Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Αθλητικότητα και εμπειρία”

“Αθλητικότητα και εμπειρία”

Bartzokas

Bartzokas-new

Πρωταγωνιστικό ρόλο θέλει να παίξει ο Ολυμπιακός την επόμενη σεζόν τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ευρώπη, όπως τόνισε και ο τεχνικός της ομάδας Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος αναφέρθηκε στα κριτήρια με βάση τα οποία έγιναν ο μεταγραφές της ομάδας, που δεν είναι άλλα από τα αθλητικά προσόντα, καθώς και την εμπειρία από Ευρωλίγκα, κάτι που έλλειψε την περσινή σεζόν.

Παράλληλα, ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στο επερχόμενο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο κενό που αφήνουν οι τραυματισμοί των Ντάρντεν και Παπαπέτρου, καθώς και στις αλλαγές μεσούσης της σεζόν, κάτι που συνέβη κατά κόρον τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Αναλυτικά όσα είπε στη Media Day ο Μπαρτζώκας:
“Ο Ολυμπιακός που έχει μεγάλες προσδοκίες, πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο που βαδίζει, να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη και να κατακτήσει τίτλους στην Ελλάδα. Θελήσαμε να προσθέσουμε αθλητικότητα, ενέργεια και εμπειρία από το ψηλότερο επίπεδο. Οι παίκτες θέλαμε να έχουν καλές συστάσεις από τους προπονητές τους, κάτι που ισχύει.

Είχαμε δύσκολη περσινή χρονιά, οι παίκτες μας έγιναν ανάρπαστοι στην αγορά και κάποιοι εξαργύρωσαν τις προτάσεις που είχαν. Έγιναν αλλαγές, που είναι δύσκολο, ενώ φέτος κρατήσαμε έναν πολύ κορμό και προσθέσαμε μόλις 3 παίκτες. Οι παλιοί έχουν και έναν χρόνο εμπειρίας επιπλέον”.

Αναφορικά με το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έχει για πρώτη χρονιά έναν σέντερ “δεινόσαυρο”, είπε: “Ο νέος κανονισμός είναι ένα ακόμα στοιχείο για να καταλάβουμε ότι το μπάσκετ πάει στην ταχύτητα και την αθλητικότητα. Τια άλλες σεζόν είχαμε ψηλούς σέντερ και ψάχναμε χρόνο να του δώσουμε. Φέτος, αποφασίσαμε να επενδύσουμε στην αθλητικότητα και κινηθήκαμε με βάση την ταχύτητα”.

Σχολιάζοντας το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, πρόσθεσε: “Δεν πανηγύρισα όταν έμαθα την κλήρωση. Κατά διαβολική σύμπτωση, παίζουμε πάλι εκτός έδρας, αλλά αυτή τη φορά χωρίς κόσμο και νωρίς. Δεν δημιουργούμε προοπτική μιας εβδομάδας, παρότι κρίνεται ένας τίτλος, αλλά θα είμαστε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Είναι ένα θέμα ότι δεν ξέρουμε ακόμα ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουμε, αλλά δουλεύουμε ανεξάρτητα από αυτό”.

Για τις αλλαγές στους ξένους, τόνισε: “Πάντα ελπίζουμε οι παίκτες που ξεκινούν, να είναι αυτοί που φτάνουν στο τέλος, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Πέρυσι, χάσαμε το Λο από σοβαρό τραυματισμό και οι 4 διεθνείς είχαν προβλήματα.

Ο Σλούκας είχε θέμα στην αρχή της σεζόν, χάσαμε Σπανούλη, Πρίντεζη και Περπέρογλου για ενάμιση-δύο μήνες. Ο Σπανούλης έπαιρνε χάπια για να κάνει προπόνηση. Βασίζεται στην έκρηξη και δεν έκανε προπόνηση δύναμη για 4 μήνες! Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το πώς θα τελειώσει η σεζόν”.

Για το κενό στη θέση “3”, δήλωσε: “Είναι σημαντικό το πρόβλημα με Ντάρντεν και Παπαπέτρου αγωνιστικά και συναισθηματικά. Πλέον, έχουμε μόνο το Ματ σε αυτή τη θέση, πήρατε μια ιδέα από τα φιλικά για τον τρόπο που προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό, ενώ ίσως προσπαθήσουμε να παίξουμε και με δύο φόργουορντ. Ελπίζουμε και οι δύο να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό και να είναι κοντά μας”.

Ερωτηθείς για την απόκτηση του Ντάρντεν, ο Έλληνας τεχνικός απάντησε: “Η επιλογή του Ντάρντεν είναι με απόλυτα αγωνιστικά κριτήρια γιατί είναι ένας παίκτης που ταιριάζει απόλυτη στην ομάδα. Τέσσερις συνεχόμενες σεζόν παίζει Ευρωλίγκα και κανείς δεν έχει παράπονο από αυτόν. Μιλάμε για έναν παίκτη που δουλεύει περισσότερο από έναν 17χρονο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Το πιο σημαντικό για μας είναι το μομέντουμ»

Για το μομέντουμ στους αγώνες με την Μπαρτσελόνα μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Ολυμπιακός…