίδοση σημείωσε ο Ντι Τζέι Κούπερ, που είχε 12 ασίστ στον 2ο ημιτελικό των πλέι οφ του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ.

Ωστόσο, η επίδοση του Θεσσαλονικιού γκαρντ δεν αποτελεί και ρεκόρ στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Μπορεί να ξεπέρασε την επίδοση των 11 ασίστ που είχε δύο φορές ο Διαμαντίδης (σεζόν 2006-’07, 2009-’10) και από μία οι Σπανούλης (2007-’08) και Καλάθης (2010-’11), όμως έμεινε πίσω από εκείνη του Νίκου Γκάλη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της σεζόν 1993-’94.

Τότε ο “γκάνγκστερ” είχε μοιράσει 15 ασίστ κόντρα στην πρώην ομάδα του, τον Άρη (ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει με 100-76)! Βέβαια, ο Μποχωρίδης έχει πολύ καιρό μπροστά του για να καταρρίψει το ρεκόρ, όσο δύσκολο και αν μοιάζει.

Επίσης, με τα 3/3 τρίποντα που είχε χθες, ισοφάρισε την καλύτερη σχετική επίδοση του φετινού πρωταθλήματος. Τόσα είχε ο Σβόνκο Μπούλιαν πριν μια εβδομάδα στο Κολοσσός – Παναθηναϊκός.

Τρίποντα ρεκόρ

Σε ομαδικό επίπεδο, οι “πράσινοι” σημείωσαν την καλύτερη φετινή επίδοση του πρωταθλήματος στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, με τα 15 εύστοχα τρίποντα (14 είχε ο Κολοσσός στην πρεμιέρα με τον Πανιώνιο), αλλά και σε ποσοστό με τα 15/27 (55,5%), καθώς ξεπέρασε τα 7/14 του Κολοσσού απέναντί του, την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακόμη η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, με τις 27 ασίστ που κατέγραψε στη στατιστική της, ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση του πρωταθλήματος, μια και τόσες είχε ο Ολυμπιακός στα εντός έδρας ματς με τον Απόλλωνα και τον Κολοσσό, αλλά και τα Τρίκαλα στη Νέα Σμύρνη.

Υπάρχει και συνέχεια, ωστόσο, αφού ο Παναθηναϊκός δημιούργησε την κορυφαία φετινή επίδοση και στα κλεψίματα, με τα 13 που έκανε, καθώς η προηγούμενη ήταν τα 12 που είχε ο ΚΑΟΔ, στο εκτός έδρας ματς με το Ρέθυμνο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…